• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

13.09.2024

10:37

Marina za večerom skočila na majku i izmasakrirala je nožem: Rođaka otkriva mogući motiv jezivog zločina

Fejsbuk/Društvene mreže/D.K./Privatna arhiva

Vesti

Marina za večerom skočila na majku i izmasakrirala je nožem: Rođaka otkriva mogući motiv jezivog zločina

Podeli vest

Marina Cvetanović (44) iz Niša koja se sumnjiči da je 8. septembra ubila majku Zoricu Cvetanović (69), zločin je počinila u toku večere u porodičnoj kući u naselju Nikola Tesla, a svemu je najeverovatnije prethodila svađa.

Iako su se prvo pojavile informacije da je Zorici preklana, prema najnovijim informacijama Marina je majku zverski izbola po telu, a nesrećna žena se grčevito branila do pomahnitale ćerke što pokazuju brojne posekotine po rukama.

Motiv ubistva, zvanično još nije utvrđen, ali rođaci ubijene žene naslućuju šta bi mogao biti razlog.

- Marina danima pre ubistva nije bila tu. Imala je običaj da odlazi od kuće i da onda roditelje odjednom samo pozove i zatraži da dođu po nju. I oni bi sedali u taksi bez pogovora i odlazili da je dovedu. Međutim, pre nekih nedelju dana ona je pozvala majku, kao što je imala naviku to da radi, i zatražila da dođu po nju. Rekla je: "Dođite po mene". Bila je u Pirotu, ali je njena majka Zorica kojoj se sve već smučilo, jer traje godinama, rekla: "Ne interesuje me, neka te doveze Hitna pomoć" - ispričao je za medije rođaka ubijene, koji je molio za anonimnost.

Foto: Fejsbuk/Društvene mreže

Marina napala majku za stolom dok su večerale

 

Ona kaže da je vrlo moguće da je 8. septembra tokom večere u porodičnoj kući došlo do rasprave baš o ovom događaju i da je rasprava kulminirala jezivim zločinom. 

- One su obe sedele za stolom i jele prženiju. Zorica je nakon što je njeno telo pronađeno bila sva umrljana tim jelom, tom prženijom, a komadić polomljene šoljice joj je bio u kosi. Znači, one su sedele i jele i verovatno je majka počela da joj se ljuti. Moguće je da je došlo do svađe. Možda je Marina udarila šolju o sto, pa se ona rasprsla. Možda je udarila šolju u zid pa je komadić završio u Zoricinoj kosi. Ali očigledno je da je bio neki sukob za kuhinjskim stolom gde su jele - priča rođaka.

Iako se isprva pojavila informacija da je Zorici ćerka prerezala vrat, prema poslednjim informacijama, smrt je nastupila zbog više uboda nožem u telo. Zvanično još uvek nije poznato kojim nožem je počinjen zločin.

- Marina je danima nosila u tašni dva noža. Pravdala je to time da se plašila nečega i nekoga, pa je zato nosila noževe. Da li je tim noževima ona ubila majku, ili onim nožem kojim je bio na stolu, to se ne zna. Po svemu sudeći majka se branila, jer je isečena sva po rukama. Ima i više uboda po telu. Moguće je da je iskrvarila, jer nikog nije bio kod kuće u tom trenutku. Postoji mogućnost i da je nakon povređivanja pokušavala i da se umiva jer ima tragova vode na njoj - kaže rođaka.  

Foto: D.K.

Majka i ćerka bile sam u kući u trenutku zločina

 

Inače kobne večeri Zoricin suprug i Marinin otac Najden je izašao iz kuće u 18 časova i otišao da čuva koze na Banjskom Polju. Da je on bio tu, ili da je došao malo ranije, možda bi Zorica bila spašena, ali to je samo pretpostavka.

Po rečima rođaka, Marina je u poslednje vreme u potpunosti zapostavila sebe, što je moglo da ukaže na pogoršanje njenog zdravstevnog stanja.

- Marina je zapostavila u potpunosti održavanje lične higijene u poslednje vreme, što je mogao da bude signal dodatnog pogoršanja njenog psihičkog stanja. Majka se žalila rođacima da se Marina nije presvlačila, ni kupala. Kada dođe, pričala je, osećao se neprijatan miris do te mere da nije moglo da se diše pored nje - priča rođaka.

Foto: Foto: D.K., Facebook

Marina uhapšena dan nakon ubistva u parku pored igrališta u naselju Nikola Tesla

 

Kako smo već pisali policija je obavila uviđaj u kući u naselju Nikola Tesla u Nišu u kojoj je ćerka ubila majku. Telo ubijene žene preneto je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu, a policija je krenula u potragu za psiho ćerkom koja je dan kasnije uhapšena u blizini igrališta u ovom naselju gde se skrivala. Ona je otkrivena nakon što je od jednog meštanina tražila vodu i hleb. 

Nakon hapšenja Marina je smeštena u Psihijatrijsku bolnicu u Gornju Toponicu, a nesreća Zorica je juče sahranjena na Suvodolskom groblju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demokratije više nema u svetu, postoji samo vladavina jednog naroda! Oni određuju šta su ljudska prava! (VIDEO)
Live TV

Demokratije više nema u svetu, postoji samo vladavina jednog naroda! Oni određuju šta su ljudska prava! (VIDEO)

Troškovi servisiranja ogromnog američkog saveznog duga sada su veći od budžeta za odbranu, izjavio je izvršni direktor Tesle i Spejks Iksa Ilon Maks u popularnom podkastu. On je dodao da zemlja „izuzetno brzo bankrotira“. Američko ministarstvo finansija objavilo je krajem jula da je državni dug premašio 35 biliona dolara, što je skočilo za trilion u periodu od šest meseci. Profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka govorio je na ovu temu u "Info jutru" Informer televizije.

13.09.2024

12:42

Sport

Preokret na pomolu? Aleksa: Nadam se da Kari ostaje
Košarka

Preokret na pomolu? Aleksa: Nadam se da Kari ostaje

Srpski košarkaš Aleksa Avramović (29) još ne može da poveruje da je Svetislav Pešić (75) napustio funkciju selektora Srbije, ali smatra da možda čak postoji šansa da dođe do preokreta! Harizmatični Čačanin, koji je ovog leta sa "orlovima" osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, poručio je u intervjuu za "Mocart sport" da se, poput svih reprezentativaca, nada ostanku legendarnog stratega.

13.09.2024

09:54

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!
Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Pirot, gde je posle razgovora sa gradonačelnikom i obilaska Doma zdravlja i vrtića "Crvenkapa" posetila i porodicu Kostić u u pirotskom prigradskom selu Krupac.

12.09.2024

17:49