• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.09.2024

21:31

Ovako su hrvatski specijalci uhapsili begunca iz Srbije! Vladimir Sretenović nije bio sam u sobi, evo koga su još priveli!

X mreža printscreen

Vesti

Ovako su hrvatski specijalci uhapsili begunca iz Srbije! Vladimir Sretenović nije bio sam u sobi, evo koga su još priveli!

Podeli vest

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u prepodnevnim satima lišili su slobode 48-godišnjeg državljanina Srbije i još tri strana državljana u kući na području Sesveta.

Reč je o Vladanu Sretenoviću (48), koji je u Srbiji izdržao kaznu od 15 godina zatvora zbog ubistva 1998. godine. Sretenović je uhapšen na osnovu Interpolove poternice koju je raspisala Srbija, koja ga sada traži zbog batina iz 2016. godine.

Prema informacijama iz Policijske uprave zagrebačke, na osnovu ciljanog prikupljanja informacija, policija je utvrdila da se u kući u Sesvetama nalazi stranac za kojim je raspisana međunarodna potraga od strane Interpola Srbije zbog bekstva od služenja zatvorske kazne u Srbiji.

Foto: printskrin TV Happy, film Iza brave

Za sretenovićem je bila raspisana Interpolova poternica

Policija je po dolasku na adresu uhapsila Sretenovića i još trojicu muškaraca koji su bili kod njega. Pored 48-godišnjaka, u kući su bili i 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i 34-godišnji državljanin Crne Gore, koji su uhapšeni zbog nezakonitog boravka u Hrvatskoj. Takođe, kod 19-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji ima regulisan status u Hrvatskoj, pronađeno je 3,9 grama marihuane.

Sretenović je nakon hapšenja upućen na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicionog postupka. Ostali muškarci su privedeni u službene prostorije policije na dalje postupanje.

Krivična istraga nad 19-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine je završena, a protiv njega će biti podignuta optužnica za prekršaj iz člana 3. stav 1. Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga. U odnosu na preostala dva strana državljana postupak će se voditi u skladu sa odredbama Zakona o strancima, objavio je zagrebački Večernji list.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Tramp će pregaziti Kamalu! Potpredsednica Amerike se izblamirala pred celom nacijom
Izbori u SAD

Tramp će pregaziti Kamalu! Potpredsednica Amerike se izblamirala pred celom nacijom

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp pregaziće svoju demokratsku rivalku Kamalu Haris na predstojećoj debati 10. septembra, a verovatno i na izborima u novembru. To je ocena većine američkih stručnjaka nakon prvog intervjua Harisove otkako joj je predsednik Džo Bajden prepustio predsedničku nominaciju, u kojem je delovala nervozno, nesigurno i neodlučno, te nije uspela da odgovori na goruća pitanja u zemlji.

02.09.2024

18:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija