• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.08.2023

21:00

Pijani turisti prespavali u Ajfelovoj kuli! Policajci nisu mogli da veruju šta se dešava

EPA/Mohammed Badra

Lajfstajl

Pijani turisti prespavali u Ajfelovoj kuli! Policajci nisu mogli da veruju šta se dešava

Podeli vest

Dvojica američkih turista pronađena su kako spavaju unutar Ajfelove kule nakon što su tamo dospeli u pijanom stanju, saopštili su tužioci.

Njih su pronašli pripadnici obezbeđenja u ranim jutarnjim satima u ponedeljak, prenosi BBC. Oni su platili da se popnu na pariski toranj u nedelju oko 22.40 i preskočili bezbednosne barijere dok su se spuštali, saopštila je policija.

Pronađeni su u oblasti koja je inače zatvorena za javnost, između drugog i trećeg nivoa kule, a specijalna vatrogasna jedinica za spasavanje ljudi sa visine poslata je da ih izvuče. Zbog ovog incidenta tog dana objekat je za posetioce otvoren sa zakašnjenjem, a ne u 9 sati, kao što je uobičajeno.

Foto: EPA/TERESA SUAREZ

 

 

Operater Ajfelove kule rekao je da američki turisti nisu predstavljali nikakvu pretnju, ali da će podneti krivičnu prijavu.

Kako je naveo, njih je ispitala policija u Parizu. AP podseća da je Ajfelova kula u subotu bila dva puta evakuisana zbog dojava o bombi.

Francuska policija pokrenula je istragu nakon što su lažne pretnje bombom upućene putem objava na sajtu za igre i platformi za onlajn kontakt između građana i policije. Ajfelova kula, koja je izgrađena 1880-ih i visoka je 300 metara, privukla je 5,8 miliona posetilaca prošle godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ilon Mask: Šalio sam se na Tviteru o borbi sa Zakom
Hi-Tech

Ilon Mask: Šalio sam se na Tviteru o borbi sa Zakom

Izvršni direktor Tesle i društvene mreže X (Tviter), Ilon Mask, napravio je rezime onoga što je do sada rečeno na temu najavljene borbe sa Markom Zakerbergom i zaključio ironičnim pitanjem za osnivača Fejsbuka - da li zaista postoji mesto na kome će se boriti?

17.08.2023

08:00

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija