• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

24.01.2024

14:00

5 grešaka po feng šuiju! Promenite ovo u vašem domu i očekujte mir i napredak

Shuterstock

Dom i porodica

5 grešaka po feng šuiju! Promenite ovo u vašem domu i očekujte mir i napredak

Podeli vest

Ukoliko držite biljke pri ulazu u dom, pobrinite se da ne uvenu, jer to stvara negativnu energiju.

Kako biste dodatno uživali u miru i imali napretka, eksperti koji se bave feng šuijem ističu da je potrebno da izbegnete najčešće greške. 

1. MRTVE ILI BILJKE KOJE UMIRU

Imati biljke u stanu, pogotovo ako su biljke za prečišćavanje vazduha, je sjajan način da dodate feng šui svom ulazu. Međutim, na to područje je lako da se zaboravi, kada je zalivanje u pitanju.

- Mrtva ili umiruća biljka stvara negativnu energiju i predstavlja propadanje, što nije nešto što želite da primite u svoj dom - kaže Džonatan Fakone, stručnjak za dizajn. On preporučuje odabir živih i otpornih biljaka, poput potosa ili biljku zmiju.

Foto: Shuterstock

cveće

2. NEODRŽAVANJE PODRUČJA

Kada koristite svoj hodnik, velike su šanse da se krećete prema vratima, a da ne obraćate mnogo pažnje na okolni prostor. Međutim, neodržavanje predsoblja je velika greška prema feng šuiju.

- Na primer, blokiranje prostora iza ulaznih vrata će otežati kretanje kroz prostor, što je loš feng šui - kaže Suzen Roinon, praktičarka feng šuija i stručnjak za enterijer. Ako imate stalak za kapute blizu vrata, možda ćete želeti da ga zamenite organizatorima iznad vrata, da biste oslobodili prostor na podu.

- Ako dozvolite da se ulazna vrata zaprljaju, to će odvratiti pozitivnu energiju od stana - dodaje Suzen.

3. NEISPRAVNO POSTAVLJANJE OGLEDALA

Ogledala su jedina stvar koju svi dizajneri imaju u malim predsobljima, ali njihovo postavljanje je neverovatno važno za feng šui.

- Može biti neugodno videti sebe tačno kada uđete kroz vrata, što može da stvori uznemirujuću energiju - kaže dr Hana Jang, sertifikovana praktičarka feng šuija.

- Iako ljudi to mogu učiniti da bi mali ulaz izgledao veći, želite da izbegnete da bude okrenut direktno prema vratima i da se odrazi na svakoga ko uđe - dodaje Hana.

Alternativno, možete okačiti ogledalo na zid okrenut prema vratima vaše sledeće sobe.

- Ovo će poslati prilike i prosperitet u vaš dom, tamo gde ih želite - objašnjava Hana.

Foto: pexels.com

ogledalo

4. PREVIŠE NEREDA

Izuti cipele, zatvoriti vrata i zaboraviti na nered je mala feng šui greška na ulazu, koju svi pravimo.

Hana kaže:

- Osećaj koji ćete imati kada uđete na svoja ulazna vrata je osećaj lakoće i protoka, tako da želite da posvetite posebnu pažnju održavanju prostora bez nereda.

Ovo uključuje uklanjanje pošte ili odlaganje pošte odmah i korišćenje malog prostora za skladištenje kaputa, čizama i cipela.

- Uverite se da sve ima svoje mesto i da stvari stavite tamo, po ulasku u prostoriju - dodaje ona.

5. IGNORISANJE ELEMENTA

- Verujem u uključivanje pet elemenata, zemlje, vatre, vode, metala i drveta - kaže Džonatan.

On predlaže dodavanje dekora, kao što su metalne skulpture, umetnička dela sa motivom vode i drveni akcenti ili nameštaj.

- Ravnoteža između ovih elemenata stvara dobru feng šui energiju i stvoriće harmoničnu ravnotežu u vašem ulazu - ističe Džonatan.

Sve ovo će vam pružiti miran dom koji vam je potreban, dajući vam dozvolu da se isključite na dan i opustite se.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija