POSNI DORUČAK NA VODI! Slatko kuvano žito

Pixabay

12:50 Iće i piće 0

lepaisrecna | 30. 11. 2018.

POSNI DORUČAK NA VODI! Slatko kuvano žito

Mada ga najčešće pripremamo za razne svečane prilike, zaboravljamo da žito može biti i svakodnevna hrana, piše Lepa & Srećna

Radi ekonomičnijeg kuvanja, potopite ga na nekoliko sati ili ga skuvajte kao naše bake – pustite vodu sa žitom neka ključa na kratko, pa lonac umotajte u nekom toplom kutku preko noći. Za moderne domaćice, taj deo može da obavi pretis-lonac. Ujutru razdelite žito na porcije, a višak slobodno zamrznite. I odmrznuto, žito će biti veoma ukusno.

Začinite svoj doručak žutim šećerom ili medom, dodajte cimet a ako volite, možete dodati i neko voće.

U teglici ili plastičnoj posudi koja se hermetički zatvara, možete ga lako poneti i na posao. Umesto pšenice, možete skuvati i ljušteni ječam koji je izuzetno ukusan i zdrav.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]