• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.09.2024

19:33

Sutra suđenje Zoranu Marjanoviću! Svedoče one, a ovo su rekle do sada (FOTO)

Miloš Rafailović/Zoran Sinko

Vesti

Sutra suđenje Zoranu Marjanoviću! Svedoče one, a ovo su rekle do sada (FOTO)

Podeli vest

"Jelena je jako volela Zorana, ništa nije govorila protiv njega, čak i kada je nazivao nadimkom "tetka", ona bude besna, ali neće ništa da mu kaže. Poslednji put sam je videla u februaru 2016., kada je bio rođendan njihove ćerke, žalila mi se tada da više ne može da izdrži pritisak u kući".

Ovo je, podsetimo, u martu 2020. tokom prvog suđenja Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge, pevačice Granda Jelene Marjanović, ispričala njena sestra Teodora Krsmanović, koja bi sutra trebalo da svedoči u ponovljenom postupku.

Posle prvog suđenja, Marjanović je oglašen krivim i osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog toga što je 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka kod Borče ubio suprugu, dok je njihova maloletna ćerka bila u blizini.

 

Foto: Foto: Pavle Ivković

Branioci Zorana Marjanovića i pokojna Jelena

 

Tu presudu je ukinuo Apelacioni sud u Beogradu i naložio novo suđenje, zbog čega se ponovo pozivaju svedoci koji su saslušani na prvom suđenju.

Tokom prvog svedočenja, Teodora Krsmanović je ispričala i da joj sestra nikada nije rekla šta je konkretno problem u kući.

- Kada sam joj rekla da nekome kaže i razgovara, odgovorila mi je: "Videćeš kada se udaš" - svedočila je Jelenina sestra, tvrdeći da je bila bliska s pokojnom i da je i sama puno vremena provodila u kući Marjanovića.

Na pitanje jednog od Marjanovićevih branilaca, advokata Veljka Delibašića, da li je Jelena planirala da ostavi Zorana, ona je odgovorila da o tome ne zna ništa.

Poziv da sutra dođe i svedoči, sud je uputio i Ljubici Marković, tetki pokojne Jelene. Kao i Teodora i ona je prvi put javno svedočila na prvom suđenju Zoranu Marjanoviću i tada je izjavila da je puno vremena provodila sa Jeleninom pokojnom majkom Zoricom Krsmanovićem koja nije verovala da je njen zet Zoran ubica, ali da je sumnjala da su u zločin umešani njegov otac Vladimir Marjanović, koji je u međuvremenu preminuo i kuma porodice Vera Vukomanović.

- Bila sam sa Zoricom šest meseci, od Jeleninog ubistva do Zoričine smrti u oktobru iste godine. Mi smo razgovarale o tome šta je moglo da se desi Jeci. Prvo smo mislile da ju je zbog finansija možda mafija ubila. Medutim, Zorica je redovno odlazila kod Marjanovića da bi videla unuku i što je više išla kod njih, sve više je u njih i sumnjala. Ne u Zorana, ali je mnogo sumnjala u Veru i Vladimira - otkrila je pred sudom Ljubica Marković.

 

 

Ona je tada otkrila da joj se Jelena žalila uoči ubistva na odnose u kući.

- „Tetka, ne mogu više da izdržim, mnogo mi je teško u kući", rekla mi je Jelena pre ubistva. Opterećivali su je, uspevala je kod bolesne majke da dođe na pola sata, nismo ni kafu stizale da popijemo - rekla je Ljubica i otkrila da je Jelena, iako je radila, imala finansijske probleme i da je čak pred smrt pozajmljivala pare za cigarete, osnovne namirnice, kao i da nije imala novca da majci kupi pelene.

I Jelenina majka, kako je rekla Ljubica, znala je da joj ćerka nije srećna.

- Zorica mi je pričala da je Zoran bio dobar prema Jeleni, da je nikad nije tukao niti maltretirao, ali da je sa ostalim ukućanima bilo problema. Rekla mi je: „Jeca mi se muči, teško joj je." Njegov brat Miloš nije radio, Vladimir i Vera su se u kući za sve pitali. Žalila se da se Vera meša u sve. Pričala mi je da je Jelena želela da se ona i Zoran odvoje od njih da bi lepo živeli - ispričala je ranije pred sudom Jelenina tetka.

 

Foto: D. Ć./Informer

Grob ubijene pevačice

 

Kobnog dana kada je Jelena nestala, kako je rekla, više puta je s njenom majkom Zoricom odlazila na nasip.

- Rekla mi je: „Ovde je, sestro, neko nekoga vukao" - prenela je reči Jelenine Majke Ljubica Marković i prisetila se da im je neobično bilo i što su oko tri ujutru, dok su tragale nasipom, na njemu naletele na Zoranovog brata Miloša. 

Tvrdila je i da je posle pronaska Jeleninog tela, bilo nekoliko neprijatnih scena s porodicom Zorana Marjanovića.

- Na dan kada je Jelena pronađena mrtva, njena majka Zorica zakukala je u dvorištu: „Joj, ko mi ubi dete", a Vladimir je pitao: „Ko, ko?". Istog dana Vera Vukomanović mi je rekla: „Ja sam odgajila Zorana i Miloša, ja ću očuvati i Janu." Secam se, tog jutra su Zorana priveli, Vladimir je došao kod Zorice i tražio ličnu kartu, trebala mu je zbog grobnog mesta. Izbila je svađa. Obratio nam se rečima: „Seljančure jedne, moje dete maltretiraju i tuku tamo, ja ne mogu ni sedative da mu odnesem" - prisetila se ona.

Inače, interesantno je da bi Ljubica Marković i Vera Vukomanović, koju je pominjala u iskazu, sutra trebalo da se sretnu u sudu pošto je i kuma Vera koja se na prethodnom suđenju nije pojavila, pozvana da svedoči.

 

Foto: Informer/društvene mreže

Grob ubijene pevačice

 

Podsetimo, kuma Vera je već dala iskaz u februaru 2020. i tada je detaljno govorila o danu u kom je Jelena nestala, ali i poslednjem razgovoru koji su vodile nekoliko minuta pre nego što je ubijena.

- Zorica ima problem sa žuljevima na nogama pa sam htela da joj ih sredim ali nisma mogla da pronađem nožić, kojim joj je inače Jelena to radila. Pozvala sam je, pogledala sam kasnije, bilo je to u 16.42 sati. Jelena je bila zadihana, rekla mi je gde je nožić i dodala "trčim, vidimo se kasnije" - prisetila se poslednjeg poziva kuma Marjanovića.

Ona je detaljno govoreći kako je dan protiticao, ispričala da je ubrzo posle toga Vladimir ušao u kuću i unezveren im rekao da ga je zvao sin Zoran i da im je sopštio da je "Jeca nestala". 

Objasnila je kako je krenula potraga za nestalom pevačicom, u koju su se uključili svi članovi porodice, osim Zorice koja je bila kod kuće kao i da je ona otišla u policiju da prijavi nestanak, a da je potom u kući Marjanovića bila sa Janom, piše Kurir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija