• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

15.10.2024

17:27

Sin muzičara šokirao sve u sudu! Priznao da je postavio eksploziv i svedocima ponudio novac!

Privatna arhiva/tanjug

Vesti

Sin muzičara šokirao sve u sudu! Priznao da je postavio eksploziv i svedocima ponudio novac!

Podeli vest

Marko Drakula, optuženi pripadnik vračarskog klana koji je priznao da je 7. oktobra 2019. na Vračaru, ispod "poršea" pokojnog Lazara Vukićevića postavio bombu, ponudio je danas svedocima kojima su automobili oštećeni u eksploziji, naknadu štete!

Pripadnici "vračarskog klana", na čijem su čelu prema optužnici bili odbegli Nikola Vušović zvani Džoni i Radoje Zvicer, terete se za tri ubistva i pet pokušaja ubistava u Beogradu. Prema optužnici, Vukićevića su pokušali da ubiju tako što su mu podmetnuli bombu ispod automobila.

U Specijalnom sudu u Beogradu, danas je svedočio otac pokojnog Vukićevića, Milorad, ali i pet svedoka kojima su automobili oštećeni pošto su bili parkirani u istoj ulici.

Foto: Privatna arhiva

Marko Drakula je priznao da je postavio eksploziv pod "porše"

- Automobil "opel korsa" sam parkirao u ulici. Oštećen je u eksploziji, sami smo ga popravili, mislim da mu je napukla šoferšajbna i oštećen branik - rekao je jedan od vlasnika automobila navodeći da je štetu sam platio.

I vlasnica "mazde" navela je da je slučajno parkirala u toj ulici, a posle svakog svedoka koji je govorio o visini štete, za reč se javljao optuženi Marko Drakula i postavljao isto pitanje.

Optuženi pripadnik "vračarskog klana" izašao za sudsku govornicu, sve priznao i svedocima ponudio novac!

 - Osećam odgovornost, ja sam kriv za eksploziju. Imam potrebu da platim štetu koju sam napravio, da li prihvatate? - upitao je optuženi svakog po naosob, ali su svi svedoci odbili da im da novac u visini načinjene štete. 

Marko Drakula, koji je inače sin poznatog muzičara, frontmena grupe "Direktori" Nebojše Drakule na početku suđenja je priznao da je on postavio eksploziv pod automobil Lazara Vukićevića. Iznoseći odbranu naveo je da je vodio računa da niko ne bude povređen. Naveo je i da mu je dobacio "druže, ostao si bez poršea". Kao motiv postavljanja eksplozivne naprave, naveo je to da je bio ljut na Vukićevića zbog njegove "bahate i nasiliničke vožnje".

Foto: Foto: Printscreen/Društvene mreže, Marko Đoković

Lazar Vukićević je mučen i ubijen u kući u naselju Livadice

Inače, postavljanje eksploziva pod automobil snimile su sigurnosne kamere, a optuženi je priznao da je on osoba sa šeširom, koja stavlja paklenu napravu pod "porše".

Lazar Vukićević u eksploziji nije teško povređen, ali su ga godinu dana kasnije 14. oktobra 2020., prema navodima tužilaštva, u kući u Ritopeku ubili pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

U Specijalnom sudu danas je saslušan i otac pokojnog Vukićevića, Milorad koji je izjavio da je danima pred eksploziju u kraju oko njihove kuće na Vračaru viđao optuženog Drakulu kao i Nikolu Filipovića. Naveo je da su osmatrali kuću i okolinu, kao i da je kobnog dana video Filipovića u jednom parkiranom automobilu. 

Foto: MUP

Radoje Zvicer i Nikola Vušović Džoni su još u bekstvu

- Drakula je čekao da odem u pekaru i da postavi bombu. Pas je lajao na njega, Lazar je sa devojkom spavao u kući, niko nije pratio kamere. Taj Filipović je sedeo od dva do četiri sata u pikapu i gledao, video sam ga. Izlazio sam sa unukom, šetao. Ne znam kako se Marko Drakula brani pred sudom, ali je to bio klasičan pokušaj ubistva, na najsuroviji način. U našoj ulici je Lazara povredio, bilo je krvi ali Lazar nije hteo da to uđe u zapisnik, da se ti njegovi navodni neprijatelji ne bi naslađivali, a videćemo i ko su. Devojka 1988. godište ostala je gluva zahvaljujući Marku Drakuli i ostalima, ali ona neće da svedoči jer se plaši da su oni neka mafija. Mogao je da nagrdi sve živo, eksplozija je bila tačno u 15.40 sati - posvedočio je otac pokojnog Lazara Vukićevića.

On je naveo i da se njegov sin nije bavio kriminalom.

- Hoću samo da navedem, Marko Miljković, iz ove grupe Belivuk za ovaj "porše" tereti Nikolu Vušovića, kog ja znam iz kraja i u to ne verujem. Marko Drakula zna istinu. Taj Nikola Vušović, zovu ga Ludi Džoni i Čopavi Džoni, dolazio je dok sam držao neki lokal, ne znam zašto bi on to uradio, Miljković kaže da ima dokaze - rekao je on a na pitanje da li zna nešto o sukobu Lazara i Vušovića, odgovorio je da je čuo samo gradske priče.

- Pričali su po gradu o nekim sukobima, ali to su tuče momaka od 15 ili 16 godina. Valjda je taj Vušović ranjen, nikad mi to Lazar nije ispričao, i navodno ga zbog toga zovu Ćopavi Džoni, navodno da ga je Lazar ranio. Ali to mi ne liči na Lazara, nikada nije nosio oružje - rekao je otac pokojnog Lazara Vukićevića.

Suđenje se nastavlja u petak, kada bi pred sudom trebalo da svedoče oštećeni, koje su prema navodima optužnice "vračarci" pokušali da ubiju, piše Kurir.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Amerika dala Izraelu ultimatum! Imate mesec dana, inače...
Planeta

Amerika dala Izraelu ultimatum! Imate mesec dana, inače...

Američki državni sekretar Antoni Blinken i ministar odbrane Lojd Ostin uputili su svojevrsan ultimatum - pismo izraelskom ministru odbrane Joavu Galantu i ministru strateškog planiranja Ronu Dermeru u kojem prete da će uvesti embargo na oružje Izraelu ako se humanitarna kriza u pojasu Gaze ne reši za mesec dana, objavio je u utorak Kanal 12 izraelske televizije.

15.10.2024

19:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Sam u selu! Filmska priča penzionera Dragiše iz Mrkovice!
Srbija

Sam u selu! Filmska priča penzionera Dragiše iz Mrkovice!

Pune dve decenije Dragiša Savić (72) jedini je stanovnik Mrkovice, sela u podnožju Čemernika. Kao mladić u potrazi za poslom otišao je u Ivanjicu i tamo se zaposlio, ali kad je preduzeće u kome je radio otišlo u stečaj, vratio se u svoje rodno selo.

15.10.2024

16:36

Nauka

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi
Nauka

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi

Da li nauka može biti potpuno automatizovana? Tim istraživača specijalizovanih za mašinsko učenje je pokušao da to otkrije. „AI naučnik“, koga je stvorio tim tokijske kompanije Sakana AI i laboratorija u Kanadi i Velikoj Britaniji, može da istražuje čitajući postojeću literaturu o nekom problemu, da formuliše hipotezu, isproba nove mogućnosti i napiše naučni rad. „AI naučnik“ može čak i da uradi recenziju sopstvenog rada, piše Nature.

15.10.2024

14:36