• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/telegraf

10.09.2024

09:03

Nastavlja se suđenje krvniku iz Ripnja: Izmasakrirao devojčicu, tvrdi da su na njega bačene vradžbine

Zoran Sinko/printscreen

Vesti

Nastavlja se suđenje krvniku iz Ripnja: Izmasakrirao devojčicu, tvrdi da su na njega bačene vradžbine

Podeli vest

Danas će se u Višem sudu u Beogradu nastaviti suđenje Stojanu Iliću optuženom za ubistvo Nevene P. (16) u Ripnju, koje se dogodilo 16. aprila prošle godine..

Suđenje je u aprilu počelo ispočetka zbog promene predsedavajuće sudije.

Kako je prethodna sudija usvojila predlog branioca za ponovno saslušanje sudskih veštaka psihološke i psihijatrijske struke, oni su pozvani na prošlo ročište kako bi ponovo dali iskaze i razjasnili eventualne nedoumice. Osim veštaka psihijatra Aleksandra Miloševića i veštaka psihologa Nade Janković, u sudnici je bio prisutan i veštak medicinske struke Vladimir Živković.

Veštaci su ostali stava da kod Ilića nema znakova mentalnog oboljenja, dok je veštak medicinske struke rekao da je Nevena pre smrti trpela veoma jake bolove.

- Smrt je usledila od dva, tri, do najviše pet minuta kasnije. Povreda zadnjeg dela vrata zahvata oko tri četvrtine kičmene moždine, te joj je cela leva strana tela bila oduzeta, kao i deo leve i nije mogla da se brani. Bol je mogla da oseti jer nije bilo presecanja cele kičmene moždine. S obzirom na odsustvo odbrambenih povreda, pretpostavljam da je povreda vrata nastala među prvima - rekao je veštak Živković

Ilićev branilac istakao je da ostaje pri predlogu da Ilić bude smešten u specijalnu zatvorsku bolnicu.

- Njegova uračunljivost je dovedena u pitanje. Imao je prikaze, menjali su oblike, misli da su mu vračali. Kao savetnika sam angažovao sudskog veštaka koji nije hteo da se pojavi u sudu, da bih potvrdio svoje sumnje. Veštaci su istakli da je imao slušne halucinacije. Predlažem da se uradi još jedno veštačenje, da Ilić bude u zatvorskoj bolnici i detaljno veštačen - rekao je Avramović, a tužilac je istakao da se protivi tom predlogu.

Inače okrivljeni Ilić je u svom iskazu rekao da su mu "došle crne misli" i da veruje da se porodica ubijene tinejdžerke bavila crnom magijom.  

- Nisam nikog želeo da povredim, ni Nevenu, ni njene, nisam imao nameru. Pio sam lekove i alkohol. Otišao sam u njihovu kuću da napunim telefon. Nevena, njen brat Nenad i ja smo krenuli do prodavnice da kupimo baterije za sat. Kad je njen brat izašao iz auta, pitao sam Nevenu da li hoće da ide s njim, nije htela - ispričao je Ilić iznoseći odbranu na jednom od prethodnih ročišta.

Foto: Privatna arhiva

Stojan Ilić izjavio da su mu došle crne misli i da se ne seća ubistva

 

Kako je rekao, krenuo je da sipa gorivo, ali nije išao glavnim putem, već okolo. Usput su se posvađali.

- Ona je u kolima skočila na mene, vređala me je, izašla je iz auta. Ubeđivao sam je da je odvezem kući, nije htela. Govorila je da sam retardiran, da sam bolesnik. Došle su mi neke crne misli, kako sam uzeo nož i uradio to, nemam pojma - dodao je.

Ispričao je da se iznervirao jer ga je Nevena uvredila, da je psihički bio u lošem stanju jer nije redovno uzimao terapiju i jer je pio alkohol.

- Ja sam okrenuo auto i krenuo kući. Kako sam ih izbo nožem, to ne znam. Nisam je silovao, ni seksualno uznemiravao. Stvarno ne znam ni kako sam uzeo nož, nisam mogao da se savladam - rekao je.

Podsetimo na prošlom ročištu Stojan ilić je ispričao da misli da mu je upravo Nevenina porodica bacala vradžbine.

- Bio sam pod vradžbinama, imao sam crne misli, bio sam pod nekom negativnom energijom. Išao sam kod jedne babe koja skida crnu magiju. Dala mi je neku vodu sa biljkama, rekla je da je pijem i da će da mi bude bolje i da mi se u snovima prikaže ko mi vrača - rekao je Ilić.

Ispričao je da je kod te žene išao više puta i da je to bilo oko godinu dana pre ubistva.

- Kad sam pio tu vodu, sanjao sam ovu malu Nevenu, njenu majku i babu. Bilo mi je bolje, pa opet lošije, a oni su se razboljevali kad je meni bolje. Imao sam prikaze i na javi, menjao mi se njihov oblik. Pitao sam što mi vračaju, a oni su se smejali - zaključio je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Bezvlašće, maltretiranje, kršenje prava! Kurtijevci pretukli srpske mladiće, pa brane roditeljima da vide svoju decu
Politika

Bezvlašće, maltretiranje, kršenje prava! Kurtijevci pretukli srpske mladiće, pa brane roditeljima da vide svoju decu

Kancelarija za KiM saopštila je danas da je brutalno privođenje i prebijanje trojice srpskih mladića, sinoć u Kosovskoj Mitrovici, od strane pripadnika tzv. kosovske policije, ogledalo antisrpske politike Aljbina Kurtija i represije i torture koju svakoga dana trpe i doživljavaju Srbi sa severa Kosova i Metohije, naočigled međunarodne zajednice.

10.09.2024

10:39

TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)
Live TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će zbog kašnjenja zapadnih saveznjika u isporuci vojne pomoći, Ukrajina početi da proizvodi sopstveno oružje pod zemljom. Ovu informaciju komentarisao je magistar naftno-gasnog inženjerstva Nebojša Obrknežev tokom gostovanja u "Info jutru" Informer TV.

10.09.2024

09:36

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija