• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/telegraf

10.08.2024

08:24

Četiri godine od četvrte likvidacije "koljačkog klana": Oteli Mitića, mučili ga i surovo mu presudili u kući u Ritopeku

Miloš Rafailović/Tanjug

Vesti

Četiri godine od četvrte likvidacije "koljačkog klana": Oteli Mitića, mučili ga i surovo mu presudili u kući u Ritopeku

Podeli vest

Pre tačno četiri godine "koljački klan", Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, oteo je i surovo likvidirao Nikolu Mitića.

Nikola Mitić je bio četvrta žrtva ovog klana, a nestao je 10. avgusta 2020. godine kada mu se izgubio svaki trag, kada je krenuo da se nađe sa sestrom. 

Tek dve godine kasnije, u junu 2022. godine, tada već uhapšenim članovima klana na teret su, podizanjem nove optužnice, stavljeno njegovo ubistvo, ali i ubistvo Gorana Mihajlovića.

Foto: informer.rs

Nikola Mitić u zloglasnom "bunkeru" na stadionu FK "Partizan"

Kako se navodi u optužnici Nikola Mitić je tog 10. avgusta 2020. godine otet i najpre odvezen u restoran na stadionu Partizana, gde je mučen. Na fotografijama sa stadiona koje su puštene u javnost vidi se da Mitić isprebijan sedi na kauču, a da su sa njim u prostoriji Veljko Belivuk i svedoci okriviljeni Srđan Lalić i Bojan Hrvatin.

Foto: Marko Đoković

Kuća u Ritopeku gde je "koljački klan" ubijao svoje žrtve

Kako može da se vidi iz presretnute komunikacije sa kriptovane aplikacije "Skaj", Belivuk i Miljković sumnjali su da ih mitić prati i opservira, što je on i priznao nakon mučenja i dodao da je to radio zajedno sa Lazarom Vukićevićem, kog je pokušao da ubije Vračarski klan, da bi mu glave naposletku došli Belivukovi ljudi.

Foto: MUP Srbije

Mašina za mlevenje mesa kojom su pripadnici klana uništavali tela svojih žrtava

Nakon mučenja na stadionu, Mitića su prevezli u kuću u Ritopeku, gde su ubijali svoje žrtve, a tamo su mu odsekli prst i udavili ga, da bi potom njegovo telo samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa koju su koristili kako bi se otarasili dokaza. Ostatke tela spakovali su u džakove i prosuli u Dunav.

Podsetimo klanu Velje Nevolje se trenutno sudi u Specijalnom sudu u Beogradu i oni su optuženi za sedam ubistva, trgovinu drogom, oružje i silovanje.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Infrastrukturni projekti ne staju, nastavljamo da razvijamo Srbiju
Društvo

Vesić: Infrastrukturni projekti ne staju, nastavljamo da razvijamo Srbiju

Tokom prvih 100 dana rada Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nastavili smo neumorno da radimo na izgradnji infrastrukture, koja je preduslov za dalji ekonomski i privredni razvoj Srbije, poručio je ministar Goran Vesić, ističući među najvažnijim koracima nastavak izgradnje auto-puteva i brzih saobraćajnica širom zemlje, početak izgradnje železničke obilaznice oko Niša, rekonstrukciju niškog aerodroma, kupovinu pet novih kineskih vozova Soko, rekordne rezultate Er Srbije.

10.08.2024

10:37

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija