• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. T.

15.09.2024

15:47

Tužilaštvo traži pritvor za pomahnitalog žandarma! Ranjena žena u bolnici!

printscreen

Vesti

Tužilaštvo traži pritvor za pomahnitalog žandarma! Ranjena žena u bolnici!

Podeli vest

Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu predložilo je pritvor do mesec dana za žandarma S.M. (45) iz sela Repince, zbog krivičnog dela nasilje u porodici, nakon što je u petak uveče službenim pištoljem pucao u vrata, u toku svađe sa ženom.

Nakon toga, žena L.M. (37) je pozvala brata da dođe po nju, a dok je izlazila iz kuće, uzela je od muža pištolj i stavila u džep od pantalona.

Pištolj je sam opalio, a metak je završio u njenoj butini.

- S.M. je u nedelju saslušan i izneo je svoju odbranu. Tužilac će predložiti sudiji za prethodni postupak određivanje pritvora zbog krivičnog dela nasilje u porodici - navode iz tužilaštva.

Žandarm je bio u alkoholisanjom stanju i izvesno je da je imao preko 1,5 promila alkohola u krvi. Očekuje se da Zavod za javno zdravlje izađe sa tačnim rezultatima analize krvi, koja je uzeta od  S.M.

Foto: foto: društvene mreže

Supruga je sam sebe ranila u nogu

Takođe, u toku istrage uzete su i barutne čestice sa garderobe supružnika. Prema kazivanju brata povređene žene, u porodičnoj drami koja se dogodila, žena je samu sebe ranila muževljevim pištoljem.

Kada je brat došao po nju, pričaju komšije, usledila je još jedna svađa, S.M. je psovao i bio van sebe.
Kada je L.M. shvatila da je povređena, uplašila se, mislila je da će umreti, jer joj je nogavica bila krvava. 

Bračni par u Vladičinom Hanu važi za primerne i dobre ljude, tako da je ovaj događaj sve iznenadio.

- Svi smo u šoku posle ovoga. Oni su izuzetni ljudi, nemaju dece, ali važe za veoma skladan par.
Često su putovali, kako tu blizu po Srbiji, tako i u inostranstvo. Imaju lepo uređenu kuću. U jednom delu žive on i supruga, a u drugom njegovi roditelji. 
On je pripadnik Niškog odreda Žandarmerije, često je bio na terenu, ali kad je kod kuće, bio je pravi domaćin. Oboje su išli redovno u crkvu, obilazili manastire, tako da ne znam šta je to uticalo da se tako ponaša. Tragedija bi bila veća da mu žena nije uzela pištolj, ali očigledno nije znala sa oružjem. Srećom, prošla je samo sa povredom, moglo je da se završi kobno - priča poznanik bračnog para. 

Iz UKC Niš saopštili su da je povređena žena operisana i da je stabilno.

- Nakon operacije nadkolenice, pacijentkinja je stabilnih vitalnih parametara, hospitalizovana na Klinici za anesteziju i intezivnu terapiju - kažu iz UKC Niš.

O predlogu tužilaštva o određivanju pritvora, u ponedeljak će odlučivati sudija za prethodni postupak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)
Live TV

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)

Kremlj je čitavoj vojsci lekara i naučnika naredio da podnesu izveštaje o napretku u borbi protiv starenja ćelija, što bi produžilo životni vek do neslućenih granica. O tome su u Vikend Info jutru govorili Drina Pešić, balerina i Miodrag Đokić, doktor stomatologije i antiejdžing medicine.

15.09.2024

15:00

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija