• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2024

17:20

Peglu ćete najbolje očistiti na ovaj način! Jednostavno je i brzo

Shuterstock

Dom i porodica

Peglu ćete najbolje očistiti na ovaj način! Jednostavno je i brzo

Podeli vest

Peglu na paru lako ćete očistiti uz pomoć sirćeta i vode.

Upotreba pegle na paru može dovesti do nakupljanja kamenca i drugih nečistoća, što može oštetiti peglu i dovesti do slabijeg delovanja pare.

Pre no što počnete sa postupkom čišćenja pegle na paru, proverite da li je pegla uključena u struju. Naime, možete je bezbedno očistiti samo ako je isključena iz struje. 

Najpre očistite ploču pegle vlažnom krpom kako biste uklonili nečistoće i ostatke kamenca.

Foto: Shuterstock

 

Za uklanjanje kamenca, uzmite vodu i sirće u jednakoj razmeri i napravite rastvor.

Navlažite krpu u rastvoru sirćeta i vode  i protrljajte ploču pegle. Pazite da rastvor ne dođe u kontakt sa drugim delovima pegle jer bi to moglo uzrokovati oštećenje.

Nakon čišćenja pegle možete da sprečite da se ona ponovo isprlja tako što ćete koristiti destiliranu vodu umjesto obične vode. Destilirana voda ne sadrži kamenac koji može da ostavi tragove na ploči pegle.

Takođe, nakon upotrebe pegle, uvek prospite preostalu vodu iz nje, kako biste izbegli stvaranje buđi.

Foto: Shuterstock

 

Osim toga, redovno proveravajte filter za vodu i menjajte ga prema uputstvima proizvođača.

Ako ne menjate filter redovno, voda koja se koristi u pegli može biti prljava, a prljavština će se nakupljati i na ploči pegle.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija