• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2022

09:07

DOBRO ILI U REDU JE ZNAČE SASVIM SUPROTNO! Obratite pažnju na pisanje poruka

Hi-Tech

DOBRO ILI U REDU JE ZNAČE SASVIM SUPROTNO! Obratite pažnju na pisanje poruka

Podeli vest

Pametni telefoni i društvene platforme postali su osnova svakodnevne komunikacije, a stručnjaci podsećaju da i u dopisivanju postoji bonton i da bi svi trebalo da ga se pridržavaju

Komunikolog Džimi Kimel upozorava da porukama možete da otkrijete da li ste pasivno agresivni, a još gore je da budete pogrešno shvaćeni. Ovo su neke od najčešćih pasivno agresivnih navika i poruka koje ljudi svakodnevno šalju, ne sluteći šta one znače.

- Ako na pitanje odgovorite "Naravno!", delujete uzbuđeno i srećno, ali ako odgovorite "Naravno.", čini se da s negodovanjem na nešto pristajete - objašnjava Kimel i navodi primer: 

- Kada na pitanje "možete li me sutra ujutro odvesti na aerodrom" odgovorite:

"Naravno.", to znači da biste radije učinili gotovo sve drugo, ali to baš i ne.

Foto: Shutterstock

Poruke

Reči napisane ovako: "Dobro", ili "U redu je", kako on kaže, u stvari znače sasvim suprotno. 
Sa "Nema veze" rekli ste da i te kako ima veze, a odgovorom "šta god" poručujete da se nećete ni najmanje potruditi da pričate s nekim.

- Ako ne odgovorite na poruku, osoba koja je čeka satima će se mučiti i nagađati zašto niste odgovorili, što nije prijatno - naglašava Kimel.

bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cvilidreta

pre 1 godinu

Majko mila kakve budalastine...zaludan pop i jarice krsti

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija