• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ona

20.04.2021

07:50

ON JE NAJMOĆNIJI SAVEZNIK VAŠEG LEPOG I NEGOVANOG LICA! Za kožu ne postoji ništa bolje od OVOG ČAJA

Ljubav

ON JE NAJMOĆNIJI SAVEZNIK VAŠEG LEPOG I NEGOVANOG LICA! Za kožu ne postoji ništa bolje od OVOG ČAJA

Podeli vest

Nisi ni svesna šta sve može da uradi zeleni čaj za lice. Zbog brojnih blagodeti koje pruža, bilo bi šteta da propustiš priliku da obnoviš i osvežiš kožu. Saznajte u ovom tekstu kako

Sigirni smo da ste se barem jednom pogledale u ogledalo i razočarale se odrazom. Premalo sna ili previše obaveza je učinilo svoje. Vaše lice je iziritirano, svrbi, a i pokoja akna promalja svoju ružnu glavu u najgorem mogućem trenutku.

Konačno ste shvatili da ne možete više da ignorišeš situaciju. Krajnje je vreme da se pozabavite istom. Ali pre nego što osmislite komplikovanu rutinu za čišćenje lica, pročitajte ovaj tekst. U njemu ćete saznati kako samo jedan prirodni sastojak može da preporodi vašu kožu.

Zeleni čaj za kožu lica

Zeleni čaj je riznica nutrijenata koje značajno popravljaju stanje kože lica. Pored antioksidanata, zeleni čaj sadrži i aminokiseline, enzime, polifenole, vitamine B grupe, folate, mangan, kalijum, magnezijum, kofein…

Ova jedinjenja udruženim snagama podmlađuju kožu, smanjuju otečenost oko očiju, smanjuju vidljivost podočnjaka, uklanjaju akne, štite kožu od UV zračenja, smanjuju pore… Sve te dobrobiti zelenog čaja su ga učinile jako popularnim, prirodnim sastojkom za negu kože.

Foto: Pixabay

Zeleni čaj za negu lica

Kako se koristi zeleni čaj za lice?

Sad kad znate sa kojim problemima vam zeleni čaj može pomoći, sigurni smo da želite da znate kako pravilno da ga koristite. Samo pravilnom pripremom i primenom zelenog čaja ćete dobiti željeni rezultat- zategnutu, umirenu kožu bez bubuljica.

Zeleni čaj za čišćenje lica

Kada se koristi kao tonik za lice, zeleni čaj odradi veliki deo posla u čišćenju lica. Evo kako sa lakoćom da pripremiš svoj tonik od zelenog čaja:

Skuvajte dve šolje zelenog čaja i ostavi 10 minuta da se ohladi.

Dodajte par kapi ulja čajevca u prohlađenu smešu. Ili možete dodati neko drugo esencijalno ulje po vašem izboru. Samo je bitno da ne dodajete esencijalno ulje u vreo čaj, jer će ulje ispariti.

Prebacite gotov tonik u sprej bočicu.

Naprskajte gotov tonik dva puta dnevno, nakon čišćenja lica gelom ili mlekom za čišćenje.

Ukoliko nemate sprej bočicu, tonik možete čuvati u običnoj bočici ili teglici i nanositi na lice uz pomoć tupfera vate.

Ovaj tonik izvlači višak sebuma i nečistoće iz pora, zbog čega je idealan za osobe sa masnom kožom lica.

Pored toga, zeleni čaj ima i protivupalna svojstva. Zato može pomoći ljudima koji pate od rozacee i psorijaze.

Zeleni čaj kao ciljani tretman protiv akni

Ukoliko vas muče uporne akne, možete da iskoristite koncentrovani zeleni čaj da ih uklonite. Evo kako da pripremite ciljani tretman od zelenog čaja:

Pomešajte ¼ šolje listova zelenog čaja i ¼ šolje vode. Prokuvajte smešu, ali je sklonite sa šporeta pre nego što proključa.

Nanesite tretman uz pomoć tupfera vate direktno na akne. Nakon 10 do 15 minuta operite lice preparatom za čišćenje kože. Ponavljajte proces dva puta dnevno dok se ne rešite akni.

Zeleni čaj efikasno uklanja bubuljice zahvaljujući katehinima koje sadrži. Ova jedinjenja deluju antibakterijski.

Pored toga, zeleni čaj reguliše lučenje sebuma i tako, na još jedan način, efikasno otpušava pore i sprečava nastanak novih akni. Na kraju, zbog protivupalnog dejstva, zeleni čaj umiruje kožu.

Zeleni čaj za smanjenje vidljivosti pora

Vi ste od onih ljudi koji nemaju problema sa aknama, ali vas muče velike pore. Ako želite da smanjite vidljivost pora na prirodan način, pripremite sledeću masku:

Skuvajte šolju zelenog čaja i ostavite da se ohladi. Par kašičica zelenog čaja pomešajte sa 2 kašike gline. Cilj vam je da dobijete pastu. Ako je maska previše retka, dodajte još gline za lice.

Nanesite masku na delove lica gde su vam pore uvećane i sačekajte da se osuši u potpunosti. Potom uklonite masku vodom i nanesite hidratantnu kremu.

Glina izvlači višak sebuma, mrtve ćelije i nečistoće iz pora i tako omogućava da se pore smanje.

Zeleni čaj ima adstrigentna svojstva. To znači da zateže kožu i tako smanjuje proširene pore na licu. Takođe, poput gline, reguliše lučenje sebuma.

Foto: Pixabay

Piling za lice sa zelenim čajem

Pomalo gruba tekstura listova zelenog čaja ga čini sjajnim sredstvom za piling kože. Ako želiš da iskoristiš ovo svojstvo zelenog čaja, evo kako možeš da to uradiš:

Pomešajte kašiku listova zelenog čaja, kašiku šećera, 2-3 kašike maslinovog ulja i 2 kašike meda.

Nanesite piling na lice. Pritom nežno masirajte lice kružnim pokretima. Nakon 2-3 minuta, operite lice i nanesite hidratantnu kremu.

Ako želite da isprobate nešto jednostavnije, možete da pripremite ovaj piling. Sve što vam je potrebno jeste zeleni čaj i šećer.

Skuvajte zeleni čaj tako što ćete potopiti jednu filter kesicu u ⅓ šolje vrele (ne ključale) vode.

Nakon što se čaj ohladio, dodajte jednu kašiku tog čaja u posudu i dve kašike šećera i promešajte. Ako je smeša previše retka, dodajte još šećera dok ne dobijete konzistentnu pastu.

Koristite ovaj piling jednom do dva puta nedeljno.

Šećer mehanički otklanja mrtve ćelije i nečistoće. Maslinovo ulje je bogato vitaminima, naročito vitaminom E. Zbog toga brani kožu od UV zraka i ubrzava isceljivanje rana. Med ima antibakterijsko dejstvo. Takođe intezivno hidrira kožu.

Foto: Pixabay

Zeleni čaj kao maska za podmlađivanje

Medicinski fakultet u Džordžiji je 2003. godine sproveo naučnu studiju kojom je potvrdio anti age svojstva zelenog čaja. Polifenoli iz zelenog čaja imaju antioksidantno dejstvo. To znači da štite kožu, između ostalog, i od nastanka finih linija i bora.

Predlažemo masku sa zelenim čajem koja će vam podmladiti i osvežiti kožu.

Evo kako da je napravite:

Za pripremu ove maske trebaće vam dve iskorišćene filter kesice zelenog čaja, 1-2 kašičice meda i malo limunovog soka.

Otvorite filter kesice i prenesite njihov sadržaj u posudu.

Zelenom čaju dodajte med i limunov sok. Cilj vam je da dobijete pastu, zato postepeno dodajte limunov sok. Ukoliko preterate sa limunovim sokom, dodajte još meda.

Nanesite masku na lice i ostavite je 5-10 minuta. Potom operite lice. Koristite ovu masku jednom do dva puta nedeljno.

Med deluje hidratantno, a limunov sok sadrži velike koncentracije vitamina C. Ovaj supervitamin stimuliše sintezu kolagena. Zbog toga koža postaje zategnutija, a fine linije i duboke bore manje uočljive.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija