• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/Informer.rs

14.07.2018

10:21

NOVA OPCIJA  protiv lažnih vesti na WhatsApp

Hi-Tech

NOVA OPCIJA protiv lažnih vesti na WhatsApp

Podeli vest

WhatsApp je u borbi protiv lažnih informacija dodao funkciju zahvaljujući kojoj možete da vidite da li je neko autor poruke ili ju je samo prosledio

Lažne vesti i dezinformacije na WhatsAppu uzele su toliko maha da su lažne optužbe o trgovini decom i organima dovele do nasilja u kojem je ubijeno 12 ljudi, piše 24sata.hr. 

U Fejsbuku su reagovali tako što su u ključnim dnevnim listovima objavili oglase kojima pokušavaju da edukuju korisnike ove aplikacije, koja je u njihovom vlasništvu.

(VIDEO) MAJKROSOFT predstavio najmanji tablet računar do sada


Na samom WhatsAppu uvedena je nova opcija. Od sada će aplikacija imati malu oznaku iznad poruka koje su prosledili korisnici. 

Nova oznaka koja pokazuje da ste poslali poruku olakšaće praćenje razgovora u grupama i među korisnicima i daće vam do znanja da li je vaš prijatelj autor teksta ili neko drugi. Iz WhatsAppa podsećaju korisnike i da razmisle pre nego pošalju neku poruku. 


Ipak, kako su sve poruke zaštićene enkripcijom, WhatsApp ne može da se bori protiv lažnih vesti kao Fajsbuk, koji skenira i pregleda sve javne objave u potrazi za sumnjivim sadržajem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija