• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

24.01.2024

12:00

Iznenadićete se! Evo zašto najčešće dolazi do smanjene želje za intimnim odnosima - nisu ni dosada, ni manjak emocija

Freepik

Ljubav

Iznenadićete se! Evo zašto najčešće dolazi do smanjene želje za intimnim odnosima - nisu ni dosada, ni manjak emocija

Podeli vest

Ekspert za partnerske odnose ističe da je razlog za smanjenom vrelom akcijom najčešće osećaj ljutnje i besa.

Pojedini parovi, bilo da su u vezi ili braku, dođu do one tačke u njihovom odnosu, kada više nema intimnosti ili je drastično proređena. 

Mnogi misle da je razlog za to neko zasićenje ili dosada, ali je zapravo nešto mnogo dublje. 

Transformacioni kouč, specijalizovana za partnerske odnose, Slađana Trikić otkrila je detaljnije o ovome:

- Pitanje intimnih odnosa u partnerskom odnosu je veoma važno iz mnogo razloga. Vremenom, mnogi parovi primećuju da više nije kao što je bilo na početku. Od toga da su vodili ljubav svaki dan, došli su do jednom mesečno, možda i manje od toga. Jedan od glavnih razloga zašto se smanjuje želja za intimnošću je osećaj besa i ljutnje - kaže Slađana i dodaje:

Foto: freepik

intimni odnosi

- Teško je imati želju za intimnošću, ukoliko osećaš bes i ljutnju prema partneru. U mnogim vezama postoji mnogo potisnutog besa i ljutnje. Taj bes dolazi usled nekih većih događaja, mada vrlo često tu su i mikro razočarenja - nije me nazvao kada je trebalo, nije uradio nešto što sam očekivala itd. Taj bes se lagano nakuplja u nama i onda je normalno da ne želiš da imaš intimne odnose sa partnerom, kada zapravo osećaš bes prema njemu, a ne ljubav i nežnost - navodi Slađana i ističe:

- I ono što je najvažnije, veoma često ti nisi ni svesna tog besa i nije ti jasno zašto je tvoja seksualna energija izbledela - zaključuje kouč, smatrajući da je veoma važno raditi na sebi i osloboditi se tog besa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15