• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.09.2024

14:00

Saznajte bez ultrazvuka kog je pola beba! Naši stari su verovali u tačnost ovog testa - Iznenadićete se!

Shutterstock

Lajfstajl

Saznajte bez ultrazvuka kog je pola beba! Naši stari su verovali u tačnost ovog testa - Iznenadićete se!

Podeli vest

Dok čekate ultrazvuk koji će otkriti pol vašeg budućeg deteta, možete se zabaviti testom sa burmom, starim narodnim običajem. Ovaj jednostavan, ali fascinantan metod koristi burmu i konac da predviđa da li ćete roditi dečaka ili devojčicu.

Jedan od starih narodnih običaja za predviđanje pola deteta je test sa burmom. Ovaj jednostavan, ali intrigantan metod koristi burmu, koja se tradicionalno povezuje sa različitim verovanjima i običajima.

Iako naučna istraživanja nisu potvrdila njegovu tačnost, test sa burmom i dalje fascinira mnoge buduće roditelje i nudi zabavan način da se dočeka trenutak kada će ultrazvuk konačno otkriti pol bebe.

Kako se izvodi test?

Da biste izveli test sa burmom, potrebno je samo nekoliko osnovnih materijala, a to su burma i konac.

Prvi korak je da vežete burmu za konac, a zatim ležite na leđima u udobnom položaju. Držite konac sa burmom iznad stomaka tako da burma bude u visini.

Foto: Shutterstock

 

 

Šta znači kretanje burme?

Prema narodno verovanju, način na koji se burma kreće može otkriti pol vašeg budućeg deteta:

Ako se burma kreće u kružnim pokretima, veruje se da ćete roditi devojčicu. Smatra se da je ovaj oblik kretanja znak ženskog pola.

Ako se burma pomera napred-nazad, kao klatno, to može sugerisati da očekujete dečaka. Ovaj pravolinijski pokret često se povezuje sa muškim polom.

Foto: pexels.com

 

Važno je napomenuti da je test sa burmom samo zabavan narodni običaj i da ne postoji naučni dokaz koji bi podržao njegove rezultate. Ovaj test ne može zameniti ultrazvuk, koji je pouzdan način za određivanje pola bebe. Međutim, može biti interesantna aktivnost za buduće roditelje koji žele da se zabave i uvedu malo misterije u svoje iščekivanje.

Bez obzira na rezultate testa, najvažnije je da se radujete dolasku novog člana porodice i da uživate u procesu pripreme za njegov dolazak. Test sa burmom može vam pružiti osmeh i trenutke zabave dok čekate službene potvrde o polu vaše bebe.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

KSS nagovara Danilovića i Pešića da nastave sa radom! Šanse nisu velike, ali...
Košarka

KSS nagovara Danilovića i Pešića da nastave sa radom! Šanse nisu velike, ali...

Svetislav Pešić (75) i Predrag Danilović (54) napustili su Košarkaški savez Srbije, ali njihovi najbliži saradnici čine sve kako bi ih zadržali, odnosno vratili na funkcije! Prema nezvaničnim informacijama i kuloarskim pričama, članovi Skupštine i Upravnog odbora KSS za to su da odlazeći predsednik krovne organizacije srpske košarke nastavi sa radom, a samim tim, nadaju se da bi legendarni košarkaš mogao da ubedi i popularnog Karija da ostane selektor.

12.09.2024

13:13

Planeta

Zabava

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)
Kultura

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)

Misteriozni slepi guslar luta razrušenim svetom uz poj pesme Volja sinovljeva koja opisuje malu zajednicu uzgajivača semena pšenice koja je živela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada - ovaj kratak opis filma "Volja sinovljeva" uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u domaćoj kinematografiji.

12.09.2024

13:04

Džet set

Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...
Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

12.09.2024

10:45