• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.12.2023

22:00

Ukrasite jelku prema feng šuiju! Da sija, zrači i privlači novac

Shuterstock

Dom i porodica

Ukrasite jelku prema feng šuiju! Da sija, zrači i privlači novac

Podeli vest

Levi ugao kuće ili stana smatra se "površinom bogatstva", pa ako tu stavite jelku, nadajte se prosperitetu i bogatstvu...

Kićenje jelke je mnogima omiljeni novogodišnji ritual koji praktikuju od detinjstva. Nije retkost da se neki ukrasi godinama čuvaju i prenose s generaciju na generaciju, ali mnogi ne zaobilaze i nove trendove. Verovali ili ne, postoje i pravila za dekorisanje jelke koja su osmislili feng šui stručnjaci da biste u novu godinu ušli puni energije i dobrih misli, piše "Brajt sajd".

Mesto 

Mesto za jelku, koja simbolizuje dugovečnost i prijateljstvo, po feng šuiju je veoma važno jer donosi harmoniju u dom. Trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom vatre, a najbolje mesto za ovaj simbol je u gornjem levom uglu kuće.

Ovaj prostor se smatra "površinom bogatstva", a postavljanje novogodišnje jelke na ovom mestu privlači bogatstvo i prosperitet u kuću.

Foto: Shutterstock

Dobro mesto za jelku su svi uglovi

Dobro mesto za novogodišnju jelku su svi uglovi ili centralni deo kuće, jer će se stabilizovati energija tokom ove praznične sezone.

Boje 

Ako jelku stavite na sever, ukrasite je staklenim dekoracijama plave, bele, srebrne i zlatne boje, koje simbolizuju vodene i metalne elemente što, prema feng šuiju, "guraju" posao i uspeh ukućana.

Jelka na zapadu ili severozapadu trebalo bi da bude u belim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima, a to će usmeriti energiju na sposobnost komunikacije, razumevanja i kreativnost.

U slučaju da se jelka nalazi u jugozapadnom ili severoistočnom delu doma, povoljne su dekoracije u žutim i crvenim tonovima, koji bude ljubav.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija