• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Milena Krstajić

Autor: Informer

28.02.2023

07:09

STIŽE PUN MESEC U DEVICI! 7. mart je ključan DATUM - 4 znaka neka se spreme

printscreen

Horoskop

STIŽE PUN MESEC U DEVICI! 7. mart je ključan DATUM - 4 znaka neka se spreme

Podeli vest

Oni koji prate dešavanja na nebu znaju da nas 7. marta očekuje pun Mesec u Devici. Za sve koji se astrologijom bave tako što svakog dana pročitaju dnevni horoskop, ova informacija ne znači ništa. Međutim, ovaj aspekt utiče na sve sfere života.

Beogradski astrolog Slavomir Kovač otkriva šta treba da radimo baš kada je pun Mesec.

- Mesec često posmatramo samo kao svetleći ukras na nebu, a on je zapravo mnogo više od toga. Mesec na nas utiče kako emocionalno-psihološki, tako i fizički. Stare civilizacije bile su usklađenije sa prirodom i više su pratili Mesec i mesečeve cikluse. U vreme rasta mladog Meseca i u narednih 15 dana sadili su seme voća i povrća koje raste iznad zemlje, a u fazi opadanja - od punog do mladog Meseca, bilo je vreme za sadnju recimo povrća koje raste u zemlji – objašnjava astrolog.

Foto: pexels.com

 

Češće promene raspoloženja

U medicini statistički podaci govore da je u vreme punog Meseca povećan broj porođaja, a primetno je i da rane brže zarastaju. Operativni zahvati bolje prolaze u fazi opadanja Meseca. Ukoliko želimo da skinemo kilograme ili smo na dijeti primetićemo da u vreme Mesečevog rasta, od mladog do punog Meseca, mnogo se više hrana lepi za nas. Upravo to je vreme u kome se više treba kontrolisati u smislu ishrane, dok je period od punog Meseca, pa narednih 15 dana mnogo bolji jer je to vreme opadanja svetlosti na nebu, pa i naših kilograma u organizmu. Svaka dijeta će biti mnogo učinkovitija ako to radimo u skladu s mesečevim menama.

- U astrologiji opozicija između dve planete nije najbolji aspekt, pa tako ni pun Mesec nije baš nešto zbog čega ćemo skakati od sreće. No svejedno, i pun Mesec nam može doneti dobre stvari ukoliko znamo to da iskoristimo. Iako Mesec generalno utiče na sve nas, njegov jači uticaj je na žene. Tako će toga dana biti mnogo češće promena raspoloženja, emotivne reakcije burnije nego obično, ali biće primetna i sklonost ka negativnim mislima, pa i depresiji – kaže Slavomir za Informer.

Foto: Freepick

 

Poslovni problemi u prvom planu

Situacija na poslu i poslovni problemi doći će u prvi plan.

- Ovo je dan u kome treba izbegavati suvišne reči, a to znači kloniti se svih trač partija jer ćete u suprotnom biti uvučeni u nešto što vam nije potrebno. Ovo je dan lošeg zaključivanja i konfuzije, pa zato nije dobro započinjati nešto novo, posebno ne velike poslove. Ovakav pun Mesec treba iskoristiti ne za početak novih poslova već za uvođenje reda u postojeće aktivnosti, za privođenje kraju svega započetog, ne samo u poslu – savetuje astrolog Kovač.

Naglašena je borba racija i emocija, pa zato sve ljiubavne dileme treba odložiti i rešavati neki drugi dan. Naše rasuđivanje i zaključci uglavnom neće biti tačni, pa ih treba izbegavati.

- Pravo je vreme da razmišljamo drugačije, da tražimo nove izlaze i rešenja, da u bilo kom životnom polju izbegnemo rutinu i uradimo nešto novo što će u narednim mesecima sigurno proizvesti pozitivne efekte – ističe Slavomir Kovač.

Pun Mesec najviše će uticati na Device, Strelčeve, Ribe i Blizance.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija