• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

26.03.2024

09:30

Pronašao sestru nakon što su ih kao decu razdvojili! Život mu se pretvorio u pakao - trpi neviđenu torturu

Shuterstock

Dom i porodica

Pronašao sestru nakon što su ih kao decu razdvojili! Život mu se pretvorio u pakao - trpi neviđenu torturu

Podeli vest

Muškarac koji se nedavno ponovno povezao sa svojom "pravom" sestrom nakon što je usvojen kad je imao samo dve godine, otkrio je da se ona bori da prihvati različite okolnosti u kojima su odrasli.

Naime, obraćajući se na društvenim mrežama kako bi pitao ljude da li je bezdušan, objasnio je da je izuzetno srećan što je usvojen pre nego što je imao ikakva sećanja na to da je bio ostavljen i potpuno je svestan da su mu roditelji koji su ga usvojili dali bolji život nego što bi njegovi biološki mama i tata ikada mogli, piše Mirror.

 - Odrastao sam privilegovan, išao u privatne škole, bio za praznike u inostranstvu i školarina mi je bila u potpunosti plaćena kada sam krenuo na fakultet. Bio sam voljen i nikad mi ništa nije nedostajalo. Trenutno imam dobro plaćen posao inženjera, divnu ženu, dvoje dece i kuću. Vrlo sam zahvalan na svemu što imam i shvatam da bih vodio sasvim drugačiji život da nisam usvojen - napisao je 25-godišnjak.

S obzirom na to da je odrastao bez ikakvog kontakta s biološkom porodicom, bio je šokiran kad mu je prišla žena po imenu Opel (27) koja je mu je rekla da je njegova sestra. Njih dvoje su se upoznali, uradili DNK test i otkrili da su u srodstvu i da su oboje bili u sistemu socijalne zaštite otprilike u isto vreme.

Foto: Shuterstock

 

- Obično pokušavaju da zadrže braću i sestre zajedno, ali iz nekog razloga mi nismo bili registrovani kao brat i sestra i smešteni smo u različite porodice, verovatno zato što imamo drugog oca/prezime. Opel se jako uznemirila zbog ovog otkrića, još više nakon što je saznala da sam imao dobar život s roditeljima koji su dobri, a ona nikada nije bila usvojena, već je živela u hraniteljskim porodicama - ispričao je.

Kada je saznao istinu, muškarac je ispričao da ga je Opel stalno zvala i pitala da li može da se druži s njegovim roditeljima i porodicom.

- Ubrzo je postalo neprijatno jer, da budem iskren, ne poznajem je tako dobro, u svim aspektima osim genetski, ona je neko meni potpuno nepoznat. Ne osećam se prijatno da ​​joj pozajmljujem novac ili da je predstavim porodici. Čak je imala nekoliko komentara koji su mi izazvali nelagodu kada me je pitala da li sam mislio da bi je moji roditelji usvojili da su znali da ona postoji kad sam bio usvojen, i mislim li da bi je sada prihvatili u porodicu - nastavio je.

Posle nekoliko meseci, čovek je priznao da je Opelino ponašanje postalo problem.

Foto: Shuterstock

 

- Sinoć me je ponovo zvala, ovaj put da se požali kako je videla da su žene u mojoj porodici imale okupljanje za vikend i kako se oseća isključeno jer nije dobila pozivnicu. Rekao sam joj da shvatam da je uznemirena, ali to je bilo porodično okupljanje za sve žene i ona im nije porodica, pa nema pravo na poziv - dodao je.

Po njegovim rečima, Opel je počela da viče da je to nepravedno i da ona treba da bude deo porodice. Čak je otišla i korak dalje i rekla da on njoj duguje da bude uključena u porodicu jer je on dobio dobar život usvajanjem, a ona nije.

- Rekao sam joj da mi je žao što se oseća isključeno i što nije usvojena, ali ni moja porodica ni ja joj ništa ne dugujemo, pa sam joj spustio slušalicu. Od tada neprestano primam poruke u kojima me naziva kretenom i lošom osobom, pa počinjem i sam to da mislim i treba mi objektivna perspektiva na situaciju - zaključio je u objavi.

Foto: Shuterstock

 

Ljudi koji su pročitali komplikovanu priču na Redditu bili su oštri prema Opel i podsticali su muškarca da potpuno prekine kontakt s njom.

- Vreme je da je blokirate. Nisi imao kontrolu nad onim što ti se dogodilo kao dvogodišnjaku i ne duguješ joj ništa.

- Žao mi je što je ljubomorna na tvoj život i koliko si srećan, ali to nema nikakve veze s tobom. 

- Ona ne može da odluči da je deo tvoje porodice samo zato što želi ono što ti imaš. Zvuči pomalo nestabilno, ne želim biti bezobrazan jer ne mogu da znam njena iskustva, ali opet, nije vaš posao da joj osigurate porodicu ili novac ili usluge ili što god ona traži

- Gledao bih na ovo kao na iskustvo učenja. Pokušali ste nešto da učinite i nije išlo. Kraj priče i kraj kontakta, jer ako ne, ona je emocionalni vampir


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija