• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.09.2024

12:55

Pomahnitali Srbin (47) osuđen na Kritu! Automobilom ubio muškarca i povredio dve Čehinje (FOTO)

Shuterstock

Vesti

Pomahnitali Srbin (47) osuđen na Kritu! Automobilom ubio muškarca i povredio dve Čehinje (FOTO)

Podeli vest

Državljanin Srbije (47) koji je na grčkom ostrvu Krit u razmaku od 10 dana izazvao dve teške saobraćajne nesreće u kojima je jedna osoba poginula, dok su dve povređene, osuđen je pred sudom na zatvorsku kaznu od sedam godina i tri meseca!

Kako prenose mediji iz Grčke, Srbin je u ekspresnom sudskom postupku priznao krivicu i čak je u sudu izjavio "da želi da ide u zatvor".

Podsetimo, naš državljanin je na Kritu boravio poslovno, a najpre je 3. septembra iznajmljenim automobilom i pod dejstvom alkohola pregazio muškarca (85) kada je iz mesta Sitija, gde je bio u poseti prijatelju, išao za glavni grad Iraklion. Čovek je od zadobijenih povreda preminuo sutradan u bolnici, a osumnjičenom vozaču je tada oduzeta vozačka dozvola. Međutim, on je uspeo da ponovo iznajmi automobil uz rentakar agencije, pa je 13. septembra u mestu Malia pregazio turistkinje iz Češke, majku (50) i ćerku (25) i nano im povrede. Takođe je utvrđeno da je automobilom upravljao pijan.

Foto: Foto: MegaTV / screenshot

Osuđeni Srbin

 

Posle druge saobraćajke on je odveden u pritvor, a samo tri dana kasnije, u ponedeljak 16. septembra, izveden je pred sud gde je odmah i osuđen. 

- Srbin se tereti za teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, nasilničku vožnju, nanošenje teških telesnih povreda, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanje vozilom bez vozačke dozvole. Konkretno, za izazivanje saobraćajke sa smrtnim ishodom sud ga je kaznio sa pet godina zatvora, za drugu saobraćajku je kažnjen sa dve godine, zbog vožnje u alkoholisanom stanju je dobio dve godine zatvora i novčanu kaznu od 1.200 evra i oduzimanje vozačke dozvole na godinu dana. Na kraju mu je sud izrekao jedinstvenu kaznzu od sedam godina i tri meseca zatvora - preneli su grčki mediji i naveli da će osuđeni odmah biti sproveden u zatvor radi izdržavanja kazne.

Kako dalje navode, okrivljeni je na ročištu priznao krivicu.

- Hoću da idem u zatvor i treba da budem iza rešetaka! Ako me opet pustite na slobodu, ja ću ponovo uraditi isto, opet ću nekog povrediti ili ubiti, jer ja sam svestan svoje zavisnosti od alkohola. U zatvoru ću dobiti pomoć oko lečenja - rekao je Srbin u sudu, a nakon što je čuo presudu on se samo nasmejao.

Takođe, sudije je iznenadilo i to što je okrivljeni, potpuno svestan svoje zavisnosti od alkohola, tokom rasprave o olakšavajućim okolnostima izjavio "da za njega olakšavajućih okolnosti nema".

Molim vas učinite nešto, stradaće još neko

Ćerka poginulog muškarca (85) izjavila je za grčke medije da nesreća u Sitiji u kojoj je život izgubio njen otac nije bila prva koju je na tom ostrvu izazvao sada već osuđeni Srbin.

- On je otprilike 20 dana pre nego što je ubio mog oca zamalo pregazio dete kolima. Tada je bio u kafani u Sitiji i pio. Ljudi su ga inače viđali tu maltene svaki dan kako pije. Molim nadležne da nešto učine, da još neko ne bi nastradao - rekla je ćerka preminulog čoveka, piše Kurir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

(VIDEO) Priznanje opštine Mali Zvornik Draganu J. Vučićeviću! Među dobitnicima i premijer, ministar, generali...
Društvo

(VIDEO) Priznanje opštine Mali Zvornik Draganu J. Vučićeviću! Među dobitnicima i premijer, ministar, generali...

Za opštinu Mali Zvornik danas je poseban dan. Danas se obeležava Dan opštine, 17. septembar, tačno osam decenija od oslobođenja teritorije opštine od nemačke okupacije u Drugom svetskom ratu i 69. godišnjica od osnivanja lokalne samouprave. Zaslužnim pojedincima i organizacijama uručena su i priznanja, a među nagrađenima je i urednik i vlasnik lista Informer Dragan Vučićević.

17.09.2024

13:17

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija