• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2024

07:19

Stigao je retrogradni Uran u Biku! Saznajte kako će to uticati na vaš život

Shutterstock

Horoskop

Stigao je retrogradni Uran u Biku! Saznajte kako će to uticati na vaš život

Podeli vest

Uran, preteča inovacija i preokreta, obilazi Bika od 2018. godine, ostavljajući neizbrisiv trag na nekim od najosnovnijih aspekata naših života – odnosima, finansijama i načinu na koji komuniciramo sa našim fizičkim i materijalnim svetom.

Ovaj retrogradni događaj nije samo još jedan astrološki događaj, to je dubok poziv da duboko razmislimo o transformacijama koje su nas oblikovale tokom proteklih nekoliko godina. Otkako je Uran prvi put ušao u Bika, stabilna energija ovog znaka vezana za zemlju je nemilosrdno izazvana razornom silom Urana.

Revolucionarne promene

Bik, sa svojim inherentnim otporom na promene, je zamoljen da se savije i evoluira na načine koje nikada nije očekivao. Uran je izazvao revolucije u načinu na koji percipiramo i upravljamo našim resursima, primoravajući nas da ponovo zamislimo koncepte stabilnosti i bezbednosti. Od uspona decentralizovanih finansija i kriptovaluta do promenljivih paradigmi odnosa, kao što se vidi u normalizaciji otvorenih odnosa i preoblikovanju ravnoteže između posla i privatnog života, Uran je razbio status kvo, podstičući nas da se prilagodimo ili da budemo ostavljeni.

Foto: Shuterstock

 

 

Kosmički poziv za buđenje

Kako Uran postaje retrogradan od 2. septembra 2024. do 30. januara 2025. godine, kosmos nam nudi pauzu, trenutak da apsorbujemo veličinu ovih promena. Retrogradnosti su periodi zreli za introspekciju, gde se napredni zamah napretka usporava, što nam omogućava da se ponovo osvrnemo, ponovo procenimo i rekonfigurišemo. Ova retrogradnost je naša poslednja šansa da konsolidujemo lekcije Urana u Biku, da razumemo kako su ove godine poremećaja redefinisale ono što cenimo i kako obezbeđujemo te vrednosti u našim životima. Da li smo pronašli nove načine da se povežemo sa drugima koji su autentičniji i slobodniji? Da li smo prihvatili tehnološki napredak koji izaziva tradicionalne finansijske sisteme? Da li smo naučili da pronađemo stabilnost ne u nepromenljivom, već u našoj sposobnosti da se prilagodimo i inoviramo? Bik, kao znak, žudi za doslednošću, rutinom i osećajem sigurnosti, a sve to Uran je stalno preokretao. Ipak, upravo kroz ovu napetost između potrebe za stabilnošću i neizbežnosti promena dolazi do istinskog rasta. Uran, koji se u mitologiji često prikazuje kao bog neba koji baca munje na zemlju, simbolizuje iznenadnu i ponekad haotičnu transformaciju. Njegov uticaj je kosmički poziv za buđenje, koji nas tera iz samozadovoljstva u stanje povećane svesti. Dok udobnost leži u poznatom, prava evolucija zahteva od nas da zakoračimo u nepoznato, da prihvatimo neočekivano sa hrabrošću i radoznalošću.

Foto: Shuterstock

 

 

Preokret

Ova konačna retrogradnost je posebno moćna zbog Uranovog poravnanja sa fiksnom zvezdom Algolom na 26 stepeni Bika tokom oktobra. Algol, koji se često naziva "Demonska zvezda", je ozloglašen po svojoj intenzivnoj, turbulentnoj energiji i povezanosti sa mitovima o uništenju. U drevnoj astrologiji, Algol se plašio, smatran je predznakom nesreće i haosa. Međutim, Algolova energija je takođe veoma otporna. Predstavlja sposobnost suočavanja sa ogromnim izazovima i izlaska transformisanog.

Kosmička turbulencija

Konjukcija Urana sa Algolom tokom ove retrogradnosti mogla bi da donese intenzivne preokrete u oblastima kojima upravlja Bik—naš kućni život, odnosi i finansijske strukture mogu biti testirani na načine koji deluju neodoljivo ili čak destruktivno. Ipak, unutar ove kosmičke turbulencije leži potencijal za duboku transformaciju. Ključ je da zadržimo prisebnost, da zadržimo svoje glave metaforički, čak i dok se energije oko nas kovitlaju sa intenzitetom. Ono što bi u početku moglo izgledati kao prokletstvo moglo bi, u stvari, biti prilika da se odbace stari, ograničavajući obrasci i prigrli novi, moćniji način postojanja.

Foto: Shuterstock

 

 

Vreme brzih promena

Dok se krećemo ovom konačnom retrogradnošću Urana u Biku, od suštinske je važnosti da narednim mesecima pristupimo sa načinom razmišljanja otvorenosti i prilagodljivosti. Ovo je vreme da razmislimo o širim implikacijama promena koje smo iskusili i da se pripremimo za dinamičnu, brzu energiju koju će doneti Uran u Blizancima. Promene koje smo videli od 2018. su samo početak. Era koja je pred nama obećava da će biti doba intelektualnog buđenja, brze komunikacije i još radikalnijeg promišljanja struktura koje upravljaju našim životima. U tihim trenucima razmišljanja koje nudi ova retrogradnost, zapitajte se: Kako sam se opirao i gde sam se predao da se promenim? Kakve nove temelje gradim dok se stari ruše? Ovo nije samo kraj ciklusa, već zora nove epohe, one u kojoj će lekcije Urana u Biku poslužiti kao osnova za uzbudljivo putovanje kroz Blizance koje čeka.

Retrogradni Uran koji je na snazi od 2. septembra, doneće velike promene za sve znakove, a ponajviše za Bikove, Lavove, Škorpije i Vodolije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Džet set

Srbija