• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.10.2024

19:15

Hitno saopštenje crnogorske policije! Rekli su ovo o dvostrukom ubici iz Bijelog Polja (FOTO/VIDEO)

Reuters/printscreen

Vesti

Hitno saopštenje crnogorske policije! Rekli su ovo o dvostrukom ubici iz Bijelog Polja (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Policija je jedinu prijavu da se Alija Balijagić, osumnjičeni za dvostruko ubistvo kod Bijelog Polja, nalazi u zaseoku Sokolac i da poseduje pušku primila 25. oktobra, na dan ubistva Milenke i Jovana Madžgalja, pišu mediji u Crnoj Gori.

To se navodi u saopštenju Uprave policije

"Nisu tačni navodi da je ovo lice više puta prijavljivano Upravi policije, jedina prijava iz MZ Tomaševo, u odnosu na A.B. primljena je 25. oktobra, tačnije na dan kada je krivično delo i izvršeno. Navedena prijava se odnosila se na okolnost da se lice A.B. nalazi u zaseoku Sokolac i da poseduje pušku. Tada su policijski službenici, odmah, bez odlaganja postupili po prijavi i izašli na mesto pucnjave i tamo nisu zatekli osumnjičenog koji je u međuvremenu pobegao" saopšteno je iz policije.

 

Foto: Printscreen You Tube/Dan

Mesto zločina

 

Dodaju da su njihovi službenici u Bijelom Polju tokom čitavog dana 25. oktobra, do predvečernjih časova, vršili obilazak terena, kao i objekat stanovanja stradalih Milenke i Jovana Madžgalja, kao i druge lokalitete gde borave meštani u cilju prikupljanja više informacija.

"Tom prilikom A.B. nije pronađen. Radi objektivnog informisanja javnosti ukazujemo da je reč o terenu takve konfiguracije gde se osumnjičeni mogao sakriti i u relativnoj blizini, a da nije bilo u perimetru i vidokrugu policijskih službenika. Kao što je javnosti već poznato, dvostruko ubistvo prijavljeno je policiji 25. oktobra u 21.10 časova, istog dana kada je ovo lice prvi put prijavljeno policiji, te je, odmah po saznanju za događaj, angažovan kompletan sastav Odeljenja bezbednosti Bijelo Polje, policijski službenici su izašli na teren i preduzeli su mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja ovog krivičnog dela, identifikovanja izvršioca, njegovog lociranja i lišenja slobode" navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je pored operativnog sastava Regionalnog centra bezbednosti "Sever" koji obuhvata devet odeljenja i stanica policije na severu Crne Gore, stavljen na raspolaganje i kompletan operativni sastav drugih organizacionih jedinica Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi u što skorijem vremenskom periodu Balijagić bio lociran i uhapšen.

Navodi se i da se u potrazi za osumnjičenim koristi najsofisticiranija tehnika kojom raspolaže Uprava policije.

 

 

"Aktivnosti su nastavljene kako tokom jučerašnjeg dana, tako i danas od ranih jutarnjih časova uz angažovanje pomenutih jedinica, a u potragu su se, na zahtev ministra unutrašnjih poslova, uključile i specijalne jedinice Vojske Crne Gore koje zajedno sa službenicima Uprave policije - Ministarstva unutrašnjih poslova, preduzimaju mere i radnje na lociranju A.B. i njegovog lišenja slobode. Naglašavamo da se radi o licu koje je trenutno naoružano, koje se još uvek nalazi na slobodi, te apelujemo pre svega na sve meštane Tomaševa i okolnih sela, ali i sve građane Crne Gore, da sva saznanja koja imaju u odnosu na ovo lice odmah i bez odlaganja podijele sa policijom".

 

 

Podsetimo, danas su u mjestu Sokolac sahranjeni sestra i brat Milenka i Jovan Madžgalj, koje je, kako se sumnja, ubio pomahnitali poznanik Alija Balijagić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Sport

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija