• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.07.2024

22:01

Otmičari mučili mladića na Fruškoj Gori i Konjarniku! On skočio sa 27 sprata kule, a telo mu se rasulo po betonu!

printskrin/youtube

Vesti

Otmičari mučili mladića na Fruškoj Gori i Konjarniku! On skočio sa 27 sprata kule, a telo mu se rasulo po betonu!

Podeli vest

Mladić B. B. (36) poginuo je kada je pao sa 27. sprata solitera na Konjarniku u Beogradu i to dok je pokušavao da se spase od otmičara koji su ga prethodno na silu doveli u stan i mučili ga satima!

Kako saznajemo, nezapamćen horor dogodio se u noći između 25. i 26. jula oko dva sata iza ponoći. Iako se isprva pretpostavljalo da je mladić izvršio samoubistvo, istraga je utvrdila da se ipak radi o zločinu.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu juče su saopštili da je tužilaštvo pokrenulo istragu protiv četvorice osumnjičenih za krivično delo protivpravno lišenje slobode, koje su izvršili na svirep način usled čega je B. B. preminuo.

- Zaprećena im je kazna zatvora od dve do 12 godina - navodi se u saopštenju tužilaštva u kom se dodaje i da je jedan od četvorice osumnjičenih, Boris A., saslušan u tužilaštvu gde se branio ćutanjem. Preostala trojica osumnjičenih su u bekstvu i za njima se traga.

Foto: Ilustracija, Arhiva

 

- Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni zajednički, sa umišljajem, protivpravno držali zatvorenog i ograničavali slobodu kretanja oštećenom B. B., kojeg su tukli i zlostavljali, najpre u jednoj vikendici na Fruškoj gori, a potom i u stanu na Konjarniku, gde su ga držali vezanog za radijator i tukli rukama i nogama u predelu glave i tela, a sve zbog dugova koje B. B. ima prema njima - navodi se u saopštenju VJT i dodaje da je u jednom trenutku B. B. uspeo da se oslobodi, a zatim je pokušao da pobegne iz stana, i tom prilikom je sa terase stana, koji se nalazi na 27. spratu zgrade, pao na betonsku površinu i preminuo na mestu.

- Osumnjičeni su nakon toga, jedan po jedan, napustili ovaj stan, pokupivši za sobom smeće, pikavce od cigareta, plastične vezice i makaze koje su koristili prilikom protivpravnog lišenja slobode oštećenog - dodaje se u saopštenju. U odnosu na smrt B. B., kako se sumnja, osumnjičeni su postupali iz nehata, odnosno bili su svesni da usled njihovih radnji može nastupiti smrt oštećenog, ali su olako držali da do toga neće doći.

Kako su ispričali stanari solitera na Konjarniku, u noći između petka i subote ih je probudio tresak, koji opisuju kao "kao da je bomba eksplodirala".

- Puklo je kao za vreme bombardovanja! Kada sam pogledao kroz prozor, muškarac je skroz go ležao na pločniku. Pošto je pao sa 27. sprata, možete da zamislite u kakvom je stanju bilo telo i kako je to izgledalo strašno - ispričao je jedan komšija za Kurir. rs.  On je dodao da je policija na lice mesta došla za manje od pet minuta. 

Odeću bacili u kontejner kod pasaža

Policija je pronašla mladićevu odeću u kontejneru kod pasaža, to je neko bacio tu očigledno. Video sam da je par momaka tokom uviđaja stajalo sa strane, ali su gledali uviđaj. Ne znam da li su poznavali pokojnog ili su samo bili radoznali - dodaje komšija.

Stanari solitera na Konjarniku, kažu da nastradalog B. B. nisu poznavali i da on po svim prilikama nije živeo na toj adresi. 

- Na 27. spratu žive ljudi koji su tu već godinama, ima četiri stana na dva nivoa. Poznajem ih sve i ne znam da iko od njih izdaje stanove... Vlasnici tih stana važe za ozbiljne i normalne ljude, ne verujemo da je iko od njih umešan u ovaj užas. Ipak, čim je neko boravio u stanu mora imati neke veze sa vlasnicima, ali koje mi to ne znamo za sada. Jedan vlasnik je u inostranstvu, pa nam jedino pada na pamet da je njegov stan zloupotrebljen. Voleli bismo da nadležni što pre reše ovaj slučaj, kako bi smo se osećali sigurno - kažu stanari za Kurir.rs.

Kako su saopštili iz beogradskog Višeg javnog tužilaštva, predložili su sudu da za trojicom osumnjičenih koji su u bekstvu raspišu poternice.

- Tužilaštvo je predložilo i da se svoj četvorici odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo - navedeno je iz Višeg javnog tužilaštva. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Idealni termini za putovanje u Grčku! Ovo je tačna satnica za izbegavanje gužve na putu
Društvo

Idealni termini za putovanje u Grčku! Ovo je tačna satnica za izbegavanje gužve na putu

Preko dana je vruće, noću nezgodno za vožnju, na sve to i sezona godišnjih odmora zbog koje se stvaraju gužve na granicama i čeka i po nekoliko sati kako bi se ušlo u Severnu Makedoniju, pa zatim i u Grčku... - zato svi pokušavaju da izračunaju koje je najbolje vreme za polazak na more, ali i kada je najbolje krenuti kući, da ne bismo satima dangubili na granicama.

29.07.2024

19:08

TV

U Ukrajini prosečno gine 2000 vojnika dnevno! Uspesi su sa obe strane mali, a gubici ogromni!
Live TV

U Ukrajini prosečno gine 2000 vojnika dnevno! Uspesi su sa obe strane mali, a gubici ogromni!

Zelenski na liniji fronta u Harkovu. Nemačka poručila da se ne plaši pretnji Putina zbog rasporeda raketa. Maduro ponovo predsednik! Erdogan preti da bi Truska mogla da uđe u Izrael. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Mitar Kovač, general i prof. dr Branko Nadoveza iz Instituta za noviju istoriju Srbije. Uživo u program javio se novinar i ratni reporter Igor Damjanović koji je govorio o najnovijim vestima iz Malija.

29.07.2024

21:31

Da li treba vratiti obavezni vojni rok u Srbiju? Kapetan Dragan ima interesantno rešenje za našu omladinu! (VIDEO)
Live TV

Da li treba vratiti obavezni vojni rok u Srbiju? Kapetan Dragan ima interesantno rešenje za našu omladinu! (VIDEO)

2011. ukinuto je obavezno služenje vojnog roka. Nakon toga krenulo je nešto što se bliži savremenim normama. Da li se u Srbiju vraća obavezno služenje vojnog roka? Kakve će biti mogućnosti, a kakvi modeli služenja u emisijij "Otvoreni studio" govorili su Dragan Vasiljković iz fondacije "Kapetan Dragan", Mile Rosić ispred udruženja heroja Košara i Paštrika i pukovnik u penziji Sreten Egerić.

29.07.2024

18:43

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija