• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.09.2024

17:08

Može da bude Ljepoja a može i Boris Tadić"! Belivuk promenio lični opis, a Miljković šokirao izjavama o žrtvama!

Informer

Vesti

Može da bude Ljepoja a može i Boris Tadić"! Belivuk promenio lični opis, a Miljković šokirao izjavama o žrtvama!

Podeli vest

U Specijalni sud u Beogradu u dva konvoja marice u pratnji Žandarmerije i uz zvuke sirena prebačeni su optuženi pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojima se danas nastavlja suđenje za sedam ubistava, otmice, silovanje i trgovinu drogom i oružjem

Odbranu je danas nastavio da iznosi prvooptuženi Belivuk, koji je na prethodnom suđenju negirao navode optužnice. Potom su za govornicu redom izlazili Marko Miljković, Miloš i Marko Budimir, Nebojša Janković, Vlade Draganić i Dejan Tešić.

Suđenje se nastavlja u sredu, kada će odbranu nastaviti da iznose ostali optuženi.

18.01 - Tešić: Bojan Hrvatin ne postoji, Draganić neće da iznosi odbranu

Za govornicu izlazi optuženi Vlade Draganić, vlasnik kuće u Ritopeku.

Sudija: Vi niste iznosili odbranu, da li ćete je iznositi?

Draganić: Sada neću, u nastavku postupka hoću i neću odgovarati na pitanja.

Sledeći je okrivljeni Dejan Tešić.

Foto: informer.rs

Vlade Draganić, vlasnik kuće u Ritopeku

Tešić: Šta je sam početak ovoga, malo je teže utvrditi. Prva reč na koju bih se osvrnuo je "kreacija" i plod te kreacije smo mi sada ovde. U toj velikoj kreaciji, tužilaštvo je imalo odrešene ruke da napravi nešto za šest meseci.

Sudija: Možete da iznesete odbranu na ono što vam se stavlja na teret, ali se fokusirajte na ono što je vaša odbrana.

Podsetimo, dokaze sa Skaja koje pokušavaju da ospore svi optuženi, dostavili su francuski državni organi.

Tešić: Do sada nisam iznosio odbranu. Ovo su stvari o kojima se nije mnogo govorilo. Plan je bio da ovde bude sedam ili osam saradnika, da bude nevešta odbrana, dogodilo se sve suprotno. Druga stvar koju bih rekao su promenjive i nepromenjive vrednosti. Prvi put kada su izašli za govornicu okrivljeni, govorili su da je Skaj nezakonit, da će biti svedoka saradnika, to su neke nepromenjive vrednosti, a sve promenjive dolaze od tužilaštva i svedoka saradnika. Tu su dopune, promene priče, scenarija. Ja sam malo i putovao, recimo afričke kolonije, one ne pristupaju Francuskoj. Pre će pristupiti običajnom pravu i vračevima nego francuskim zakonima.

Podsetimo, dokaze sa Skaja koje pokušavaju da ospore svi optuženi, dostavili su francuski državni organi.

Tešić: Sledeće ključno je obmana. Ona krasi ovaj postupak.

Sudija je opet prekinula Tešića, koji prvi put govori o navodima optužnici.

Sudija: Otišli ste preširoko, vratite se na optužnicu.

Tešić: Ja se branim od imaginarnih dela, evo sa obmanom završavamo. Obmana je uvod u sve. Prva je obmana francuskih državnih organa. Za mene je neverovatna, super obmana koja prouzrokuje sve dalje. Izvadili su neke stare telefone iz kutije, od moje bivše žene, od sina, i to su slikali. Najveća obmana ovog predmeta je Bojan Hrvatin. On je čovek koji ne postoji. Nije ni privođen ni hapšen, on je izmišljeno lice. Naučen je sve, a imamo dva problema kod njega, on ima fantasitčnu predispoziciju za svedoka saradnika. On ima godina koliko ima u zatvoru, a druga stvar je njegova bolest koja ga preporučila. Međutim, za njega je to preobimno gradivo koje teško uči.

Tešić: O Laliću...

Sudija: Opet ću vas prekinuti, rečeno je iz ugla drugih. Sve što ste govorili smo čuli.

Tešić: Za Lalića ću kratko, njega sam poznavao. Ja sam u Bačvanskoj bio više od tri godine, razgovarao sam sa pritvorenicima, tamo ima jedan dečko Aleksandar Janković koji je gore prošao od ovog dečka iz Perasta, koji mu je prepisao nekretninu. Taj Janković, kada mu se pomene Lalić počinje da muca. Šta mu se desilo, krenuo je sa heklerom da ispuca nekog dečka, ali je priznao jednom dečku da će ako se pojavi da kaže to ovde za Lalića da dobije šest godina zatvora i da neće biti pušten iz pritvora. Spasojević, svima nama omiljeni. Još jedna stvar iz Bačvanske, mi smo u jednom trenutku zamenili ćelije. Nisu mogli da ga gledaju više, pio je njihove terapije, smejao se i plakao. Govorio je da je spreman sve da uradi da izađe napolje, i da je pominjao verenicu. Evo kakav je uticaj medija. Ministar je rekao da će najmanje sedam ili osam optuženih da dobije doživotne robije.

Sudija ga je ponovo prekinula i upozorila da treba da iznosi odbranu.

Tešić: Nastavak priče je da je otišao u drugu ćeliju i da je probao da se ubije. Momak nije mogao da ga skine sa kanapa, povredio je ruku. Tu pažnju koju je prikupio toliko mu se svidela da je i kod tužioca poneo nož. Završiću priču o Spasojeviću.

17.48. - Nebojša Janković:  "30. oktobra dajemo Skaju šestomesečni pomen"

Negiram krivična dela. Nisam se za danas pripremio pošto nije lepo složeno, ali Marko i Veljko su većinu stvari vrlo jasno i decidno objasnili. Takođe su naši branioci detaljno rekli šta i kako stoji i nadamo se da ćete to da pratite. Ne možemo da imamo poverljiv razgovor, nadam se da ćete da nastavite s radom prateći ZKP - rekao je Nebojša Janković.

Foto: printscreen

Nebojša Janković je Belivuka učio da gađa iz snajpera

 

On je rekao da od strarta postoji optrukcija i da mora da postoji zamenski sudija koji je da vodi slučaj ako predsedavajući sudija odlazi na bolovanje ili u penziju.

- Da je bio zamenski sudija mogli smo da skratimo vreme do presude. Od samog starta su znali da im neće proći podmetanje DNK tragova, oružja, nezakoniti pretresi, nedostatak obdukcionih nalaza. Do danas nam nisu dali nijedan zakonit dokaz da postoje mrtvi. Odlučili su zato da nas što duže drže u pritvoru i da spreče da se suđenje završi u razumnom roku. Pošto je sada suđenje počelo ispočetka, očekujem da radite po zakonu i odbacite sve nezakonite radnje policije i tužilaštva - dodao je.

Janković, inače optužen za ubistva, osvrnuo se i na "Skaj" aplikaciju, za koju je rekao da ju je oborio kao dokaz kada je prvi put iznosio odbranu, kao i da će mu se "30. oktobra dati šestomesečni pomen".

Marko Budimir: Nisam izvršio krivično delo za koje se teretim, po savetu advokata neću da odgovaram na pitanja.

 
17.44 - Marko Budimir, pa Janković za govornicom

Sledeći na redu da iznese odbranu je optuženi Marko Budimir, rođeni brat Miloša Budimira.

Marko Budimir: Nisam izvršio krivično delo za koje se teretim, po savetu advokata neću da odgovaram na pitanja.

Sledeći je za govornicu izašao optuženi Nebojša Janković, noseći papire u rukama.

Odbranu bi danas trebalo da nastavi da iznosi prvooptuženi Belivuk, koji je na prethodnom suđenju negirao navode optužnice i najavio da danas ima da govori jos dvadesetak minuta. Posle njega, odbranu će imati pravo da iznesu ostali optuženi.

Foto: Zoran Sinko

Jako obezbeđenje oko Specijalnog suda u Beogradu

Miloš Budimir izašao je pred sudsku govornicu u pratnji pet stražara kako bi počeo sa iznošenjem odbrane.

- Pored ovako detaljnog, jasnog i nedvosmislenog izlaganja Miljkovića i Belivuka imam malo šta da kažem. Niko ne može da bude kriv za nešto što se nije desilo. Sve što nam se stavlja na teret je izmišljotina i falsifikat. Miljković je pričao o tajnom nadzoru okrivljenih, pa ako pogledate te izveštaje videćete da u njima ne postoji ništa. Prva naredba glasi na mog brata Marka Budimira, a u njoj se spominjem i ja. Kasnije su i ostali stavljeni na mere. Marko Budimir je 2020. godine skinut sa mera i ja sad vidim da je to tako jer nije pronađeno ništa inkriminišuće - rekao je Budimir.

On je rekao da ne postoji bilo kakav izveštaj da su nešto radili, a da su praćeni 24 sata.

- U februara nas hapse i tužilaštvo tereti Marka Budimira kao i nas ostale i stavlja nam na teret da smo počinili neka ubistva dok smo bili na merama. Da se to desilo, pripadnici službi bi nas pohapsili, ne bih nas pustili da se šećkamo i ne bi nam ukidali mere. Ovo je samo jedan od primera zašto je ova optužnica prevara, montaža i falsifikat. Obmanjivali su nas i okrivljeni saradnici. Lalić, Hrvatin i Spasojević su podlegli pritiscima tužilaštva - dodao je.

On se takođe osvrnuo na neformalne razgovore sa okrivljenim saradnicima i rekao da su i saradnici potvrdili da su se razgovori sa tužiocem odvijali bez prisustva advokata i zatražio da postupajući tužioci budu ispitani na te okolnosti.

16.53 - Miljković: "BIA postavila na rasvetu kameru"

Posle pauze za govornicom se ponovo našao optuženi Marko Miljković:

Foto: printscreen

 Borisa Tadića uporedio sa ubijenim Milanom Ljepojom

Miljković: Što se tiče tajnog praćenja i snimanja, ono što mene interesuje je vezano za Ritopek. Svi smo videli na televiziji, onaj neki pasat i navodno optuženi Dejan Tešić i ubijeni Milan Ljepoja. Može da bude Ljepoja a može i Boris Tadić. Ne govorim o bivšem predsedniku, govorim onako. BIA je postavila na rasvetu kameru neutvrđenog dana i nezakonito je snimaka do 10. decembra 2020. kada dobija nalog da postavi kameru i snima Veljka Belivuka.

16:10 - Miljković predložio nove svedoke i veštačenje fotografija

Hteo sam da predložim za svedoke, Milinka Brašnjevića, povodom Lalićevih tvrdnji da se zakopavao i otkopavao. Dečko je sada tu, dostupan. I Dušana Jovanovića, kao i Mladena Lazarevića za kog je pričao da smo hteli da ga ubijemo.

Foto: Printscreen

Veljko Belivuk, Srđan  Lalić i Milan Ljepoja (desno u krugu, ubijen u Ritpokeu)

Brašnjović je, podsetimo, obuhvaćen optužnicom za ubistva "škaljaraca" u Atini i na Krfu, dok je Lazarević na optužnici protiv takozvanog "balkanskog kartela".

Miljković je potom predložio veštačenje fotografija. Podsetimo, na fotografijama sa Skaja su pokojni u tajnoj prostoriji u Ritopeku, a na nekima od njih i optuženi, uključujući i Belivuka i svedoka saradnika Srđana Lalića.

Miljković: Tužilac je tražio veštačenje fotgrafije u telefonu osumnjičene Mirjane Ranisavljević, tada je označio kao osumnjičenu. To je slika neka rupa i glava, ali se opekao na tom veštačenju. Ja predlažem veštačenje svih slika da vidimo da li su originalne ili fotošopirane, videćete da su fotošopirane.

15.31 - Miljković o Srđanu Laliću

Miljković je nastavio sa delom u kom je Lalić priznao trgovinu drogom i kritikovao tužilaštvo koje ga za to nije gonilo.

Foto: Printscreen

Sve žrtve Belivukovog klana

On se potom osvrnuo na deo iskaza u kom je svedok saradnik Srđan Lalić govorio o planovima kriminalne grupe o svrgavanju najviših struktura vlasti i planiranju ubistva predsednika Aleksandra Vučića. Optuženi je naveo da je to "izmišljotina".

Miljković: Čovek je ispričao kako je naše usko jezgro, ćelije kao da smo teroristička organizacija, da smo planirali puškom visokog dometa, to je ono što gledate u filmovima, planirali neki atentat. Sa puškom koju nije video, poznaje oružje kao Petar Pan. Ja opet kažem da on sve to izmišlja, po čijem nalogu videćemo. Pričao je da smo planirali bombaške napade, da smo mi moroni koji su hteli da raznose tržne centre u koje idu i naša deca. To je naučena priča, to se nije desilo. Izmišljao kaže "bombaški napadi u Delta sitiju", pa je pominjao svrgavanje vlasti. Na moje pitanje koga smo trebali da dovedemo, zamislite svrgavanje vlasti, nije rekao. Sigurno će naučnici da ga istražuju kakva se hemijska reakcija dogodila u njegovom mozgu da može da izmišlja ovakve stvari.

Miljković: Što se tiče Spasojevića, on je rekao da se bavio molerajem i zbog toga je potpisao sporazum na 15 godina. Organizator kriminalne grupe je potom prešao na komentarisanje iskaza svedoka I. S. koji je prema optužnici otet a potom silovan u bunkeru na stadionu Partizana. 

Foto: Foto:Miloš Rafailović, Marko Đoković

Osporili sve tvrdnje svedoka okrivljenog Srđana Lalića

Miljković: Lalić je prećutao da ga je silovao bilijarskim štapom. Lalić je rekao da mu je dao 2.000 dinara da se vrati kući, ali I. S. je izjavio da mu silovanje platio nije. A ko poznaje Lalića zna da taj nikome ništa ne daje.

Podsetimo, Srđan Lalić je u svom priznanju detaljno govorio i o svim brutalnim ubistvima u kući strave u Ritopeku i potvrdio da su fotografije sa aplikacije Skaj na kojima su i slike mučenih i ubijenih autentične. Miljković i Belivuk su, s druge strane u svojoj odbrani navodili da su one "fotošopirane" i da su sedmorica ubijenih iz optužnice zapravo živi.

Miljković je potom u odbrani nastavio da komentariše DNK tragove žrtava klana koji su pronađeni u kući u Ritopeku, u kojoj su prema optužnici ubijeni. Komentarišući ove dokaze, Miljković je obrazlagao svoju tezu koju je više puta iznosio tokom suđenja - "nema tela, nema dela", a koju je prema optužnici navodio i u Skaj prepisci sa ostalim pripadnicima kriminalne grupe dok su vršili zločine.

Miljković: Drugi set dokaza su biološki tragovi. Tužilac tvrdi da biološki tragovi, za koje ja tvrdim da su podmetnuti, dokaz da su ubijeni. Ja sam čitao, unajmio sam i veštaka da mi to pojasni. On mi je objasnio da samo sa biološkim tragovima možemo da se bavimo isključivo teoretisanjem. Rekao mi je da bi medicina evoluirala kada bi iz DNK moglo da se utvrdi da li je neko živ, mrtav ili bolestan. Ono što je ispričao tužilac Saša Ivanić je za rubriku verovali ili ne. Rekao je da je DNK Lazara Vukićevića nađen u kući u Ritopeku, kao i da je moj DNK nađen, a nije. DNK može i da se podmetne.

Foto: Miloš Rafailović

Marko Miljković tvrdi da su njihov žrtve žive

Optuženi je potom nastavio da govori o ubistvu Nikole Mitića, a na početku izgalanja uvredljivo je govorio o njemu, pokojnom Lazaru Vukićeviću i ocu pokojnog Vukićevića.

Miljković: Prešao bih sada na Nikolu Mitića. Čovek je nestao, nama se stavlja na teret da smo ga oteli u luksuznom delu Beograda, gde je sve pokriveno kamerama. Poznajući oca Lazara Vukićevića, moguće je da su njegov sin i Mitić bili u vezi.

15.06 - Miljković izašao za govornicu

Belivuk je završio, sudija je pozvala za govornicu Marka Miljkovića.

Miljković: Optužnica koja tereti mene i ove ljude ovde je pravno neupotrebljiva, kontradiktorna. Mi se nismo žalili na nju, zato što je glupost, kao da sam gradio na Tari a terete me za Atlantski okean. Prvo ću da se osvrnem na Krf, što se tiče pokajnika, za njih imam dokaze da su obmanuli tužioca pa se nadam da će da im ukinu sporazum. Imam dokaze da pojedini tužioci vrše krivična dela, dovode ovde supruge optuženih i vrše pritisak da potpišu sporazume.

Miljković je za sudsku govornicu izneo veliki broj papira.

Miljković: Što se tiče ovih nestalih. Tužilac je u zahtevu za Skaj Francuskoj pomenuo ime Adis Spahić, koji je nestao u Crnoj Gori, i za to se tamo teretim. Poentira tužilac sa Aleksandrom Šarcem, za kog u dopisu Francuskoj piše da je nestao. Opšte je poznato da nije nestao nego je ubijen. Ovo je dokaz da tužilac Zoran Babić ne razlikuje nestalog i ubijenog. A tužilac piše i da su nestala tri NN lica. Pa kako znamo da su nestali, kada su NN. Ako ste iznenađeni, i ja sam bio. Dalje piše da je tužilaštvo zaplenilo telefone sa instaliranom Skaj aplikacijom.

Optuženi, koji se tereti da je organizovao kriminalnu grupu sa Belivukom, nastavio je u svojoj odbrani da govori zbog čega smatra da Skaj nije zakonit dokaz. Podsetimo, u postupku protiv kriminalne grupe jedan od ključnih dokaza su Skaj poruke u kojim su razmenjivali jezive fotografije ubistava u Ritopeku.

Foto: Printscreen

Udario i na kuma Nikolu Spasojevića, svedoka okrivljenog

Miljković: Sada ću redom da govorim o sporazumima koje su okrivljeni potpisali. Sporazum Bojana Hrvatina je višestruko u pravnom i kriminalnom smislu sporan. On na moja pitanja nije zna da odgovori ni za koja je krivična dela potpisao, ni pred kojom sudijom. I pitaću ga opet kada se bude ovde izjašnjavao. Svesku koju je pisao, kako je rekao, pisao je od kada je uhapšen u julu 2021, do decembra 2021. Znači, šest meseci je pisao svesku. Zakon kaže da tužilac pre zaključenja sporazuma mora da pozove da kaže sve što zna o krivičnim delima. Hrvatin je tokom tih piskaranja priznao da je trgovao drogom, neko oružje. Nisu naveli ni da će da ga aboliraju, ni da će da ga terete za to. Onda je rekao da je prepravljao tu svesku, škrabao, pisao a niko ga ništa nije pitao za to. Ono što je zanimljivo, svu trojicu sam pitao kome su predali te sveske, ni jedan nije znao da odgovori.

Optuženi Miljković je nastavio izlaganje u kom osporava sporazume koje su trojica okrivljenih, Lalić, Hrvatin, Spasojević potpisali sa tužilaštvom i u zamenu za blaže kazne pristali da otkriju sve što znaju o kriminlanim delima ove grupe. Tokom izlaganja, Miljković citira članove zakona, krivična dela.

Miljković: Hrvatin ne zna ni kada je pisao svesku, ni šta je pisao, ni kome je predao. Najvažnije, imamo tužioce koji znaju da priznaje. U sporazumu se Hrvatin saglasio da mu bude oduzeto 10.000 evra koliko mu je oduzeto prilikom pretresa kuće. Na moje pitanje šta mu je policija pronašla, da li je neki novac oduzet, on je rekao da nije. To znači da je sporazum falsifikovan. Zbog svega što sam naveo, sporazum je nezakonito i treba da ga ukinete. Ja sam podneo krivične prijave protiv sudija i Hrvatina.

Miljković je potom prešao na sporazum koji je potpisao Nikola Spasojević, inače njegov kum.

Foto: Foto: Miloš Rafailović/Tanjug

Nikola Mitić je ubijen u Ritopeku

Miljković: Spasojević je naučen da priznaje samo ono što ga pitaju. Sudija Vinka Beraha Nikićević se ovde pravno obrukala, jer mu je potpisala i za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića koja su tada bila u istrazi i nepoznata za nju. Znači, da rezimiramo, sudija potpisuje dva NN ubistva i još dva, a ne pita ga za oružje.

Miljković je inače kao i Belivuk ošišan skroz na kratko.

Miljković: Spasojević je sklon suicidu, a ovde se samo smeškaju i glume hrabriše. U pritvoru je plakao, zapisao sam tačno vremena kada su se smejali ovde. Videćemo kada se budu zaklinjali ponovo, mogu da predložem svedoke koji su ga tešili dok je plakao. A sad se smeju ovde. Lalić je pričao svašta, dokaza o njegovom imaginarijumu koje je izmišljao i imao ih samo u njegovim snovima imam koliko hoćete. Sam kaže da je u svesci i na razgovorima s tužiocem ispričao sve o Aleksandru Gligorijeviću. On jeste optužen za Gligorijevića ali ja nisam. On je rekao da sam ga ja ubio, isekao, samleo, prosuo, čistio tragove izvršenja krivičnog dela. Tužilac mu ne veruje. Ja sam kao savestan građanin pisao tužiocu više puta da me sasluša, nije mi odgovorio. Pisao sam i tužiocu Nenadiću, ni on mi nije odgovorio, možda nije nadležan. Navodno ubistvo Mirka Kojića, opisao sebe i još deset ljudi. Tužilac ne tereti ni njega, ni mene ni ovih deset ljudi. Ne priželjkujem da tereti tih deset ljudi, nego mene i Lalića, da dokažem da laže. Možete sudija da se obratite MUP za nestanak Kojića, da vidimo ko laže. Lagao je i da ima dva fakulteta. Pričao je o ubistvu dvojice vlasnika taksija, da sam ja ubio jednom 2015. a drugog 2016. Rekao je da sam jednom izbo nožem, za te imaginarijume ni jedan dokaz nema. To je koliko on duboko može da izmišlja. Onda kaže da smo ja Belivuk i Nebojša Janković otišli u Crnu Goru i vršili krivična dela. Optužnica u Crnoj Gori nas tereti da smo ubili Damira Hodžila i Adisa Spahića.

14.53 - Belivuk izašao za govornicu

Sudija je potom pozvala optuženog Veljka Belivuka da izađe za govornicu i nastavi sa iznošenjem odbrane. Okružen sedmoricom stražara, on je stao za govornicu.

Belivuk: Prošli put sam rekao da imam još pola sata, ali imam utisak da pričam u prazno. Mislim da ne postoji veće u ovom sudu koje ne sme da izuzme Skaj materijal. Mi smo satima i danima objašnjavali ovde da je to nezakonit materijal, mi pričamo jedno, dobijemo odgovor na drugo. Čini mi se da pričamo sami sa sobom. Mi ne sporimo da je to stiglo, ali sporimo da je na zakonit način.

Belivuk je inače potpuno promenio lični opis i kosu skratio skoro skroz do glave.

Belivuk: Ja sam skoro imao ročište za Atinu i Krf, tražili smo izuzeće tužioca. Tražili smo sudija da vi kažete da li ste dali dozvolu da tužilac pred suđenje vodi razgovore sa svedocima saradnicima. Vi nista odgovorili. Recimo, ja više ne mogu da imam sve advokatske posete, u pauzama ne mogu da pričam sa advokatima. Molimo da se izjasnite da li ste dali dozvolu, ako niste da izvršimo uvid u kamere suda. Ako smo ovde mogli da gledamo snimke kada me advokatica Vesna Golubović optužila da sam vršio neke konkludentne radnje, možemo i to da gledamo. Povlačim zahtev za saslušanje Katarine Stanković, tražim saslušanje Sanje Mihajlović, zbog konkradiktornih izjava. Na pitanje tužioca neću odgovarati nikada, ne brinite neću da ih vređam. Na pitanja suda neću da odgovaram za sada, vidimo da se svedoci saradnici boje, menjaju iskaze. Neću ni na pitanja advokata za sada.

Miljković: Spasojević je naučen da priznaje samo ono što ga pitaju. Sudija Vinka Beraha Nikićević se ovde pravno obrukala, jer mu je potpisala i za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića koja su tada bila u istrazi i nepoznata za nju. Znači, da rezimiramo, sudija potpisuje dva NN ubistva i još dva, a ne pita ga za oružje.

Miljković je inače kao i Belivuk ošišan skroz na kratko.

14.51 - Karapandžić: Optužnicu jezički razumem, ali tužioca ništa ne razumem

Sudija Zorica Avramović pozvala je optuženog Borisa Karapandžića, protiv kog je postupak privremeno bio razdvojen da izađe za govornicu i kaže da li ima promene u ličnim podacija.

Karapandžić: Nema izmene.

Foto: Maša Banđur

Boris Karapandža se brani sa slobode

Karapandžić se inače brani sa slobode, a od puštanja na slobodu više puta je bio u centru pažnje jer je sa povredama dolazio u Urgentni centar.

Sudija: Da li ste optužnicu razumeli?

Karapandžić: Optužnicu jezički razumem, ali nemam šta da priznam kada tužioca ništa ne razumem.

Advokat Ivana Ostojić, koja brani Karapandžića javila se za reč i rekla da je u odnosu na njenog klijenta jedino novo to što je postao student pravnog fakulteta.

14.44 - Belivuk, Miljković i svedoci saradnici uvedeni u sudnicu

U sudnicu su uvedeni i Belivuk i Miljković, kao i svedoci saradnici Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević. Svedoci saradnici, inače, sede u delu sudnice u kom sede zastupnici oštećenih porodica, dok su optuženi u delu sudnice koja je staklom odvojena od sudnice i publike.

Sudsko veće ušlo je u sudnicu i počelo sa prozivkom tužioca, optuženih i njihovih advokata, kako bi potvrdila da su svi u sudnici, da bi suđenje moglo da se održi, piše Kurir.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija