• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

07.09.2024

19:53

Ubistvo snajperom u Košutnjaku! Arkanov telohranitelj likvidiran u džipu!

Printscreen You Tube

Vesti

Ubistvo snajperom u Košutnjaku! Arkanov telohranitelj likvidiran u džipu!

Podeli vest

Vukašin Vule Gojak (42), major Srpske dobrovoljačke garde i telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana, ubijen je pre tačno 27 godina ispred diskoteke "Ritz" u Košutnjaku čiji je bio vlasnik. Njegov ubica nikada nije pronađen.

Likvidiran je 7. septembra 1997., a ostalo je zabeleženo da je to bila prva likvidacija snajperskom puškom u Srbiji, što je do tada bila praksa koja se koristila samo u crnogorskom podzemlju. 

U to vreme Gojak je bio već "ugledan" biznismen i spadao je u viđenije beogradske "face". Snajper, iz koga je nepoznati egzekutor ispalio jedan hitac u Vuleta dok je sedeo u svom džipu "micubiši pajero" parkiranom ispred "Ritza", pronađen je iste večeri u obližnjem šumarku.

Ubica je, kako se pretpostavljalo, čekao žrtvu u zasedi puna dva sata, koliko je ovaj bio u svom lokalu, a onda je hladnokrvno pucao sa udaljenosti od tridesetak metara. Hitac je probio staklo na džipu i pogodio Gojaka direktno u vrat.

Sukob sa "kraljem Dorćola"

Mediji su to ubistvo povezivali sa misterioznim nestankom Isa Lera Džambe, nezvaničnim "kraljem Dorćola" i bratom pokojnog pevača Džeja Ramadanovskog, kojem se svaki trag izgubio nakon što je u septembru 1992. viđen ispred kockarnice u "Beograđanci", u kojoj je Gojak bio šef obezbeđenja i koji se te večeri sukobio sa njim.

Momci iz agencije za fizičko-tehničko obezbeđenje "Delije", čiji je vlasnik bio Arkan, nisu hteli da puste pijanog i naoružanog Džambu da uđe u lokal. I Gojak i Arkan su se tih dana kleli da oni nemaju nikakve veze sa Džambinim nestankom.

Gojak, koji je po sopstvenom priznanju prvi udario pripitog Lera, objašnjavao je kako "Tigrovi" nemaju ništa s njegovom daljom sudbinom:

- Udario sam ga nekoliko puta pesnicom da bih ga onesposobio, jer je on pre toga uperio nekakav pištolj u čelo mog kolege. Pošto smo ga smirili, ubacili smo ga u lift i izbacili na ulicu. Ne znam šta se desilo s Džambom posle incidenta.

Foto: facebook.com/Legende devedesetih

 

Arkan je, kako tvrde upućeni, kasnije pomogao Gojaku da se otisne u vode biznisa i postane prvo suvlasnik, a potom i vlasnik "Ritza", mesta na kojem su se sastajali pripadnici novokomponovane elite.

Pucnjava u kafiću na Zvezdari

Ime ubijenog nije se, međutim, mnogo pominjalo u krugovima visokog kriminala. Mada, kako su prenosili tadašnji mediji, Gojak je ulazio u nove "kombinacije" oko suvlasništva u nekoliko beogradskih kockarnica, što su neki takođe navodili kao mogući motiv za njegovo smaknuće.

Treći su, opet, pominjali i podatak da je Vukašin par dana pred ubistvo bio prisutan prilikom žestoke pucnjave u jednom kafiću na Zvezdari. Iako tada niko nije povređen, naslućivalo se da bi rasplet mogao biti surov, iako se nije znalo kakva je Gojakova uloga u tom revolveraškom obračunu.

Džamba urezao Arkanu ožiljak na lice!

Neprijateljstvo između Džambe i Arkana, kako se tada pričalo, imalo je istoriju iz zatvora "Zabela" gde je svojevremeno Dorćolac pretukao Arkana i ostavio mu ožiljak na licu!Iso se, pričalo se, i kasnije sukobio sa Ražnatovićem, jer su mu on i Jusuf Jusa Bulić navodno oteli neku kockarnicu.  
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Piksi pred Dansku: Nisu se promenili, znamo šta nas očekuje sutra!
Fudbal

Piksi pred Dansku: Nisu se promenili, znamo šta nas očekuje sutra!

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra gostuje Danskoj u Kopenhagenu (18.00, RTS, Arena premijum 1), u okviru drugog kola A divizije Lige nacija. Na konferenciji za medije uoči pomenutog meča svoja očekivanja i ambicije izneli su selektor Dragan Stojković Piksi (59) i defanzivac Strahinja Pavlović (23).

07.09.2024

17:30

Planeta

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!
dokazi

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!

Američke vlasti nisu otkrile pokušaje stranih aktera da se direktno mešaju u predstojeće predsedničke izbore, predstavnici Kancelarije direktora nacionalne obaveštajne službe (ODNI), Agencije za sajber bezbednost i infrastrukturnu bezbednost (CISA) i Federalnog obaveštajnog biroa ( FBI) su izjavili.

07.09.2024

17:20

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija