Shutterstock

15:40 Iće i piće 0

mondo.rs | 12. 01. 2019.

RUČAK ZA POLA SATA! Piletina sa tikvicama u kremastom sosu

Možete je jesti samu ili poslužiti uz testeninu! Isprobajte recept za piletinu sa tikvicama i pavlakom i to će vam uskoro postati omiljeno jelo

Sastojci:

400g pilećih prsa

1 manja tikvica

1 kisela pavlaka

2 kašike susama

1 manja glavica crnog luka

so, začini po želji

Priprema:

Isecite meso na kockice, pa ih pospite solju i začinima po želji.

U tiganj sipajte malo ulja, propržite luk, a zatim dodajte meso.

Smanjite na srednju vatru i ostavite da se prži desetak minuta, pa dodajte tikvicu koju ćete pre toga iseći na kokcice.

Ostavite da se krčka još desetak minuta, da sok koji otpuštaju tikvice omekša meso.

U posudu stavite pavlaku i susam, izmešajte, pa dodajte u tiganj. Kada su svi sastojci stavljeni u tiganj, jelo se krčka još sedam-osam minuta.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]