• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

23.10.2024

13:06

Ugledni profesor Mašinskog fakulteta uhapšen u Kirgistanu! Aleksandar Simonović otišao na službeni put pa završio iza rešetaka, hitno se oglasila njegova supruga

inovacionicentar.rs

Vesti

Ugledni profesor Mašinskog fakulteta uhapšen u Kirgistanu! Aleksandar Simonović otišao na službeni put pa završio iza rešetaka, hitno se oglasila njegova supruga

Podeli vest

Ugledni profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu dr Aleksandar Simonović, uhapšen je 19. septembra u Kirgistanu!

Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je za Kurir da su dva državljanina Srbije uhapšena u Kirgistanu i da je o njihovom privođenju obavešten konzulat Srbije u Moskvi koji preduzima sve radnje i aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Da je dr Aleksandar Simonović uhapšen u inostranstvu potvrdila je i njegova supruga Branka Simonović, koja je za portal IN4S rekla da je njen suprug otputovao u Kirgistan kao prevodilac i stručni konsultant sa putnim nalogom Mašinskog fakulteta.

Dodala je i da su joj dobronamerni prijatelji objasnili da je u pitanju zamena identiteta, da je angažovan najbolji advokat i da će brzo sve biti rešeno.

- Kako je vreme odmicalo, postalo nam je jasno da je u pitanju nešto mnogo ozbiljnije, da bi se na kraju ispostavilo da su pritvoreni za davanje mita, što nema nikakvog dodira sa istinom, bar što se mog supruga tiče - kategorična je Branka Simonović u izjavi za IN4S:

- Nama je savetovano da se ne oglašavamo, ali smo ćutali i zbog porodice. Majka mog supruga je lošeg zdravstvenog stanja i svesni smo da će ga ovo saznanje dodatno iskomplikovati. Ali, više nemamo kud, jasno nam je da, ako se ne uključe naše institucije i javnost, sve može poći po zlu. U pitanju su ljudski životi.

Foto: pixabay.com/MFB

 

Sudbina naše porodice je u rukama ljudi koji znaju da moj suprug nije kriv. Firma s kojom je sarađivao ima potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji s Mašinskim fakultetom - priča Branka Simonović, majka troje maloletne dece.

Ona je dodala da zna da njen suprug nije kriv i da nije umešan u bilo šta nečasno.

- To znaju njegove kolege, prijatelji i svi koji ga poznaju. Zato apelujem na državne organe, na našu diplomatiju da daju svoj doprinos. Sašini prijatelji su kontaktirali našu ambasadu u Moskvi pod čijom jurisdikcijom je Kirgistan, oni su dali nalog otpravniku poslova u Kirgistanu da ispita slučaj. Otpravnik poslova je boravio u Biškeku, ali nije uspeo da se vidi sa pritvorenima, što je još jedan razlog za strah i dokaz o nivou ljudskih prava i sloboda - kaže za Branka Simonović za portal IN4RS.

Dr Aleksandar Simonović, svojevremeno jedan od najmlađih profesora Beogradskog univerziteta, doskorašnji prodekan za nastavu i šef Katedre za vazduhoplovstvo, predavač je 13 predmeta na Mašinskom fakultetu i plodonosan naučnik, što potvrđuju desetine objavljenih radova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Sport

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija