• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr

29.08.2020

12:16

LIKER OD OVOGA JE PRAVI ELIKSIR ZDRAVLJA! Uništava infekcije, usporava starenje, odličan izvor vlakana!

Ljubav

LIKER OD OVOGA JE PRAVI ELIKSIR ZDRAVLJA! Uništava infekcije, usporava starenje, odličan izvor vlakana!

Podeli vest

Ne tako davno sasvim nepoznata, a danas sveprisutna, aronija je ne samo izvor zdravlja već i vrlo ukusan bobičasti plod od kojeg možemo da pravimo mnoge fine stvari, pa tako i ukusni liker

Intenzivne ljubičaste boje i izgleda koji neodoljivo podseća na borovnice, bobice aronije stigle su nam sa severa Amerike i iz sibirskih zemalja. Obiluju mineralima koje pomažu u borbi protiv infekcija, sprečavaju starenje ćelija, odličan su izvor vlakana i vitamina pa su višestruko korisne za ljudski organizam.

ČAJ KOJI SMANJUJE APETIT! Ako ga popijte uveče, umesto večere, GLAD ĆE POTPUNO NESTATI

Da li ste znali da je aronija i superbobica koja snižava visoki krvni pritisak? Iako je pomalo gorkastog ukusa, svakako bismo je trebali što češće uključivati u ishranu. Bobice aronije jedu se sveže, ali se i prerađuju i koriste u mnogim receptima, od sokova, pekmeza pa sve do raznih likera. Mi vam donosimo recept upravo za pravi domaći, mirisni liker od aronije.

Sastojci:

500 g bobica aronije
350 g šećera
1 l crvenog vina
150 ml ruma
1 komad cimeta u kori
2 karanfilića
1 mahuna vanile

Priprema:

1. U lonac stavite vino, šećer, aroniju i začine, mahunu vanile prepolovite, nožem ostružite semenke, ubacite ih unutra, ubacite i mahunu pa zakuvajte. Kuvajte na laganoj vatri oko 15 minuta sve dok se šećer potpuno ne otopi.

2. Skinite s vatre i pustite da se tekućina malo ohladi, potom dodajte rum i sve izmešajte.

3. Izlijte u pripremljene sterilizovane flaše (zajedno s bobicama i začinima), zatvorite i pustite da odstoje najmanje četiri nedelje. S vremena na vreme malo promućkajte sadržaj u bocama.

4. Služite dobro ohlađeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17