Shutterstock

18:01 Iće i piće 0

Informer | 06. 12. 2018.

POSNA KUHINJA: Pijani šaran s belim lukom

Posna hrana za zdravu redovnu ishranu, kao i za slave i svečanosti tokom posta, uključuje i ukusna jela od ribe

Sastojci:

2 kg šarana
2 dl belog vina
0,5 dl ulja
5 čenova belog luka
peršun
ruzmarin
limun
so, biber

Dobro očistite šarana, operite ga, prosušite i isecite na jednake potkovice. Sitno iseckajte beli luk i peršun. U vatrostalnu činiju sipajte ulje i stavite komade ribe. U svaki komad šarana utrljajte beli luk, peršun, so i malo bibera. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite iz rerne, sipajte belo vino, poređajte grančice ruzmarina i ostavite još 20 minuta da se riba zapeče. Isecite limun na kolutove i poslužite ga sa ribom.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]