• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

03.09.2024

08:16

Uskoro počinje suđenje za ubistvo penzionera u Jagodini: Tinejdžer ga tukao šipkom, pa ga preklao

Informer/j.s.

Vesti

Uskoro počinje suđenje za ubistvo penzionera u Jagodini: Tinejdžer ga tukao šipkom, pa ga preklao

Podeli vest

Viši sud u Jagodini zakazao je suđenje osumnjičenom tinejdžeru D. B. (19) iz Paraćina koji se tereti da je u novembru prošle godine prvo metalnom šipkom pretukao Zorana Stankovića (70), a zatim mu prerezao grkljan u njegovom stanu u Jagodini.

Pripemno ročište tinejdžeru ubici biće održano 8. okotobra, a podsetimo, zločin za koji se tereti dogodio se 15. novembra 2023. godine oko 15.30 sati u Jagodini nakon što je žrtva namamila tinejdžera da dođe kod njega u stan. 

Između njih je prvo izbila svađa, a tinejdžer ga je potom krvnički udarao metalnom šipkom po celom telu, da bi mu kasnije presudio nožem kojim mu je prerezao vrat. Policija je žrtvu pronašla nagog u lokvi krvi. 

Više javno tužilaštvo (VJT) u Jagodini tokom istrage veštačenjem mobilnog telefona osumnjičenog D. B. utvrdilo je da je tinejdžer nakon zločina sa svog telefona izbrisao celu prepisku sa žrtvom, kao i listing poziva. Potom je uzeo telefon Zorana Stankovića i uradio isto to. Takođe, nadležno tužilaštvo veštačilo je i emocionalnu zrelost osumnjičenog i to je bio jedan od ključnih dokaza. Veštaćenjem je utvrđeno da je zreo i da može da mu se sudi kao odrasloj osobi iako nema navršenu 21 godinu - kaže izvor iz istrage i dodaje:

Foto: J.A.

Kuća Zorana S. u kojoj ga je ubio tinejdžer

 

- Kada su stigla neophodna veštačenja, VJT u Jagodini podiglo je optužnicu koju su potvrdili nadležni sudovi i pripremno ročište zakazano je za 8. oktobar.

Kako smo ranije izveštavali, osumnjičeni mladić D. B. tokom istrage prvo se branio ćutanjem, da bi zatim ipak odlučio da progovori i iznese odbranu. On je detaljno ispričao kako je upoznao žrtvu, a zatim i kako je došlo do zločina.

Inače ubijeni Zoran Stanković je samo tri dana pre ubistva na svom Fejsbuku objaviljivao razne statuse, a pre toga je kačio i oglase u kojima je na prodaju nudio svoj automobil, lapotop, ali i stan u kom je ubijen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

(VIDEO) Šta se ovo dešava?! Putin se iznenada predomilsio! Lavrov i Peskov rekli jedno, odmah stigao odgovor predsednika!
NOVA PORUKA

(VIDEO) Šta se ovo dešava?! Putin se iznenada predomilsio! Lavrov i Peskov rekli jedno, odmah stigao odgovor predsednika!

Predsednik Rusije Vladimir Putin očigledno se iznenada predomislio u vezi mirovnih pregovora sa Ukrajinom. To se može zaključiti iz njegove jučerašnje izjave, koja je usledila samo nekoliko dana nakon što je njegov portparol Dmitrij Peskov izjavio da su pregovori sa Ukrajinom „izgubili relevantnost“ posle ukrajinskog upada u Kursku oblast, koji traje već mesec dana.

03.09.2024

09:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija