• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.09.2024

23:42

Raskrinkana dilerska banda u Italiji: Srbin sa pajtosima ukrcavao na brod 540 kila kokaina!

Printscreen/Youtube/GDF Catania e SCICO

Vesti

Raskrinkana dilerska banda u Italiji: Srbin sa pajtosima ukrcavao na brod 540 kila kokaina!

Podeli vest

Državljanin Srbije i četiri Italijana uhapšeni su juče u italijanskim vodama, dok su na otvorenom moru na ribarsku koču ukrcavali 540 kilograma kokaina, saopštila je "Guardia di Finanza".

Ova akcija je, kako je otkriveno, rezultat preventivnih mera u cilju otkrivanja sumnjivih i nezakonitih aktivnosti.

Iz tih razloga je, precizira se, svakodnevno nadgledan deo mora između provincija Katanija i Ragusa, i tako je policija otkrila sumnjivo kretanje ribarskog broda koji je, umesto ribolova, bio uključen u preuzimanje plutajućih paketa iz vode.

"Uz pomoć pomorskih jedinica Gvardija di Financa, brod je presretnut kako bi se izvršila detaljna inspekcija. Tokom pregleda plovila, otkriveno je 18 paketa, svaki težine oko 30 kilograma, pažljivo upakovanih kako bi se sprečilo prodiranje vode i sačuvao sadržaj, obezbeđenih nizom plovaka kako bi se izbeglo potonuće... Specifičan način pakovanja i neuobičajene metode preuzimanja paketa sugerisali su da se najverovatnije radi o teretu narkotika, bačenom u more sa teretnog broda koji prolazi tom rutom, a sve radi kasnijeg preuzimanja i transporta na kopno", saopštili su iz GdF.

Ističu da je nakon otvaranja i analize paketa, koje su sproveli specijalizovani pripadnici PEF-a iz Katanije, potvrđeno prisustvo brojnih blokova sa belim prahom za koji su brzi testovi pokazali da je kokain.

U saopštenju dodaju da je o pronalasku velike količine droge obavešteno tužilaštvo, te da su zaplenili 540 kilograma kokaina i plovilo, na kojem su uhapsili četiri Italijana i državljanina Srbije:

"Svi se sumnjiče za trgovinu drogom. Zaplena ovako velike količine narkotika sprečila je da se njima preplave ulice, čime bi se ostvarili enormni prihodi od više od 100 miliona evra."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Piksi pred Dansku: Nisu se promenili, znamo šta nas očekuje sutra!
Fudbal

Piksi pred Dansku: Nisu se promenili, znamo šta nas očekuje sutra!

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra gostuje Danskoj u Kopenhagenu (18.00, RTS, Arena premijum 1), u okviru drugog kola A divizije Lige nacija. Na konferenciji za medije uoči pomenutog meča svoja očekivanja i ambicije izneli su selektor Dragan Stojković Piksi (59) i defanzivac Strahinja Pavlović (23).

07.09.2024

17:30

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija