• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/sandžakpress

16.08.2024

15:23

Nastradao zbog selfija: Tutinac u Nemačkoj na izletu ušao u reku, iako je neplivač, da se fotografiše, pa se utopio

Shutterstock, Facebook

Vesti

Nastradao zbog selfija: Tutinac u Nemačkoj na izletu ušao u reku, iako je neplivač, da se fotografiše, pa se utopio

Podeli vest

Demir Tahirović (39) iz sela Đerekare kod Tutina pao je i utopio se u kanalu reke nedaleko od Bohuma u Nemačkoj, dok je pravio selfi.

Nesrećni Tutinac je boravio i radio poslednjih nekoliko godina u Nemačkoj, a kako njegov rođak odmah nakon tragedije izjavio verovalo se da jeDemir doživeo srčani udar u trenutku kada je pao u jezero.

- Demir nije bio dobar plivač, a kada je pao u vodu udario je glavom, što je možda doprinelo njegovoj patnji - rekao je tada rođak.

Ipak kako su utvrdili obducenti on nije imao srčani udar već je smrt nastupila utapanjem. 

Kako su za medije ispričali članovi njegove porodice, Demir je tog kobnog dana bio sa prijateljima na izletu pored reke, gde su planirali da roštiljaju. Iako je kupanje na toj lokaciji bilo zabranjeno, grupa je odlučila da se rashladi u reci. Uprkos upozorenjima, Demir, koji nije bio vešt plivač, udaljio se od obale kako bi napravio fotografiju. Nažalost, nedugo nakon što je ušao u dublju vodu, počeo je tonuti.

Foto: Foto: Facebook

Demir Tahirović je sahranjen danas u rodnom selu

 

- Demir je samo hteo da napravi selfi, ali je ubrzo počeo da tone. Njegovi prijatelji su odmah skočili u vodu da ga spasu, ali nažalost, bilo je prekasno. Jedan od njih je takođe imao problema u vodi i bio je prebačen u bolnicu s lakšim povredama - ispričao nam je član porodice.

Jedan od svedoka, koji je bio na obali u trenutku nesreće, opisao je trenutke užasa:

- Sve je izgledalo kao bezazlena zabava. Svi smo se smejali, a onda je odjednom nastala panika. Video sam kako Demir maše rukama, pokušavajući da ostane na površini. Jedan od njegovih drugova skočio je za njim, ali voda je bila duboka, a struja prejaka. Osetio sam bespomoćnost dok sam gledao kako se bore da ga izvuku. Nikada neću zaboraviti taj trenutak.

Ova nesreća mogla je da se završi još tragičnije, ali je drugi mladić na sreću spasen i nakon intervencije u bolnici, pušten na kućno lečenje.

Demir je pre nekoliko godina otišao u Nemačku gde je radio i nedavno je završio sređivanje radnih papira. Pre toga je bio zaposlen u EPS poslovnici u Tutinu, gde je stekao reputaciju vrednog radnika. Bio je oženjen, ali je nakon razvoda odlučio potražiti sreću u inostranstvu.

Njegova porodica, slomljena bolom, priseća se lepih trenutaka provedenih s njim, dok se celo selo oprašta od mladića kojeg su svi voleli i poštovali.

Demir Tahirović sahranjen je danas u rodnom selu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija