• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.11.2023

19:20

Ovakva kuhinja privlači sreću i novac u kuću! Samo pobacajte sledeće stvari

Freepik.com

Dom i porodica

Ovakva kuhinja privlači sreću i novac u kuću! Samo pobacajte sledeće stvari

Podeli vest

Pocrnele drvene varjače, napukla keramika, zarđali plehovi nisu samo dotrajali za upotrebu već i loši za zdravlje...

Prema feng šuiju, kuhinja nije samo mesto gde se priprema hrana već ima snagu da privuče sreću i novac u kuću, ali samo ako je čista i bez suvišnih detalja, kaže Suzan Mecger, feng šui savetnik.

Zato bi trebalo da iz nje izbacite sve nepotrebne i dotrajale sitnice i predmete. Iako se neke domaćice teško opraštaju od nekog pribora jer im je "zgodan" za rukovanje ili uspomena, neki od njih mogu da budu i štetni za zdravlje. Evo šta bi trebalo da eliminišete iz kuhinjskog inventara.

Flekavo

Ako su plastične posudice promenile boju i imaju mrlje koje nikako da se skinu pranjem i trljanjem, zrele su za smeće.

Foto: Shutterstock

Zaboravite na okrnjeno ili napuklo posuđe 

Okrnjeno

Okrnjeno ili napuklo posuđe od stakla ili keramike može da bude čak i opasno za korišćenje. Na okrnjenu ivicu tanjira lako se možete poseći, a nikad ne znate kad će se odlomiti drška napukle šolje za čaj.

Pravi gužvu

Iako vam se u prvi mah može činiti da će vam parče aluminijumske folije zatrebati, ili neka ukrasna kesa ili papir za pakovanje, Mecgerova podseća da oni samo prave "gužvu" i da ih verovatno retko kad iskoristite.

Zarđalo

Plehovi i kalupi za pečenje kolača, projica ili kuglofa neće dobro peći ako se na njima pojavila rđa. Bacite ih ma koliko su vam valjali jer će i ispečena hrana dobiti ustajali i zagoreli ukus.

Foto: Shutterstock

Drveno posuđe vremenom pocrni, a tada više nije za upotrebu

Dotrajalo

Drvene varjače i ostalo drveno posuđe vremenom pocrni, upije mirise začina i masnoće i nema neograničen rok. Najgore je što nikada ne mogu da budu dovoljno čiste, iako ih redovno perete, jer je drvo vrlo propustljiv materijal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija