• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: objektiv.rs/informer.rs

01.05.2021

12:50

OVIH PET NAMIRNICA POMAŽU KOD IZGRADNJE MIŠIĆNE MASE! Bogate su proteinima!

Ljubav

OVIH PET NAMIRNICA POMAŽU KOD IZGRADNJE MIŠIĆNE MASE! Bogate su proteinima!

Podeli vest

Ako imate problem sa viškom kilograma, nije potrebno samo da vežbate kako biste došli do lepe figure

Da bi telo izgledalo zategnuto i privlačno, treba da povedete računa i o hrani koju jedete.

Neke namirnice imju bogatu hranljivu vrednost i pomažu kod izgradnje mišića, zbog čega čine sastavni deo ishrane većine sportista.

Jaja

Belanca su bogata proteinima (12 grama proteina na 100g proizvoda) pa osim toga što pomažu izgradnji mišića, vrlo su zdrava kad je ishrana u pitanju. Uglavnom se preporučuje da se za doručak pojede nekoliko jaja jer imaju visoku hranljivu vrednost i mogu da vas drže sitim sve do ručka.

Svakako treba da budete obazrivi kad je konzumiranje jaja u pitanju jer ona u sebi sadrže holesterol koji može da izazove brojne zdravstvene probleme ako ih jako često jedete.

Foto: Shutterstock

Uglavnom se preporučuje da se za doručak pojede nekoliko jaja jer imaju visoku hranljivu vrednost

Škampi

Škampi su takođe odličan izvor proteina. Oni u sebi sadrže čak 19 grama proteina na 100 grama proizvoda.

Dobar su izbor ako želite da smršate a istovremeno definišete mišiće jer imaju veoma malo kalorija u sebi. Dobra stvar je što se proteini iz škampa lako apsorubuju.

Leblebije

Leblebije su često važan deo ishrane vegetarijanaca. Isto kao škampi, one u sebi sadrže 19 grama proteina – više od mnogih vrsta mesa. Mogu se jesti samostalno ili možete naprviti humus od leblebija.

Foto: Pixabay

Leblebije

Riba

Ribu svi treba da jedu barem jednom nedeljno jer je bogata omega – 3 masnim kiselinama koje su bitne za zdravlje celog organizma. Riba ima veliku količinu proteina na 100 grama – čak 20 grama proteina, zbog čega utiče na rast mišićne mase.

Švapski sir

Kad je u pitanju konzumiranje švapskog sira, morate da budete oprezni jer može izazvati alergije zato što sadrži laktozu u sebi. On ima u sebi veliku količinu proteina koji se naziva kazein (čak 17 grama). To je protein koji telo brzo apsorbuje i daje osećaj sitosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija