• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

08.08.2024

09:13

Deset godina od otkrića užasnog zločina u Bajmoku: Nakon ubistva Tijane Jurić država promenila zakon i uvela doživotnu robiju za najteže zločine

Društvene mreže

Vesti

Deset godina od otkrića užasnog zločina u Bajmoku: Nakon ubistva Tijane Jurić država promenila zakon i uvela doživotnu robiju za najteže zločine

Podeli vest

Pre tačno deset godina na smetlištu u Čonoplji pronađena je nakon dvanaestodnevne potrage mrtva Tijana Jurić (15) iz Bajmoka, a za ovaj zločin je osuđen Dragan Đurić(44) mesar iz Surčina, koji je za njeno ubisvo osuđen na 40 godina zatvora i kaznu izdržava u zatvoru Nova Skela.

Surovi ubica devojčice nikada nije pokazao ni trunku kajanja zbog zločina koji je počinio, a u zatvoru je, kako nezvanično sazanjemo, od početka sa istim cimerom.

- Đurić je miran, tih i povučen. Ne pravi probleme i nikada nije imao ni jedan jedini incident. Nije radno angažovan, a u prošlosti ga je obilazila majka, ali su te posete prestale - kaže izvor iz zatvora. 

Foto: facebook

Dragan Đurić nije se pokajao zbog užasnog zločina koji je počinio

 

Podsetimo Tijana Đurić nestala je u noći između 25. i 26. jula 2014. godine u blizini Sportskog centra "Rata" u Bajmoku, dok je bila u poseti kod babe i dede.

Potraga za njom je trajala 12 dana, a onda je njeno telo 7. avgusta pronađeno u plitkom grobu na deponiji kod Čonoplje.

Foto: Privatna arhiva

Tijana Jurić

 

Istraga policije je bila intezivna i tih dana je priveden veliki broj meštana okolnih sela, a onda je uhapšen Dragan Đurić, mesar iz Surčina, i utvrđeno je da je on te noći kada je Tijana nestala prvo udario devojčicu svojim vozilom, a onda je povređenu ubacio u automobil i kada je ona počela da zapomaže udavio je duksericom koju je imala oko pasa.

Telo ubijene devojčice ubica je bacio na deponiju i prekrio humusom za cveće koji je kupio za svoju majku, a nakon hapšenja nije dao nikakvo objašnjenje zašto je ubio devojčicu. 

Dragan Đurić je osuđen na u tom trenutku na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Nakon ovog zločina 2019. godine usvojen je kako su mediji pisali "Tijanin zakon" kojim je uvedena doživotna kazna zatvora za krivična dela teško ubistvo, silovanje, obljuba nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnom osobom. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić saopštio rezultate povodom sto dana u njegovom resoru: Insfrastrukturni projekti ne staju, realizuju se jedan za drugim!
Politika

Vesić saopštio rezultate povodom sto dana u njegovom resoru: Insfrastrukturni projekti ne staju, realizuju se jedan za drugim!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je Ministarstvo na čijem je čelu dalo veliki doprinos uspesima vlade u prvih 100 dana rada, ističući među najvažnijim koracima - početak izgradnje železničke obilaznice oko Niša, rekonstrukciju niškog aerodroma, kupovinu pet novih kineskih vozova Soko, rekordne rezultate Er Srbije.

08.08.2024

10:19

TV

(VIDEO) Milione koje dobija za rat, Zelenski troši na kupovinu vinograda! Ukrajina nestaje kao država, a predsednik je najveći ratni profiter!
Live TV

(VIDEO) Milione koje dobija za rat, Zelenski troši na kupovinu vinograda! Ukrajina nestaje kao država, a predsednik je najveći ratni profiter!

Potpuna histerija Zapada je ono što smo mogli da vidimo u proteklih 48 sati. Oni više nemaju načina da se izbore i sve što se dešava ide u korist ruskoj strani. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i pilot u penziji. Uživo u program javio se i urednik "Srbija tajms" Antonije Kovačević koji je komentarisao situaciju u Americi pred predsedničke izbore.

07.08.2024

22:29

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija