• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.08.2024

19:00

Tata je svojim sinovima zabranio mobilni i TV! Evo šta se desilo posle samo mesec dana (VIDEO)

Pixabay

Dom i porodica

Tata je svojim sinovima zabranio mobilni i TV! Evo šta se desilo posle samo mesec dana (VIDEO)

Podeli vest

Roditelji četvoro dece, Fil i Brodi Mekenzi, odlučili su da uklone ekrane iz života svoje dece. Zabranili su svojim sinovima da koriste mobilne telefone, tablete i televizijske ekrane.

Fil Mekenzi, otac četvoro dece i fitnes trener, odlučio je da istraži koliko su ekrani zaista štetni za razvoj njegove dece.

Zajedno sa suprugom odlučio je da sprovede eksperiment u kome su svi članovi porodice mesec dana živeli bez ekrana – bez telefona, tableta i televizora. Ono što su otkrili bilo je iznenađujuće.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phil Mackenzie (@leansquad)


 

 

 - Kao roditelj koji ranije nikada nije verovao da ću biti zagovornik potpune zabrane korićenja mobilnih, televizora i tableta, mogu iskreno da kažem da se moje mišljenje promenilo - rekao je Fil. 

Ovaj tata je na Instagramu opisao  značajne promene koje je primetio kod svojih sinova, svih mlađih od sedam godina.

Neverovatne promene za mesec dana

Fil je istakao da se dečaci manje tuku, a više sarađuju u smišljanju kreativnih igara.

 - Popravili su im se koncentracija i pažnja, zbog čega igraju duže i sa više interesovanja. Ranije bi im igračke dosadile za dva minuta, pa makar bile i nove- rekao je on. 

Umesto da televizija bude u centru pažnje, oni sa oduševljenjem izlaze napolje da se igraju u dvorištu.

Foto: pexels.com

 

 

Porodična dinamika se takođe promenila na bolje. Obroci su sada mirniji i prijatniji.

- Odbijali su da jedu i nisu mogli mirno da sede. Stalno ih je nešto uznemiravalo - rekao je Fil. 

Ovaj tata je još dodao da su deca manje sklona izlivima besa, kao i da su zavolela čitanje, koje im je ranije bilo dosadno i naporno. 

- Od kada sam počeo, zaista verujem da su promene duboke i toliko dramatične da ohrabrujem svakog roditelja da bar uradi sopstveno istraživanje, razmisli o sopstvenom korišćenju ekrana i jednostavno razmisli o tome da pokuša- naveo je Mekenzi u  svom postu na Instagramu.

 - Ova promena je unapredila i unapredila naše roditeljske živote na načine koje nikada nismo mogli da zamislimo -  zaključio je Mekenzi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija