• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.08.2024

13:35

Pijan i bez vozačke pregazio čoveka! Osuđen na ovu kaznu, porodica nastradalog šokirana

Informer/Miloš Rafailović/drustvene mreze

Vesti

Pijan i bez vozačke pregazio čoveka! Osuđen na ovu kaznu, porodica nastradalog šokirana

Podeli vest

Nemanja S. (29) iz Kusića kod Bele Crkve osuđen je pred Višim sudom u Pančevu na godinu dana kućnog zatvora sa nanogicom zbog toga što je u februaru ove godine automobilom pregazio Milutina Uroševića (58) koji je od povreda preminuo na mestu.

Navodno, okrivljeni je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju kirivice koji je sklopio sa Višim javnim tužilaštvom u Pančevu u zamenu za manju kaznu.

"Nemanja S. je priznao da je 3. februara oko 20.30 sati u Ulici Mirka Stankovića u Kusiću ne pridržavajući se saobraćajnih propisa ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život i telo ljudi usled čega je nastupila smrt jednog lica" navodi se u obrazloženju presude od 21. avgusta.

Kako se dalje navodi, okrivljeni je priznao da je vozio neregistrovani automobil "golf 2" i to bez vozačke dozvale, te da je bio pijan.

"U trenutku nesreće je imao 1,87 promila alkohola u organizmu. Priznao je da je prešao preko čoveka na putu, iako je imao vremena i prostora da se zaustavi" dodaje se u presudi kojom je Nemanji S, izrečena i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od pet godina.

 

Foto: Informer/Miloš Rafailović/drustvene mreze

Milutin Urošević

 

Takođe, Nemanji S. se u zatvorsku kaznu uračunava i vreme provedeno u pritvoru, tačnije od hapšenja 3. februara.

Ivan Urošević, sin nastradalog Milutina za Kurir kaže da je ogorčen ovom presudom.

- Godinu dana kućnog zatvora za smrt mog oca je premala kazna. Nisam zadovoljan ovom presudom i smatram da je sramna. Gde to ima, godinu dana kućnog zatvora za smrt čoveka? Vozio je bez dozvole, neregistrovan automobil i to pijan?! Ovom presudom on je nagrađen, a ja sam još više povređen. Meni oca ništa ne može da vrati, ali sam se nadao da barem ima pravde i da će pravda biti zadovoljena. Sad vidim da nema ni pravde - kaže Ivan Urošević.

Kako smo ranije pisali, Nemanja S. je pre nesreće, navodno, prvo bio u lovu sa prijateljima, a onda je svratio u centar sela gde se održavala jedna manifestacija. Očevici su tada ispričali da je na toj manifestaciji on pio alkohol, a nesreća se desila kada je odatle krenuo dalje.

- Pošto je pregazio čoveka na putu, on je nastavio da vozio. Otišao je s mesta nesreće, a nešto kasnije je tek uhapšen. Zbog toga se isprva nije znalo šta se Milutinu dogodilo, pošto je nađen nasred puta mrtav i sa stravičnim povredama glave. Ubrzo se ispostavilo da ga je neko pregazio kolima i ostavio da leži na putu - podseća sagovornik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Tramp može da izgubi izbore jedino ako ga ubiju! Da li je on jedina osoba koja može da spreči Treći svetski rat?
Live TV

Tramp može da izgubi izbore jedino ako ga ubiju! Da li je on jedina osoba koja može da spreči Treći svetski rat?

Ponovo se oglasio Donald Tramp. Od kada se vratio na mrežu X, sve je aktivniji kako se bliži 5. novembar. On kritikuje Kamalu Haris i Džoa Bajdena i pita se ko u njihovo ime pregovara na Bliskom istoku. U poslednjih 18 godina Hezbolah i Iran imaju najžešće sukobe. Ponovo Tramp spominje i Treći svetski rat. Na ovu temu u "Info danu" govorili su politikolog Vladimir Kljajić i prof. dr Stevica Deđanski, analitičar.

26.08.2024

16:03

Sport

Liverpulu ne valja, a sada sedam klubova čeka u redu za Srbina!
Fudbal

Liverpulu ne valja, a sada sedam klubova čeka u redu za Srbina!

Iako je španski fudbaler srpkog porekla Stefan Bajčetić (19) zbog povrede aduktora propustio gotovo čitavu prethodnu sezonu, interesovanje za mladog fudbalera ne jenjava. Liverpul je spreman da talentovanog vezistu pošalje na pozajmicu kako bi stekao neophodno iskustvo, a zainteresovanih klubova ne manjka. Nakon što je Selta iz Viga izrazila želju da ga vrati, u trku su se uključili i drugi španski, ali i engleski klubovi.

26.08.2024

15:31

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija