• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/telegraf

10.09.2024

12:01

Drama na suđenju krvniku iz Ripnja: Baka ubijene devojčice skočila na ubicu i povikala: " Bolje bi ti bilo da ne izađeš iz zatvora!"

printscreen

Vesti

Drama na suđenju krvniku iz Ripnja: Baka ubijene devojčice skočila na ubicu i povikala: " Bolje bi ti bilo da ne izađeš iz zatvora!"

Podeli vest

Suđenje Stojanu Iliću za ubistvo Nevene P. (16) u Ripnju, koje se dogodilo 16. aprila prošle godine, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu posle dva i po meseca pauze. Na današnje ročište došle su baba i tetka ubijene djevojčice, koje su se obratile sudu.

Na početku ročište sudija je odbila predlog Ilićevog branioca da Ilić bude smešten u zatvorsku bolnicu gde će biti urađeno novo detaljno psihološko i psihijatrijsko veštačenje, kako bi bilo utvrđeno da li boluje od mentalne bolesti.

Na suđenju je konstatovano da je izvršen uvid u sve dokaze, ukljućujući iskaze svedoka Sanje, Mirjane i Dejana P, koje je Ilić ranio nožem kobnog dana.

Sudija je pitala Iićevog branioca i tužioca da li danas žele da iznesu završne reči, ali su oni zamolili da završne reči iznesu na narednom ročištu, kako bi se pripremili, te je iznošenje završnih reči zakazano za 23. septembar, a moguće je da će istog dana biti izrečena presuda.

Sudu se obratila tetka devojčice Živadinka Ristić pitala je sudiju kada će biti izrečena presuda.

- Ja sam tetka svirepo ubijene devojčice. Ova agonija traje godinu i po dana. Hoće li on na sledećem suđenju da bude osuđen? - upitala je.

Foto: printscreen

Stojan Ilić je kobnog dana izbo i majku ubijene devojčice

 

Sudija je rekla da se nada da će već na sledećem ročištu biti izrečena presuda, ali da ne može ništa da tvrdi, na šta je Ristić upitala: "Hoće li biti ili neće?!"

Nakon nje ustala je Nevenina baka Mirjana P. koja je rekla da je oštećena, da ju je Ilić ubo nožem i zadao joj više udaraca u glavu i da hoće da bude pozvana na sledeće suđenje, na šta joj je sudija rekla da ne može da se obraća sudu kada je suđenje završeno i da može da dođe naredni put, ali da u tom momentu mora da izađe iz sudnice.

Žena je potom došla do klupe na kojoj je sedeo Ilić i uperila prstom u njega.

- Hoću da odgovorim na njegove laži, ja vračara nikad nisam bila! A tebi bi bolje bilo da ostaneš u zatvoru, nego da izađeš - rekla je Iliću, a sudija je sudskoj straži rekla da Ilića odmah izvedu iz sudnice.

Nevenina baka se ispred sudnice vidno tresla.

- Zašto napade celu porodicu? Govorio je da je voli kao ćerku, a imao je nož. Sve je planirao, nije stao dok je nije ubio. Sve je to planski. Što mene nije odveo, zašto nju? Svaki dan nam je bio u kući. Bio je i to jutro, sedeo je tu, pio je, punio telefon. Bio mi je u kući do momenta dok je nije ubio. Samo da doživim da mu ja dušu uzmem, da mu ja oči vadim - rekla je Mirjana, koja je nakon izlaska iz sudnice jedva hodala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Selaković se sastao potpredsednikom Vlade Crne Gore Budimirom Aleksićem
Politika

Selaković se sastao potpredsednikom Vlade Crne Gore Budimirom Aleksićem

Ministar kulture Nikola Selaković sastao se danas sa potpredsednikom Vlade Crne Gore za obrazovanje, nauku i odnose sa verskim zajednicama Budimirom Aleksićem, koji boravi u službenoj poseti Republici Srbiji, a na sastanku je istaknuta zajednička spremnost na unapređenje bilateralne saradnje u obostranom interesu.

10.09.2024

13:49

TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)
Live TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će zbog kašnjenja zapadnih saveznjika u isporuci vojne pomoći, Ukrajina početi da proizvodi sopstveno oružje pod zemljom. Ovu informaciju komentarisao je magistar naftno-gasnog inženjerstva Nebojša Obrknežev tokom gostovanja u "Info jutru" Informer TV.

10.09.2024

09:36

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija