• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zdravismo.com

23.07.2021

10:09

OVE VOĆKE TOPE SUVIŠNE KILOGRAME! Čiste creva i pomažu pri sagorevanju nataloženih masti!

Ljubav

OVE VOĆKE TOPE SUVIŠNE KILOGRAME! Čiste creva i pomažu pri sagorevanju nataloženih masti!

Podeli vest

Već poznato da je voće veoma važno za organizam, ali kada vam kažemo da određena vrsta voća može da vam pomogne da oporavite organizam, kao i da ubrzate mršavljenje, verujemo da ćete se oduševiti

Limun

Ovo citrusno voće pročišćava krv i pomaže pri sagorevanju nataloženih masti u organizmu. Preporučuje se da ga iscedite u čašu vode i pijete ujutru na prazan želudac, u toku dana i nakon jela, kako biste lakše svarili hranu, pogotovo onu sa dosta masti.

Grejpfrut

Grejpfrut je idealno voće za mršavljenje. Pomaže u sprečavanju zadržavanja tečnosti, pročišćava organizam, štiti jetru i razgrađuje masti. Možete ga jesti svežeg ili ga iscediti u sokovniku. Ukoliko vam ne prija gorak ukus grejpa, možete ga zasladiti sa malo meda.

Foto: Pixabay

Grejpfrut

Lubenica

Lubenica, zbog velike količine vode koju sadrži, može lako da vas zasiti, tako da ćete moći da izbegnete da jedete drugu hranu u većim količinama. Pored toga, lubenica je odličan diuretik. Više od 90% njenog sastava je voda, i sadrži samo 20 kalorija na 100g. Bogata je vitaminom C, kompleksom vitamina B, kalijumom i likopenom, pigmentom koji pomaže u prevenciji kancera. Preporučuje se da lubenicu konzumirate ujutru pre jela, između obroka, da je ne mešate sa drugim jelima ukoliko želite da smršate, jer ćete samo tako brzo primetiti rezultate. Možete je odmah jesti svežu ili je umutiti u blenderu sa malo limuna. Nemojte otklanjati semenke, jer su i one jako zdrave.

Šumsko voće

Izvrsno šumsko voće, kao što su maline, kupine, brusnica, borovnice, ribizla, ističu se po bogatom sadržaju vlakana i po tome što regulišu nivo natrijuma. Takođe, sadrže i antocijane, pigmente koji podstiču asimilaciju šećera i masti, što ih čini efikasnim voćem za mršavljenje. Preporučuje se da šumsko voće konzumirate oko podneva i predveče.

Jabuka

Svima je već poznato da je jabuka jedna od najzdravijih voćki, tako da je poželjno da pojedete bar jednu jabuku na dan. Zahvaljujući urzolinskoj kiselini koja se nalazi u kori, jabuka pospešuje sagorevanje masti. Sadrži vlakna, možemo je jesti svežu, pečenu ili kuvanu sa dodatkom cimeta. Takođe, ukoliko želite da smršate, možete svakog dana piti čaj od jabuke i cimeta umesto večere.

Kruška

Kruška je voće koje sadrži dva antioksidansa neophodna za mršavljenje, a to su katehin i flavonoid, koji sprečavaju zadržavanje tečnosti, i eliminišu toksine i masti iz organizma. Tokom jedne sedmice jedite uobičajeno i umereno, a za večeru pojedite nekoliko krušaka, i ubrzo ćete primetiti da ste izgubili koji kilogram.

Foto: Pixabay

Papaja

Ovo egzotično voće sadrži dosta vode i vlakana, niskokalorično je, pomaže kod pravilnog varenja proteina. Preporučuje se da dan započnete jednim većim parčetom sveže papaje, ili da nekoliko parčeta papaje umutite u blenderu, zajedno sa semenkama, jer su one efikasan lek za borbu protiv crevnih parazita koji izazivaju povećan apetit. Papaja je bogata vitaminom C, folnom kiselinom, kalijumom, i vitaminima A, E i K.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija