• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.09.2024

17:19

Kosta se poistovećivao sa mitskim bićem! Smatrao je sebe gospodarem života i smrti!

Informer, Društevene mreže/printskrin

Vesti

Kosta se poistovećivao sa mitskim bićem! Smatrao je sebe gospodarem života i smrti!

Podeli vest

Kosta K. (15), imao je tajnu svesku, kojom su istražitelji ostali zapanjeni jer obiluje stravičnim zapažanjima i detaljima, koji bude jezu!

Naime, tokom pretresa stana u kom je Kosta živeo sa svojom porodicom, pronađen je dnevnik, koji objašnjava motive zločina i ukazuje na to da je dečak-ubica bio opsednut crnim mislima i zlom, te da je imao poremećen sistem vrednosti.

- Očigledno je da je Kosta bio opčinjen satanističkim ritualima i simbolima smrti. Uz navodno svakodnevne aktivnosti, beležio je i svoja zapažanja, potpuno nesvojstvena detetu tog uzrasta. Uz imena školskih drugova crtao je mrtvačke glave i pentagrame, pisao da ih mrzi, da ga niko ne razume i da će se osvetiti. Iz tih beležaka se vidi da je, budući da je vrlo inteligentan, proučavao istoriju drevnih naroda, ali se fokusirao na bogove smrti, grčkog Tanatosa i egipatskog Sekera. Ukratko, bio je fasciniran svim što je imalo veze sa smrću i ubistvima - kaže sagovornik Republike.

Foto: D. Ćuruvija

Kostina majka nije smela da gleda u slike dece koje je njen sin pobio

Takođe, Kosta je navodno neretko crtao i troglavog psa Kerbera, koji je, prema mitologiji, dočekivao pokojnike u podzemnom svetu i sprečavao ih da se vrate iz Hada u svet živih.

- Poistovećivao se s tim mitskim bićem, smatrajući sebe gospodarom života i smrti. Time može da se objasni i njegova najava jednom od drugova kom se poveravao da su mu se mnogi zamerili i da mu "nijedan neće izmaći". Nažalost, niko ga tada nije ozbiljno shvatao - konstatuje izvor.

Prošle godine, 3. maja, Kosta je u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'' na Vračaru, koju je i sam pohađao, izvršio masakr ubivši devetoro učenika škole i radnika obezbeđenja. Teško je ranio nastavnicu istorije, i još šestoro učenika, ali je nažalost, nakon 12 dana, jedna devojčica podlegla povredama,

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija