• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti.rs/informer.rs

13.09.2020

15:34 >> 15:38

Ne valja ni PREVIŠE ČESTO! Dermatolozi kažu da ovoliko puta treba UMIVATI LICE!

Ljubav

Ne valja ni PREVIŠE ČESTO! Dermatolozi kažu da ovoliko puta treba UMIVATI LICE!

Podeli vest

Umiti se, zvuči jednostavno, ali da li ste se zapitali koliko često je potrebno umivanje?

Kratak odgovor glasi – dvput dnevno.

NOVI TREND MEĐU MUŠKARCIMA! Ovaj BIKINI će vas NASMEJATI, a da li se sviđa ŽENAMA kako momci izgledaju u njemu!

Rutina koja podrazumijeva pranje lica jednom dnevno, ispostavilo se kao nedovoljna. U idealnom slučaju lice bi trebalo da čistite dva puta dnevno – ujutro i uveče, tvrde dermatolozi.

Foto: Shutterstock

Dan treba da započnemo sa čistim licem kao bazom. A uveče skidamo šminku, čitimo lice i idemo na spavanje, gde se tokom noći naša koža regeneriše.

Ako vam je prevelik zadatak pranje lica dva puta dnevno, pobrinite se makar da to uveče uradite pred odlazak na spavanje.

Da li tip kože utiče na čišćenje lica?

Možemo pomisliti da je masnije lice potrebno češće prati nego suvo, ali to zapravo nije slučaj.

JELA JE SVAKI DAN SAMO OVO, a onda je DOBILA TRBUŠNJAKE i telo o kojem je mogla samo da SANJA! HIT!

Umivanje ujutro i uveče odgovarajućim proizvodima je pravilo kog treba da se drže osobe svih tipova kože. Prečesto pranje lica neće dopriniheti tome da vaša koža postane manje masna nego što jeste, može je samo iziritirati.

Foto: Shutterstock

Pre svega obratite pažnju na pH vrednosti, odnosno potrebni su vam proizvodi koji su pH neutralni. Ovakve formule neće poremetiti vaš prirodni balans, u suprotnom rizikujete suočavanje sa pojavama poput crvenila, mrlja na licu i akni.

Takođe, ako želite da izbegnete proizvode koji sadrže sulfate, a koji narušavaju zaštitnu barijeru kože potražite znak da je formula bez SLS a (sodium lauryl sulfate).

A kako se pravilno umivati pogledajte OVDE.

BONUS VIDEO:

SUPERBAKA IZ BEO ZOO VRTA! Upoznajte Tvigi, najstariju slonicu u regionu!

KRVAVI OKEAN, A JOŠ KRVAVIJI PESAK! Persijski zaliv krije čudo prirode!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija