• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.09.2024

11:07

Bivšem pripadniku "Crvenih beretki" produžen pritvor! Likvidirao Vladimira Bjelanovića na Vračaru (FOTO/VIDEO)

N.B./Društvene mreže

Vesti

Bivšem pripadniku "Crvenih beretki" produžen pritvor! Likvidirao Vladimira Bjelanovića na Vračaru (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Predragu Ratkoviću (49) iz Užica, nekadašnjem pripadniku Crvenih beretki koji je uhapšen 2. avgusta u jednom ugostiteljskom lokalu u tuzlanskom naselju Stupine s falsifikovanim dokumentima, Opštinski sud u Tuzli produžio je pritvor.

Ratković, za kojim je Srbija raspisala poternicu zbog ubistva u Beogradu, imao je lažna dokumenta na ime Nenad Dragosavac.

- Prema rečima portparola Tužilaštva TK Admira Arnautovića, ovom državljaninu Srbije pritvor je produžen za još dva meseca - prenosi portal Avaz.

Kako navode, tužilaštvo ga sumnjiči da je tokom policijske kontrole više bezbednosno interesantnih osoba, među kojima je bio i Ratković, upotrebio lažnu ispravu kao pravu i istražiteljima predao falsifikovanu ličnu kartu Srbije.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva. Podsetimo, Srbija je za bivšom beretkom raspisala poternicu pošto je pobegao iz kućnog pritvora s nanogicom u kom je bio zbog optužbi za ubistvo.

 

Foto: printscreen/Avaz

Predrag Ratković i falsifikovana lična karta

 

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno ga je u martu ove godine osudio na 16 godina zatvora. Utvrđeno je da je zajedno sa Stefanom Blagojevićem, učestvovao u ubistvu Vladimira Bjelanovića u decembru 2015. godine u Mileševskoj ulici na Vracaru.

- Ratković je u junu prošle godine prvostepenom presudom osuđen na 16 godina zatvora, a Stefan Blagojević na 20 godina zbog toga što su kao saučesnici u decembru 2015. naočigled trudne verenice ubili Vladimira Bjelanovića u centru Beograda, u Mileševskoj ulici na Vračaru. Blagojeviću je u kaznu uračunata i prethodna presuda od 6 godina zatvora, a Ratković je pušten u kućni pritvor sa nanogicom do pravosnažnosti presude - podseća sagovornik.

Prema njegovim rečima, nekoliko meseci posle ove presude, u martu ove godine Apelacioni sud je potvrdio kazne, Blagojević je poslat na izdržavanje a Ratković je sa nanogicom čekao poziv da se javi u zatvor.

 

 

- Za njegovo upućivanje na izdržavanje kazne je nadležan Osnovni sud u Užicu, jer on ima prebivalište u tom gradu. Sud je obavešten da je on prekršio meru kućnog pritvora, odnosno Uprava za izvršenje je krivičnih sankcija koja kontroliše primenu elektronskog nadzora je obavestila sud kada je on pobegao iz kućnog pritvora - kaže on.

Prema nezvaničnim informacijama, za njim je tada raspisana potraga.

Nekadašnji pripadnik Crvenih beretki Milorada Ulemeka Legije posle zločina na Vračaru, brzo je uhapšen, dok se za njegovim saučesnikom Stefanom Blagojevićem tragalo neko vreme.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Umrla Katerina Valente
Showbiz

Umrla Katerina Valente

Pevačica Katerina Valente preminula je 9. septembra u svojoj 93. godini, navedeno je na njenoj Fejsbuk stranici.

12.09.2024

09:45

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...
Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

12.09.2024

10:45