• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.08.2024

09:32

Nastavak suđenja za ubistvo Eskobara! Izrešetan na pumpi, poznato i ko danas svedoči

printscreen

Vesti

Nastavak suđenja za ubistvo Eskobara! Izrešetan na pumpi, poznato i ko danas svedoči

Podeli vest

Suđenje Luki Vučetiću, Stefanu Zlatanoviću, Marku Pjanoviću i Azri Šabanović za likvidaciju Ranka Radoševića Eskobara (53) na benzinskoj pumpi u Rušnju 9. marta prošle godine nastavlja se danas u Višem sudu u Beogradu.

Na današnjem suđenju trebalo bi da svedoče oštećeni, odnosno porodica ubijenog Radoševića.

Suđenje za ubistvo Radoševića počelo je 19. juna, kada je Luka Vučetić priznao izvršenje ubistva, dok su Pjanović i Šabanović negirali da su učestvovali u izvršenju zločina.

Vučetić je rekao da se kaje zbog onoga što je uradio, i rekao da prilikom pucnjave niko nije doveden u opasnost iako je u kafiću koji se nalazi u sklopu benzinske pumpe, osim Radoševića, bilo još gostiju. Dodao je da od okrivljenih poznaje samo prvoopruženog Stefana Zlatanovića, koji na prvom suđenju nije želeo da iznosi odbranu, ali je istakao da će da obavesti sud kada bude želeo to da učini.

 

Foto: Printscreen youtube/Društvene mreže

Ranko Radošević i optužena Azra Šabanović

 

Marko Pjanović i Azra Šabanović negirali su izvršenje krivičnog dela i rekli da su 4. marta otišli u Kraljevo po automobil "golf 4" i da su ga zajedno dovezli za Beograd. Pjanović je rekao da nije znao da će tim vozilom da bude učinjeno neko krivično delo, a vozilo su, kako je ispričao, zatekli otključano, sa saobraćajnom dozvolom i ključevima unutra. On je takođe rekao da Zlatanovića i Vučetića ne poznaje.

Šabanović je dodala da "sigurno ne bi stala na prvu pumpu posle Kraljeva, koja je pokrivena kamerama, da je imala nešto da krije". Ona je, inače od Kraljeva ka Beogradu vozila spomenuti "golf".

Branilac Azre Šabanović je, na koraju prošlog suđenja, zatražio da njoj bude ukinut pritvor i ponudio jemstvo od 20.000 evra, ali je sud taj predlog odbio.

Podsetimo, zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija optuženi su Stefan Zlatanović (28) iz Lebana i Luka Vučetić (26) iz Kraljeva.

 

 

 

Državljani BiH Marko Pjanović (28) i (22) Azra Šabanović, koji su izručeni Srbiji, optuženi su za krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Postoji sumnja da su Zlatanović i Vučetić 9. marta 2023. godine oko 11.05 sati na podmukao način života lišili Ranka Radoševića, koji je zadobijenim povredama podlegao u 11.32 sati i da su pri tome, sa umišljajem, u opasnost doveli živote tri gosta koji su se nalazili u kafiću na benzinskoj pumpi u kom je Radošević i ubijen.

Sumnja se da su oni, noseći hirurške maske preko lica, ugledavši Radoševića na parkingu benzinske pumpe, izvadili pištolje i ispalili više hitaca u njega u momentu kada je stajao na ulazu u kafić. Radošević je pobegao u lokal, ali je za njim, kako se sumnja, ušao Zlatanović i nekoliko puta mu pucao u leđa.

 

Foto: Zoran Sinko

Radošević i osumnjičeni

 

Takođe se sumnja da je on, u momentu kada je Radošević pao na pod, prišao i iz neposredne blizine mu pucao u glavu, nakon čega su obojica osumnjičenih automobilom "golf 4 karavan" pobegli sa lica mesta, a vozilo su potom zapalili na Petlovom brdu.

Tužilaštvo Šabanović i Pjanovića tereti da su sa umišljajem pomogli izvršiocima ubistva u izvršenju krivičnog dela time što su im obezbedili spomenuti automobil za potrebe ubistva, dok Pjanovića tereti i da im je stvorio uslove za izvršenje tog krivičnog dela. Radošević je, kako se sumnja, u kontakt sa okrivljenim stupio tako što se Pjanović sa njim dogovorio da dođe i da pogleda automobil koji je Radošević prodavao, piše Telegraf.

Devet dana kasnije, doigovorili su se da se nađu oko 11 sati na benzinskoj stanici u Rušnju zbog kupovine automobila, iako se Pjanović u tom momentu nalazio u BiH. Na taj način je, tvrdi tužilaštvo, stvorio uslove Zlatanoviću i Vučetiću da izvrše ubistvo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kroz tri konkursa država obezbedila 98 miliona dinara za učenike i poslodavce u sistemu dualnog obrazovanja
Društvo

Kroz tri konkursa država obezbedila 98 miliona dinara za učenike i poslodavce u sistemu dualnog obrazovanja

Kancelarija za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija raspisala je dva konkursa u vrednosti od 48 miliona dinara, za dodelu bespovratnih sredstava u školskoj 2024/2025. godini, od kojih se jedan odnosi na učenike koji se školuju na dualnim obrazovnim profilima za deficitarna zanimanja, a drugi na poslodavce za subvencionisanje dela naknade za učenje kroz rad učenicima koji se školuju na dualnim obrazovnim profilima za deficitarna zanimanja.

06.08.2024

11:36

Svakome ko peva na proslavi genocidne "Oluje" zabraniti koncerte u Srbiji! Đukanović: Treba razmotriti i zabranu ulaska u zemlju!
Politika

Svakome ko peva na proslavi genocidne "Oluje" zabraniti koncerte u Srbiji! Đukanović: Treba razmotriti i zabranu ulaska u zemlju!

Nekadašnji pevač "Bijelog dugmeta" Željko Bebek, čovek koji je održao sramni nastup na proslavi zločinačke akcije "Oluja" u Ličkom Osiku, zakazao je za 15. novembar koncert u Beogradu u Sava Centru. On je time pokazao da je imun na srpske žrtve i srpsku patnju, ali ne i na srpske pare. Organizatori su koncert nazvali "velelepnom proslavom Dana pobede".

06.08.2024

11:14

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija