• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

23.10.2024

14:53

Otac mu zapalio sopstveni džip, pa pretio državnom rukovodstvu Srbije! Evo ko je uhapšeni Nikola Filipović

Printscreentwitter

Vesti

Otac mu zapalio sopstveni džip, pa pretio državnom rukovodstvu Srbije! Evo ko je uhapšeni Nikola Filipović

Podeli vest

Nikola Filipović je uhapšen četiri dana nakon hapšenja Vušovića.

Nikola Filipović, član organizovane kriminalne grupe "vračarci" i desna ruka Nikole Vušovića, uhapšen je juče u Barseloni, u koordinisanoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP i FAST tima, u saradnji s Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal i Bezbednosno-informativnom agencijom, sa španskom, austrijskom, nemačkom, hrvatskom, slovenačkom policijom i policijom Republike Srpske (UOTK), kao i sa predstavnicima Evropola.

Inače, Nikola Filipović je sin Božidara Filipovića, zvanog Boža Crnogorac. Božidaru Filipoviću je, inače, izrečena mera zabrane boravka u Srbiji.

Za starijeg Filipovića javnost je čula još 2017, kada je zapalio sopstveni džip, kivan na to što mu je, kako je tvrdio, "Parking servis" oštetio nepropisno parkirani automobil prilikom odnošenja.

On je potom privođen i zbog pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i najvišem rukovodstvu najvišem državnom rukovodstvu.

Podsetimo, prethodno je u Barseloni lišen slobode Nikola Vušović, organizator organizovane kriminalne grupe (OKG) "vračarci". Nikola Vušović je osumnjičen u Srbiji za izvršenja tri krivična dela teško ubistvo na štetu Aleksandra Šarca (39), Aleksandra Halabrina (30) i Dragana Ristića (65). Takođe se sumnjiči i za četiri krivična dela teško ubistvo u pokušaju i to nad Samirom Divljanovićem (45), Milošem Nilovićem zvani  Runjo (35),  Lazarom Vukićevićem (35) i Strahinjom Savićem (37). Isto tako, za Nikolom Vušovićem raspisano je više Interpolovih poternica u više zemalja EU.

Foto: MUP/Twitter

 

U okviru iste koordinisane akcije, juče je uhapšen Nikola Filipović. On je osumnjičen za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i za teško ubistvo u pokušaju nad oštećenim Lazarom Vukićevićem. Nikola Filipović je sa još jednim članom OKG učestvovao u podmetanju eksplozivne naprave i aktiviranje iste ispod kola oštećenog Lazara.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija