• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2022

16:06

LISAC VAN GAL UBO IZMENE! Holandija slavi GAKPEA I KLASENA! Narandžasti JEDVA slomili Senegal! (VIDEO+FOTO)

printscreen

Fudbal

LISAC VAN GAL UBO IZMENE! Holandija slavi GAKPEA I KLASENA! Narandžasti JEDVA slomili Senegal! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Reprezentacija Holandije pobedila je Senegal 2:0 (0:0 u drugoj utakmici drugog dana Svetskog prvenstva u Kataru.

Prvo je napadač PSV Gakpo slomio Afrikance, koji je posle savršenog centaršuta De Jonga savladao golmana Mendija i svom timu doneo prva tri boda na Mundijalu, da bi ih dokusurio u nadoknadi vremena Klasen.

Mnogi će reći nezasluženo, jer je šampion Afrike u veće m delu meča bio opasniji i konkretniji ti, ali ne pobeđuje uvek bolji.

SENEGAL - HOLANDIJA 0:2 (0:0)

Stadion: Al Tumama u Dohi. Sudija: Vilton Sampajo (Brazil). Žuti karton: De Liht (Holandija). Strelac: Gakpo u 84. minutu, Klasen 90+9.

SENEGAL:(4-1-2-3): Mendi - Sabali, Kulibali, Sise, Dijalo (od 62. Jakobs) - Gej - Mendi, Kujate (od 74. Guaje)  - Dijata (od 74. Džekson), Dia (od 69. Dijeng), Sar.

HOLANDIJA: (5-3-2): Noper - Damfris, De Liht, Van Dajk, Ake, Blind - Berhujs, Gakpo, De Jong - Jansen (od 62. Depaj), Begvajn (od 79. Klasen).

Odlično i sadržajno bilo je prvo poluvreme. Nedostajali su samo golovi. Nije baš da su i jedni i drugi stvorili gomilu šansi, ali prilika je bilo... I jedni i drugi su mogli do gola, ali nisu. Na početku meča opasnije su delovali fudbaleri šampiona Afrike, ali brzo su se Holanđani konsolidovali. Senegalci su pretili preko Diajea i sara, a Oranje...

Ko zna možda bi Holanđani i dali gol da nisu toliko komplikovali pred golom rivala. Najozbiljniju šansu imao je De Jong u 19. minutu kada je bio neodlučan. Trebalo je odmah da šutira. Pre toga pokušao je i Deni Blind glavom, ali bez uspeha...

Prvu šansu u drugom poluvremenu Holandija je imala u 53. minutu, nakon što je glavom preko gola šutirao Van Dajk.

Foto: Tanjug/AP

Usledila je bolja igra Senegala, koji je bio bilizu gola u 65. minutu, kada je udarac Bulaje Dije odbranio golman Andris Nopert.

Afrička selekcija je najbolju priliku za vodjstvo imala osam minuta kasnije, nakon što je sa ivice kaznenog prostora šutirao Idrisa Gaj, ali je i ovog puta siguran bio Nopert.

Holandija do prednosti dolazi u 84. minutu. Frenki de Jong je poslao loptu u šesnaesterac, a u prostor se odlično ubacio Gakpo, koji glavom postiže gol.

Foto: Tanjug/AP

U devetom minutu nadoknade drugi gol na meču postiže Klasen, nakon što je došao do odbijene lopte posle udarca Memfisa Depaja.

Posle prvog kola u Grupi A Ekvador i Holandija imaju po tri boda, dok su Senegal i Katar bez bodova.

U drugom kolu Holandija igra protiv Ekvadora, a Senegal protiv Katara. Mečevi su na programu 25. novembra.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

Sudija Sampajo iz Brazila je odsvirao kraj meča.

90+9 - GOOOOOOOL KLASEN 0:2! Kontranapad narandžastih za kraj. Udarac Depaja je odbrani Mendi, lopta se odbila do Klasena kome nije bilo teško da loptu ubaci u praznu mrežu i tako postavi konačan rezultat.

 

 

90. minut - Igraće se još osam minuta.

86. minut - Pape Gaj je odlično šutirao iz daljine, ipak Nopert je krajnjim naporom uspeo da interveniše i izbaci loptu u korner.

84. minut - GOOOOOOOOOOOOL - VODI HOLANDIJA! Strelac Gakpo! Izvanredno kretanje napadača PSV. Sjajno je video gde će Frenki De Jong  da pošalje savršen centaršut i bio brži od golmana Mendija.Glavom je poslao loptu u nebranjenu mrežu i doveo Oranje u prednost

 

 

74. minut - Lopta je stigla na ivicu šesnaesterca, gde je "poklopio" Idrisa Gej. Lopta jeišla po sredini gola i Noper je opet uspeo da odbrani.

69. minut - Kraći prekid zbog povrede senegalskog reprezentativca Kujate. De Jong je oštrije startovao. 

65. minut - Nova šansa za Senegal. Šutirao je malo iskosa Diaje, golman "lala" Noper izbacuje loptu u korner. 

 

59. minut - Dijata u šansi, nije mogao bolje da reagije jer se sve brzo desilo. Ake nije hteo da dira loptu očekujući da će istu pokupiti golman Holandije, ali je ona stigla na drugu stranu do napadača Senegala. Ipak, odskočila je i ništa od gola.

51. minut - Gakpo je centrirao iz kornera, ali Mendi je u vazduhu bez problema pokupio loptu i otklonio opasnost.

U loži stadiona Al Tumama je i legendarni Samuel Eto koji je sada predsednik Fudbalskog saveza kameruna.

 

 

46. minut - Nastavljena je utakmica, Senegal je krenuo sa centra. Nema izmena.

 

 

PRVO POLUVREME:

45+2. minut - KRAJ POLUVREMENA

45. minut - Prvi deo meča biće produžen za dva minuta.

41. minut - Senegalski navijači napravili su šou

 

40. minut - Berghujs, zamalo neprecizan sa ivice šesnaesterca. Nema ni kornera, gol-aut. 

35. minut - Dug napad Holanđana od kojeg je moglo da bude nešto, ali selekcija Luja Van Gala ponovo komplikuje! Korner za oranje, ali posle njega bukvalno ništa!

Foto: Tanjug/AP

25. minut - Super dribling Ismaile Sara! Damfrisa je poslao na drugu stranu stranu i namestio se da šutira... Nije bio precizan, a loptu na putu ka golu glavom udario Van Dajk.

19. minut - Dominacija "lala", ovo je bila možda i najopasnija akcija u dosadašnjem toku utakmice. Odlična akcija "narandžastih" i potez Bergvajna, ali De Jong nije bio odlučan, trebalo je odmah da šutira, ali nije.

17. minut - Pokušao je Deni Blind glavom u šesnaestercu, odličan je to bio centaršut, ali lopta ide pored gola.

14. minut - Kratko su Holanđani imali incijativu, ali Senegal je ponovo opasniji...

Foto: Tanjug/AP

9. minut - Opasniji je Senegal u uvodnim trenucima meča. Još jedan napad koji je "mirisao" na gol, ali Sar sa nekih 17 metara šutira preko gola. Definitivno je šampion Afrike opasniji na početku utakmice.

4. minut - Sreća za Senegal. Fantastična akcija Holandije prošao je Gakpo, a za korak zakasnio Begvajn i šansa je propala. 

1. minut - Holanđani kreću sa centra, utakmica je počela. Prvi prete i to odmah igrači Senegala preko Diajea. Korner posle koga nije bilo veće opasnosti po gol "narandžastih".

UŽIVO:

 

16:56 - U toku je intoniranje himni, meč uskoro počinje

16:50 - Program drugog dana Mundijala zatvara utakmica B grupe SAD - Vels (20.00)

Standings provided by Sofascore

 

16.40 - Selektor Holandije Luj Van Gal je ovako najavio meč:

Senegal je šampion Afrike, eliminisali su Egipat, takođe jednu veoma jaku reprezentaciju. Na prvi pogled mislim da je Senegal najteži protivnik u grupi. Uspeli smo da analiziramo Katar, dok je Ekvador veliki znak pitanja. Dugo je bilo upitno da li će doći ovde. Moji skauti su ih analizirali, ali moram to da uradim i sam - istakao je Van Gal.

16.20 - Dobar dan i dobrodošli na blog uživo meča Senegal - Holandija na portalu Informer.rs.

Bonus video:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija