• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

30.08.2024

08:52

Da li tužilaštvo ima keca u rukavu u slučaju male Danke Ilić? Advokati osumnjičenih ne znaju ništa o novim veštačenjima, čekaju da vide optužnicu

Informer/društvene mreže

Vesti

Da li tužilaštvo ima keca u rukavu u slučaju male Danke Ilić? Advokati osumnjičenih ne znaju ništa o novim veštačenjima, čekaju da vide optužnicu

Podeli vest

Advokati koji rade na slučaju Danke Ilić još uvek nisu obavešteni, od nadležnih, da je Više javno tužilaštvo u Zaječaru naložilo nova, dodatna veštačenja u sklopu istrage koja se vodi protiv osumnjičenih za njeno ubistvo.

Za ubistvo male Danke Ilić, 26. marta u Banjskom Polju, osumnjičeni su dvojica radnika JKP "Vodovod" iz Bora, Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50). 

Kako je nakon pojave informacije o naloženim dodatnim veštačenjima snimaka sa sigurnosnih kamera i određenih video-zapisa, za medije kazao advokat Milinko Jovanović, inače branilac Dejanovog oca Radoslava Dragijevića koji je osumnjičen da je sa sinom sklonio telo male Danke nakon zločina, svi čekaju podizanje optužnice.  

- Tužilaštvo ima pravo da pokrene nova ispitivanja, verovatno smatraju da ima potrebe za tim. Međutim, ono što je njima na prvom mestu, a što nimalo nije olakšalo situaciju, jeste da su osumnjičeni povukli priznanja i da materijalnih dokaza apsolutno nema. U svakom slučaju, svi čekamo podizanje optužnice i ono šta će pisati u istoj - rekao advokat Milinko Jovanović, branilac Radoslava Dragijevića. 

Foto: Tanjug/društvene mreže

Advokat Radoslava Dragijevića kaže da čeka da vidi optužnicu jer materijalnih dokaza nema

 

Podsetimo, i sam Radoslav je bio uhapšen i u pritvoru zbog sumnji da je pomogao Dejanu, zajedno sa drugim sinom, da premesti telo ubijene devojčice na nepoznatu lokaciju. Međutim, Radoslav je 29. maja izašao iz pritvora u kom je bio dva meseca.

Inače, kada je reč o novim ispitivanjima tužilaštva, niko od advokata koji su angažovani ili dodeljeni po službenoj dužnosti, nije obavešten još uvek o pomenutim koracima nadležnog Tužilaštva, što ne znači da se to neće dogoditi u nekom narednog periodu.

- Nisam obaveštena ništa o novim dokaznim radnjama, pretpostavljam da će Tužilaštvo poslati dopis advokatima koji rade na slučaju, ali ono što sada mogu reći jeste da trenutno ne znam ništa o tome - kratko je rekla advokatica osumnjičenog Dejana Dragijevića, Vanja Živković. Ona je inače Dragijeviću dodeljena po službenoj dužnosti.

Foto: Informer

Dejan Dragijević prvo priznao ubistvo male Danke, a onda sve negirao

 

Za sada, kako saznajemo, Tužilaštvo radi punom parom na ovom kompleksnom slučaju, a do podizanja optužnice protiv osumnjičenih Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića ostalo je još mesec dana.

Podsetimo, u jednom trenutku mediji su preneli da su sva veštačenja u istrazi ubistva devojčice kompletno završena i dostavljena tužilaštvu, kao i to da je na redu finalna faza, odnosno pisanje i podizanje optužnice, međutim, kako saznajemo, sada se sprovode nove dokazne radnje.

Ovim povodom kontaktiral i smo Više javno tužilaštvo u Zaječaru koje radi na slučaju ubistva dvogodišnje devojčice, odakle nam je i zvanično rečeno da istraga još uvek nije završena.

- Istraga protiv osumnjičenog Dejana Dragijevića i osumnjičenog Srđana Jankovića, zbog krivičnog dela teško ubistvo nije završena. Sve dokazne radnje nisu završene u pogledu veštačenja i ista su u toku. Tužilaštvo vrši analizu svih sprovedenih dokaza kao i veštačenja, ocenu svakog izvedenog dokaza ponaosob i njihovu međusobnu povezanost - rečeno je iz nadležnog tužilaštva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Muslimanski političari po svaku cenu hoće da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu! Srbi rade sve da očuvaju mir u regionu, ali neko želi "drugo poluvreme"! (VIDEO)
Live TV

Muslimanski političari po svaku cenu hoće da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu! Srbi rade sve da očuvaju mir u regionu, ali neko želi "drugo poluvreme"! (VIDEO)

Specijalni gost emisije "Rat uživo" bio je ministar unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine Nenad Nešić. On je govorio o poziciji Srba u Federaciji BiH, nedavnom pokušaju atentata na njega, ali i o težnjama muslimanskih političara da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu, odnosno ukinu Republiku Srpsku.

29.08.2024

22:58

Sport

Planeta

Amerika se, ipak, lomi! Pojavila se nova anketa!
samo poen!

Amerika se, ipak, lomi! Pojavila se nova anketa!

Demokratski predsednički kandidat Kamala Haris ima jedan procentni poen prednosti u odnosu na republikanskog rivala Donalda Trampa, uoči novembarskih izbora, pokazuje najnovija anketa lista Volstrit Džornal (WSJ).

30.08.2024

08:55

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija