• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.08.2024

22:00

Porodila se u 50. i voli je 15 godina mlađi! Ova žena ruši predrasude - evo šta joj je najteže palo (VIDEO)

Shutterstock/Printscreen/Tiktok/ southtexasmom

Dom i porodica

Porodila se u 50. i voli je 15 godina mlađi! Ova žena ruši predrasude - evo šta joj je najteže palo (VIDEO)

Podeli vest

Grejs Kolins otkriva kako je na izmaku pete decenije, odlučila da po treći put postane mama.

U medicinskim krugovima se već decenijama vodi polemika o tome koliko su trudnoće u poznijim godinama žene rizične i da bi trebalo da se u ulozi majke ostvare do 35 godine. Grejs Kolins iz Južnog Teksasa ruši sve predrasude podelivši svoju priču o trudnoći u 50. godini.

Trudnoća na izmaku pete decenije

U svom ekskluzivnom intervjuu koji je dala za časopis People, Grejs je otkrila kako je, u treću po redu trudnoću, ušla pažljivo sigurna da je dovoljno zdrava pre nego je bila podvrgnuta tretmanima vantelesne oplodnje. Majka troje dece koja ima 15 godina mlađeg supruga s kojim je u braku 11 otkriva da nije oklevala sa trudnoćom iako je u godinama kad je začeće i rođenje deteta izuzetno teško.   

- Uradila sam sve potrebne pretrahe - mamografiju, kolonoskopiju, papa test, ehokardiogram, krvnu sliku i sve drugo što je bilo potrebno da bih se uverila da sam potpuno zdrava i spremna za još jednu bebu. Takođe, vodila sam računa o težini i da budem aktivna. Svaka moja trudnoća imala je svoje izazove, ali je sa svakom novom bilo lakše - započela je svoju ispovest ova mama.

 

 

Ona priznaje kako je deca održavaju mladom i da je njeno telo shvatilo kako da se nosi sa tim.

- Osećala sam se kao da sam bila umornija kada sam bila trudna sa 44 godine nego sa 50 godina - otkriva ona u objavama na TikToku.

Kasna trudnoća sa sobom nosi određene rizike

Kolins je podelila na toj mreži detalje svoje trudnoće objašnjavajući ženama sa čime se suočila tokom svoje kasne trudnoće. Ona ne sakriva da su je mnogi napadali, a žene su priznale da se plaše da ne prođu kao i ona. 

- Želim da naglasim da ovo nije spontano začeće. Pokušavala sam dosta dugo da ostanem u drugom stanju, ali je veoma teško prirodnim putem zatrudneti u mojim godinama. Sve moje trudnoće su bile rezultat vantelesne oplodnje i sve su unapred planirane - rekla je ona, a prenosi People.

 

 

 

Budući da je svog supruga upoznala kad je imala 40 godina jasno je bilo da će sa majčinstvom kasno započeti i da verovatno ima problem sa neplodnošću. Kako je navela zbog njenih godina je i išla na vantelesnu oplodnju.

Prvo dete je dobila u 44. godini, a drugo dve godine kasnije. To je nije sprečilo da i treći put planirano zatrudni sa 50. godina. 

Imala je potrebu da podeli svoje iskustvo

Kolins je poručila ženama da je svesna da nije uobičajeno imati decu u kasnim godinama, ali da je njen primer, nada ženama da mogu da se ostvare kao majke čak i kasnijim godinama. Deleći detalje o svojoj trudnoći na društvenim mrežama ona je navela i pozitivne aspekte kasnijeg rađanja dece.

- Bilo bi sjajno ako možete zamrznite jajne ćelije pre 35. godine. To mnogo olakšava stvari kasnije. Pored toga pronađite proverenu kliniku za plodnost u kojoj se osećate opušteno - savetuje Kolins sve žene koje plairaju trudnoću kasnije. 

Pored svih tih stvaki ona je objasnila kako je vrlo važno voditi računa o sebi, pre svega fizički.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Sija bronza kao zlato! Košarkaši Srbije uzeli medalju na OI i osvetili se Nemcima za Mundobasket! (FOTO/VIDEO)
Olimpijske igre

Sija bronza kao zlato! Košarkaši Srbije uzeli medalju na OI i osvetili se Nemcima za Mundobasket! (FOTO/VIDEO)

Trebalo je da bude zlato, ali i bronza je vrhunski rezultat! Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je treće mesto na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u današnjem meču za bronzanu medalju pobedila svetskog šampiona Nemačku sa 93:83 (21:30, 17:16, 25:26, )! "Orlovi" su se tako revanširali "pancerima" za prošlogodišnji poraz u finalu Mundobasketa u Manili, a osim toga, pokazali su neverovatnu mentalnu snagu da se podignu nakon nepravednog poraza od Amerike u polufinalu.

10.08.2024

12:47

Planeta

Zabava

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23