• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.10.2023

22:00

Kako vaspitavati decu rođenu u znaku Škorpije? Ne govorite im da su 'mali'

Shutterstock

Horoskop

Kako vaspitavati decu rođenu u znaku Škorpije? Ne govorite im da su 'mali'

Podeli vest

Kao bebe su histerični i plačljivi, kasnije uporni i radoznali, pa bi trebalo da ih podržavate svim srcem...

Nije čudo što neke roditelji vole da pročitaju tekstove o karakteristikama horoskopskog znaka u kome su rođena njihova deca. Horoskopski znak, kako tvrde astrolozi, u velikoj meri određuje način ponašanja deteta, i to od njegovog rođenja pa sve do odraslog doba.

Malim Škorpijama se bliži rođendan, a Yumama.com donosi njihov opis i sugestije kako da se postavite. 

0-2 godine

Beba Škorpija je plačljiva, gotovo histerična, sklona naglim izlivima emocija. Naročito teško joj padaju buđenja zbog gladi, pa morate da budete maksimalno spremni i organizovani. Kada se ovi mališani vežu za majku ili drugu osobu iz svoje okoline, biće posesivni i svako odvajanje će im teško pasti. Treba ih zabaviti igračkama u kojima mogu nešto da otkrivaju ili tragaju. Volite ih i nikada ne dozvolite da pomisle da vam je nešto važnije od njih. Ako izgubite nit koja vas vezuje, teško ćete je ponovo pronaći.

Foto: Shutterstock

Volite ih i nikada ne dozvolite da pomisle da vam je nešto važnije od njih

2-4 godine

Radoznali su i biće vam teško da ih zadovoljite odgovorima. Radije budite i na višem nivou nego da ovoj deci kažete kako su mala i nešto ne mogu da razumeju - to će ih uvrediti. Socijalizacija je kod njih vrlo neobična. Ako izaberu prijatelja koji im odgovara, a to ne bude uzajamno, mogu da se povuku u sebe, pa i osame. Treba im objasniti da svakom detetu treba vremena da shvati ko mu je pravi drug. Ovo su pravi mali detektivi. Kao da tragaju za izgubljenim blagom, biće uporni u svemu što ih zanima.

Foto: Shutterstock

Često imaju želju da budu arheolozi ili detektivi

4-6 godina

S obzirom na to da često imaju želju da budu arheolozi ili detektivi, kupite im igračke i knjige koje će ih zadovoljiti u tom smislu. Sve što je tajanstveno biće njihova preokupacija. Ova deca vole izazove, pa čak i kada su u nečemu prosečna - boriće se da uspeju.

Snalažljivi

U fizičkom smislu, male Škorpije će uvek naći način da nadoknade snagu brzinom ili brzinu tehnikom. Čim se osete nesigurno i napeto, podložne su bolestima i izgledaju kao da pate.



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)
Live TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost (ESI) Gerald Knaus izjavio je da se neke članice Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju da blokiraju glasanje o pristupanju tzv. Kosova u Savet Evrope u maju. Knaus dodaje da je ovo usledilo nakon kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući lični apel predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da ne dozvoli glasanje o prijemu tzv. Kosova, kao i opredeljenost Srbije da kupi 12 francuskih aviona "Rafal". Na ovu temu u "Info jutru" govorio je politikolog Ognjen Gogić.

06.05.2024

12:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija