• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.05.2023

14:30

PRIRODNI ANTIEJDŽ! Kako ublažiti bore i fine linije bez skupe kozmetike?

Lajfstajl

PRIRODNI ANTIEJDŽ! Kako ublažiti bore i fine linije bez skupe kozmetike?

Podeli vest

Između 40. i 50. godine koža pojačano gubi vlagu i kolagen, pa se na njoj upravo tada pojavljuju bore i fine linije. Ukoliko želite da na prirodan način i bez skupih antiejdž seruma i krema izravnate ten, postoje efikasni prirodni načini...

Prirodna pomlađujuća sredstva koja brišu bore i fine linije:

Hidratacija

Korišćenje hidratantne kreme za lice pomaže u održavanju vlažnosti kože i sprečava pojavu suve kože i linija. U zavisnosti od tipa kože, možete odabrati i bademovo ulje, ulje pšeničnih klica,

ulje napravljeno od koštica kajsije ili ši buter. Pijenje dovoljno vode takođe pomaže u hidrataciji kože. 

Foto: Shutterstock

Kokosovo ulje hrani i neguje

Maska od avokada

Oljuštite avokado i uklonite košticu. Zatim ga izgnječite viljuškom i nanesite na područje na lice, vrat i dekolte. Osavite da deluje oko 20 minuta i Zatim isperite lice hladnom vodom koja odlično podstiče cirkulaciju.

Ishrana

Konzumiranje hrane bogate antioksidansima, poput voća i povrća, može da pomogne uznutra tako što sprečava oštećenja kože uzrokovanih slobodnim radikalima i smanjuje bore. posebno su ključni vitamini C i E. 

Zaštita od sunca

Redovna upotreba krema za zaštitu od sunca smanjuje oštećenja kože uzrokovanih UV zračenjem.

Vežbanje

Kardiovaskularne vežbe poboljšavaju cirkulaciju krvi, što doprinosi boljem izgledu kože.

Foto: Shutterstock

Vežbanje ppoboljšavaju cirkulaciju, što popravlja izgled kože

Opšta higijena i nega

Redovna nega, uklanjanje šminke i izbegavanje dodirivanja lica pomažu da vaša koža bude zdrava i čista.

Masaža lica

Lagana masaža lica poboljšava cirkulaciju i tonus kože. Nanesite malo maslinovog ulja na vrhove prstiju i utapkajte u predeo oko očiju, malo ispod i malo iznad. Kako da izmasirate celo lice kod kuće, uradite lifting i limfnu drenažu, pogledajte u videu ispod: 

Opšte zdravlje

Održavanje opšteg zdravlja kroz adekvatan san, smanjenje stresa i izbegavanje pušenja takođe popravlja izgled kože.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Za nas most je otpor nasilnom rušenju svega srpskog! Vujičić: Nije naivno što Kurti želi da dopre nelegitimnim i jednostranim potezima do druge strane srpske obale
Politika

Za nas most je otpor nasilnom rušenju svega srpskog! Vujičić: Nije naivno što Kurti želi da dopre nelegitimnim i jednostranim potezima do druge strane srpske obale

Predsednica skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Danijela Vujičić ocenila je jutros da nema apsolutno nikakvih uslova da most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici u ovom trenutku bude otvoren i navela je da taj most za Srbe u severnim opštinanam Kosova i Metohije predstavlja simbol otpora rušenju svega srpskog.

16.08.2024

13:43

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija