• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.03.2015

12:28

STRANCI VOLE BEOGRAD U januaru 10 odsto više turista u Srbiji!

Ljubav

STRANCI VOLE BEOGRAD U januaru 10 odsto više turista u Srbiji!

Podeli vest

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u januaru ove godine u Srbiji je boravilo 137.734 turista, što je za 10 odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine

Domaćih turista je bilo 83.247, što čini 60 odsto od ukupnog broja gostiju i za osam odsto je više nego u januarau 2014, a inostranih 54.487, što je 40 odsto od ukupnog broja gostiju i za 12 procenata je više nego u istom mesecu prošle godine.

Kako je saopštila Turistička organizacija Srbije, u januaru ove godine ostvareno je 458.571 noćenja, što je za pet odsto više u onosu na 2014.

Od tog broja domaći turisti su ostvarili 312.927 noćenja, što je na prošlogodišnjem nivou i čini 68 odsto od ukupnog broja noćenja, dok su inostrani gosti ostvarili 145.644 noćenja, što je za 19 procenata više u odnosu na prošlu godinu a čini 32 procenta od ukupnog broja ostvarenih noćenja.

Mereno brojem noćenja, domaći gosti najviše su boravili u planinskim mestima, dok su strani turisti najčešće posećivali Beograd.

Domaći gosti su u januarau ove godine najviše boravili na Kopaoniku, a slede Zlatibor, Tara i Vrnjačka Banja.

Inostrani gosti su najviše noćenja ostvarili u Beogradu, i to 61.407 noćenja što je za 19 procenata više u odnosu na januar 2014., a slede Kopaonik, Zlatibor, Novi Sad.

Najveći broj noćenja u januaru 2015. ostvarili su turisti iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rusije, Hrvatske, navedeno je u saopštenju TOS-a.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija